« Terug naar het blogoverzicht
Meerdaagse stedentrip in België

België kan je op vele manieren bezoeken. Daarnaast is het een leuke plek voor een vakantie of een weekendje weg! Met deze meerdaagse stedentrip in België zie je de highlights en ben je er zeker van om de typische Belgische steden te zien.

Brussel

Een bezoek aan de hoofdstad van Europa is zeker de moeite waard. Hier krijg je de kans om live een politiek debat te volgen op de publieke tribune van het Europees Parlement. Ook vind je de lekkerste chocolade in Brussel. Bij het Belgian Chocolate Village, één van de grootste chocolademusea van Europa, leer je niet alleen alles over chocolade, maar mag je ook zelf bonbons maken en opeten. Natuurlijk mag je de binnenstad van Brussel niet overslaan, met de historische Grote Markt. Evenals hét symbool van Brussel, het Atomium. Dat ziet er van buitenaf al indrukwekkend uit, maar ook binnenin de bollen kijk je je ogen uit. En wil je in één dag meteen heel Europa zien, dan ga je naar Mini-Europe in Brussel.

Meerdaagse stedentrip in België

Brugge

Het meest bijzondere aan Brugge is dat de gehele stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit betekent dat alles in deze stad een bezienswaardigheid is. Je vindt er romantische bruggetjes, kleine straten, talloze winkels en genoeg plekken voor een verdiende pauze op het terras. Daarnaast kun je niet om de reien (de kanalen) heen, als je naar Brugge gaat. Een boottocht is een leuke manier om Brugge te leren kennen en een fijne afwisseling als je tijdens je stedentrip even geen zin hebt om te lopen. En vanaf het water heb je ook nog eens de beste kans om de mooiste plaatjes te schieten van de oude gebouwen, is dat even mooi meegenomen!

Gent, een soort van Amsterdam in het klein, is een bezoek dubbel en dwars waard! Deze heerlijk levendige studentenstad heeft gezellige kroegjes, lange winkelstraten en een flinke hoeveelheid kunst en cultuur. Er valt zoveel te zien, doen en proeven dat je na een eerste kennismaking vast voor een stedentrip wil terugkomen. Hieronder in elk geval de highlights om mee te beginnen! Gent is een hele relaxte stad, je kunt hier rustig een hele middag rondstruinen en je verbazen over alle mooie gebouwen en pleinen. Het oude stadscentrum is eigenlijk één grote, gratis bezienswaardigheid. Er zijn een aantal prominente kerken en kathedralen in het centrum, zoals de Sint-Baafskathedraal. Deze kathedraal is onderdeel van de Gentse Torenrij: een rij van drie hoge torens waar Gent om bekend staat. De kathedraal is gebouwd in verschillende bouwstijlen. Maar ook de huizen langs het water zijn het bekijken waard. Zoals bijvoorbeeld de trapgevels langs de Graslei, en duik ook eens een zijstraatje in. Of het Begijnhof Onze-Lieve-Vrouw ter Hoyen, welke op de  werelderfgoedlijst staat. Het rustig, besloten hofje is gratis te bezoeken.

Meerdaagse stedentrip in België

De leukste hotels in Gent

Mechelen

Wist je dat Mechelen maar 25 kilometer onder Antwerpen ligt? Een dag Antwerpen is iets wat veel Nederlanders doen, maar wil je een keer wat anders, dan is Mechelen een heel goed alternatief. Begin de dag met het beklimmen van de Sint-Romboutstoren. Ontdek alle torens onderweg naar boven en wordt beloond met een prachtig uitzicht over Mechelen en omgeving. Bij helder weer kan je zelfs Brussel en Antwerpen zien! Houd je van kerken? Alleen de binnenstad telt maar liefst 8 historische kerken. Je beweegt je tussen de oude huizen, winkeltjes en restaurantjes of neem het Dijlepad. Dat pad loopt langs, op en over rivier de Dijle, tussen Haverwerf en Kruidtuin. Nu kan je ook de achterzijde van de huizen bezichtigen. Natuurlijk kent ook Mechelen een marktplein, heel origineel ‘Grote Markt’ genaamd. Hier vind je het bijzondere, in drie delen gebouwde stadhuis en volop terrasjes. Onder het genot van een lokaal Carolusbiertje kijk je je ogen uit op de Grote Markt. Bevalt dit biertje wel? Breng dan ook zeker een bezoek aan de wereldberoemde brouwerij Het Anker, één van de oudste brouwerijen van heel België. Je kan hier overigens ook een hapje eten en de nacht doorbrengen. Of deelnemen aan een proeverij uiteraard. Erg indrukwekkend is de Dossinkazerne, memorial en museum over de Holocaust. Zo is de dag voorbij gevlogen voordat je het weet. Eén dag in Mechelen is dan ook niet genoeg om alles te zien en te doen!

Andere leuke steden voor de meerdaagse stedentrip in België

Leuven

Leuven

Luik

Luik

Hasselt

Hasselt

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!