« Terug naar het blogoverzicht
Met de auto naar Zeeland

Ben jij op zoek naar een vakantiebestemming in Nederland waar je gemakkelijk met de auto heen kunt? Dan zou je zeker Zeeland moeten overwegen. Zeeland is mooi gelegen, namelijk in het zuiden van het land. Het ligt, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk aan de zee. In Zeeland is er veel te beleven en te doen. Het is ideaal om er met de auto heen te gaan. In dit artikel kun je allerlei leuks vinden wat er zoal te doen is in Zeeland en waarom je hierheen zou moeten gaan. Daarnaast kun je ook op Leisure time kijken voor leuke tips!

Zon, zee en strand

Zoals al eerder even is genoemd, is Zeeland dus omringd door de zee. Dit gaat gepaard met hele mooie stranden. Er zijn kilometers aan kustlijn, wat betekent dat je uit veel soorten stranden kunt kiezen. Er zijn drukke, meer toeristische stranden, maar mocht je meer van privacy houden, dan kun je kiezen voor een kleiner, rustig strandje. Met de auto kun je gemakkelijk meerdere stranden ontdekken. Vergeet dus zeker niet een strandlaken, zwemkleding en andere strandspulletjes mee te nemen om hier optimaal te genieten.

kilometers strand in Zeeland
Middelburg

Van stad naar dorp

Daarnaast zijn er in Zeeland vele gezellige en dorpjes en stadjes die je kunt ontdekken. Zo heb je bijvoorbeeld het historische centrum van Middelburg, de hoofdstad van Zeeland. Dit is een plek die zeker niet kan missen tijdens je reis. Verder biedt Zeeland ook nog kleinere stadjes aan, die rijk zijn aan cultuur en sfeer, waar je heerlijk kunt eten en genieten van de architectuur. Een auto is in dit geval ideaal, omdat je makkelijk van de ene naar de andere plek kunt gaan en zelfs meerdere plekken kunt ontdekken binnen een dag!

Watersport

Gezien de vele stranden waar Zeeland bekend om staat, zij er ook verschillende watersportactiviteiten waar je in Zeeland van kunt genieten. Houd je van surfen en heb je ook je eigen surfboard? Maak deze dan vast aan je auto en neem het zeker mee. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om in Zeeland zelf lessen te nemen, waarbij je bijvoorbeeld leert windsurfen.

Windsurfen in Zeeland
dyaa-eldin-moustafa-SyR_ClUOjkg-unsplash

Natuur

Ook de natuur in Zeeland is iets wat veel mensen naar deze provincie toetrekt. Met de auto kun je in veel verschillende natuurgebieden komen en hier erg mooie wandelingen maken. Zeeland heeft veel te bieden wat betreft natuur en ook hier kun je gidsen bij inschakelen die jou alles laten zien wat je niet kunt missen. Op zoek naar een nieuwe, avontuurlijke vakantie in eigen land? Kies dan zeker eens voor Zeeland!

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!