« Terug naar het blogoverzicht
Met de hond op vakantie?

Met de hond op autovakantie

Op vakantie met de hond?

Dit jaar liever  op vakantie met hond in plaats van je trouwe viervoeter achterlaten bij familie, buren of in een pension? Dan is de auto ideaal om je hond mee op vakantie te nemen. Het is alleen wel belangrijk dat die reis zowel voor jezelf als voor de hond aangenaam is. Daarom hieronder 4 leuke plekken zodat iedereen even kan uit razen.

Bodensee

Of in het Nederlands vertaald, Bodenmeer, is een ideale plek om onderweg of als eindbestemming te stoppen met de hond. Het meer grenst aan Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De grootste omliggende steden zijn Konstanz en Friedrichshafen in Duitsland en Bregenz in Oostenrijk. Om het meer liggen 10 eilanden. De grootste is Reichenau. Op het eiland vind je een klooster dat sinds het jaar 2000 is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Door het meer en het bergachtige landschap kun je hier goed wandelen. Er zijn diverse speciale wandelroutes te volgen, waaronder één speciaal voor honden.

Bodensee met de hond

Norderney

Iets dichterbij huis, maar nog steeds over de grens in Duitsland vind je Norderney. Omdat honden het niet alleen leuk vinden om rond te rennen in het gras, kunnen ze zich op dit Duitse waddeneiland ook goed vermaken. Het eiland staat bekend om zijn strandkorven. Vergeet geen riem mee te nemen, je zult niet de enige zijn die hier naartoe komt voor een lekkere strandwandeling. Een riem is niet verplicht, dus er is genoeg tijd om te ravotten. Overigens heb je zelf ook genoeg leuke dingen om te doen. Het eiland zit vol kuuroorden, dat wordt maximaal ontspannen!

Norderney met de hond

Glacières de Sylans

Onderweg naar de eindbestemming is het niet alleen voor jou belangrijk om af en toe de benen te strekken, ook je hond kan wel wat beweging gebruiken tijdens zo’n lange reis. Tussen Genève en Lyon, pal aan de A40, ligt een prachtige plek om te stoppen. Je kunt hier via een wandelpad helemaal lopen tot aan een meer met fantastisch uitzicht, aanrader!

Italië

Goed nieuws voor baasjes die op vakantie gaan naar Italië! Op de stops langs de snelweg waar een ′Autogrill′ is, zijn Fido Parks geïntroduceerd. Een Fido Park is een plek – waar je even relaxed onderweg kunt stoppen met je hond – doordat ze voorzien zijn van stromend water, een tuinhuisje met schaduwruimte, wandelpaden en een behendigheidsparcours waar ze even de poten kunnen strekken na een lange rit in de auto. Autogrill in zicht? Dat betekent stoppen maar!

In Italië stoppen met hond

Controleer voor je weggaat altijd even welke regels er zijn voor honden in het buitenland. Zo moet je in Europa altijd een hondenpaspoort bij de hand hebben en moeten ze zijn ingeënt tegen hondsdolheid. 

Benieuwd naar nog meer leuke stopplekken voor honden? Klik hier om jouw route te maken, filter op diervriendelijk en kijk waar jullie samen willen stoppen! Je kunt ook gratis de app downloaden voor een Android telefoon (soon voor Iphone)!