« Terug naar het blogoverzicht
Ontdek de Algarve

Ontdek de Algarve met de fijnste tips van Breakzy autovakanties. Ga relaxen op één van de witte stranden + snorkelen in de heldere zee. Huur een kajak en sta versteld van de Benagil grot. Alles voor ontspannen op de mooiste plekjes van de Algarve vind je hier. Fijne vakantie!

Links vanaf de parkeerplaats vind je een klein trappetje die je moet nemen om op het indrukwekkende strand Praia da Marinha te komen. Door het kalme, azuurblauwe water en de omgeving van rotsen voel je je helemaal afgesloten van de rest van de wereld. Tegelijkertijd is Praia da Marinha fantastisch om te snorkelen. Op het strand is een kleine snackbar die in de zomermaanden geopend is. Kleine tip van ons: houd een beetje rekening met de tijd als je op het strand bent. Bij eb kun je makkelijk op het mooiste gedeelte van het strand komen, maar bij vloed kom je er moeilijk af, omdat het water dan tot aan de rotsen komt. 

Ontdek de Algarve

Op 40 minuten rijden van Praia da Marinha vind je Praia de Camilo. Een klein strand, dat zoals veel andere stranden in de Algarve, omringd is door rotsen. Fijn voordeel daarvan, er is weinig wind! De zee is er ondiep en rustig wat het ook een prima strand maakt voor gezinnen met kinderen. En vergeet vooral je fotocamera niet, je wordt overvallen door grandioze uitzichten!

‘’Het strand van het licht’’ (de letterlijke vertaling van Praia de la Luz) is een dorp en strand ten westen van Lagos. Dit sfeervolle vissersdorp heeft een rustig strand met helder water en heerlijk zacht zand. Op het strand kun je kajakken en andere watersporten beoefenen. De gezellige boulevard heeft vele barretjes, winkeltjes en restaurantjes waar je je na een dagje strand nog prima een paar uur kunt vermaken.

Een gouden strand met rotsformaties in verschillende tinten rood, geel en oranje. Klinkt aantrekkelijk toch? Zo’n typisch plaatje dat je altijd in reisboekjes ziet. Praia da Falésia is zo’n strand. De kuststrook is langgerekt en de kliffen maken het af. Je kijkt je ogen uit!
Op het strand kun je ligbedjes en parasols huren en in de omgeving zijn diverse winkeltjes om souvenirs te scoren. Praia da Falésia is meer dan 6 kilometer lang en daarmee een uitstekend strand voor lange strandwandelingen. Vanuit ‘Vilamoura’ kun je een wandeling maken van ongeveer 2 uur tot het kleine dorp ‘Olhos de Água’. Olhos de Água is trouwens een bijzondere plek. ‘De ogen van het water’ betekent het letterlijk. En die naam heeft het strand te danken aan de zoetwaterbronnen die bij eb vrijkomen en ronde plekken in het strand vormen. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar zoiets moet je ook gewoon met eigen ogen gezien hebben. 

Voor de kust bij ‘Olhão’ ten oosten van Albufeira bereik je na een ferrytocht van 10 minuutjes het eiland da Armona. Het eiland heeft een paradijselijk strand, alsof je op de Caribische eilanden bent. Lees: lange witte stranden en een azuurblauwe zee. Op het eiland rijden geen auto’s en er wonen maar 50 mensen! Een tikkeltje toeristisch is het wel, maar als je naar de andere kant van het eiland loopt (in ongeveer 25 minuten) geniet je pas écht van de natuur en rust.
Het eiland is verdeeld in twee stukken: Praia da Armona Ría en Praia da Armona Mar. Vanuit het eerste stuk kijk je uit op het vasteland en de rivier. Hier vind je veel barretjes en restaurants. Ben je op het strand op Praia da Armona Mar? Dan kijk je uit op de oceaan. Dit is het rustige en zeker het beste gedeelte van het eiland.

Als je naar de Algarve gaat dan mag je een bezoek aan de grot van Benagil eigenlijk niet overslaan. Het is een van de beroemdste grotten in Portugal, een sprookjesachtige grot gelegen in het zuidwesten van de Algarve. Je kunt de grot op verschillende manieren bezoeken: vanaf de kliffen boven de grot tijdens een wandeling (maar dan kun je alleen door het gat naar beneden kijken) met de boot, een supboard, kajak of kies een van de vele excursies die worden georganiseerd waarbij je niet alleen de grot van Benagil bezoekt, maar ook andere grotten in de omgeving. Want hoewel de Benagil grot het beroemdste is om te zien in de Algarve, zijn er tal van andere mooie grotten om te ontdekken. 

Ben je op zoek naar een een mooi strand, natuur of wandelgebied op een andere locatie of in een ander land? In onze app, die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je nog duizenden andere plekken! Ook talloze andere tips vind je in onze app en planner. Fijne reis, namens Breakzy. 

Nu, ontdek de Algarve

Ontdek de Algarve. Samen ontdek je de Algarve

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!