« Terug naar het blogoverzicht
Route ‘van baai naar baai’

De mooie baaien van Mallorca

Op Mallorca vind je de mooiste stranden en baaien. Niet alleen vanwege het helderblauwe water en witte zand, maar juist de combinatie met grillige rotsen en indrukwekkende kloven zorgen voor een prachtig geheel. Met deze route van baai naar baai zie je de mooiste plekken allemaal op één dag. Je rijdt op kronkelige bergweggetjes met het ene na het andere vergezicht. Geloof ons, dat wordt volop genieten! 

Sa Calobra - Cala Tuent - Port de Sóller/Sóller

Vanwege de schitterende ligging tussen de rotsen is het strand in de baai van Sa Calobra een van de bekendste stranden van Mallorca en vaak terug te zien op foto’s in tijdschriften of op Instagram. Het Sa Calobra strand heeft een lengte van 50 meter en een breedte van 20 meter en is te bereiken via een mooie en indrukwekkende kronkelige weg door de bergen. Wil je dit gebied van dichtbij verkennen en beleven? Trek dan je wandelschoenen aan; deze regio staat bekend om de uitstekende hikingmogelijkheden. Ten oosten van de baai ligt namelijk het wandelgebied Torrent de Pareis. De rotsen en diverse kloven lopen ongeveer vanaf de kloosterplaats LLuc tot aan de baai van Sa Calobra. Grove rotsformaties vormen samen een indrukwekkend grillig landschap van kloven en pieken.

Klooster van Lluc en Mirador Ma-10

Heb je tijd om even van de route af te wijken, neem dan de weg vanaf Lluc – met zijn 13e -eeuwse klooster ook zeker een bezoek waard! – naar de baai van Sa Calobra. We durven zelfs te beweren dat dit één van de mooiste autowegen ter wereld is! Het uitzicht waar je op de negen kilometer lange afdaling wordt getrakteerd, is fenomenaal. De weg naar beneden staat bekend om zijn onvoorstelbare scherpe bochten. Zelfs voor de beste chauffeurs een uitdaging! Als je de foto van je dromen wilt maken, stop dan bij het uitzichtpunt Mirador Ma-10, net voordat je aan de afdaling begint.

Om optimaal van deze route te genieten, raden we aan om vroeg te vertrekken, nog voordat de tourbussen op pad zijn. Insider tip: geniet van de prachtige route, maar sla direct af naar Cala Tuent en creëer zo een voorsprong op de andere bezoekers.

Door naar Cala Tuent

Rijd vervolgens door naar Cala Tuent – het minder bekende strand van Sa Calobra. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met het water, dat niet zo helder is als bij het strand van Sa Calobra. Maar soms wint de rust, nietwaar? En de geweldige uitzichten van de dramatische pieken aan de ene kant en de turquoise zee aan de andere kant zijn ook hier indrukwekkend! Heb je inmiddels trek gekregen? Dan is het restaurant met visspecialiteiten en prachtig uitzicht Es Vergeret een aanrader. Breakzy-tip: neem op dit soort uitstapjes altijd zelf genoeg water, snacks, eten, een koeltas/box en parasol mee naar het strand. Meestal zijn deze voorzieningen wel te vinden op de stranden van Mallorca, maar soms ook niet. Ga dus voorbereid op pad, zeker als je ook nog een wandeling op de planning hebt staan.

Port de Sóller en Sóller

Na 45 minuten via de Ma-10 kom je aan bij Port de Sóller voor het derde strand van de dag. Om de uitdagende wegen dit keer te vermijden, zou je gebruik kunnen maken van de Sóller tunnel (€5 tol – 2019). Aan het strand kun je heerlijk genieten en ontspannen op een van de prachtige terrassen. Met de leuke cafeetjes, restaurants, diverse tapasbars en gebakswinkels zijn er weinig redenen om meteen verder te gaan. Neem de tijd voor een uitgebreide lunch, bijvoorbeeld bij Restaurant Ses Oliveres. De oude stad is met zijn smalle steegjes typisch mediterraans. Keienstraatjes, stenen huizen met rode betegelde daken, gecombineerd met de vele bloembakken en sinaasappel- en citroenbomen in de schitterende omgeving zorgen voor prachtige foto’s!

Soller kerk la Seu

Port de Sóller en Sóller

Als je vroeg op pad bent gegaan, heb je nog tijd om de trip met het houten treintje naar Sóller te maken. Een beetje toeristisch, dat wel, maar je mag het eigenlijk niet overslaan. De 27 kilometer lange rit van de ‘Rode Pijl’ is namelijk zeer de moeite waard. De rode trein, die al sinds 1912 rijdt, werd oorspronkelijk gebruikt voor het transporteren van fruit. Het spoor loopt door de Serra de Tramuntana en de vallei van Sóller en biedt prachtige uitzichten. Eenmaal in Sóller bezoek je de indrukwekkende kerk Sant Bartomeu die op het stadsplein staat. In de dertiende eeuw is de kerk in een barokke stijl gebouwd en in de zeventiende eeuw werd er een nieuwe gevel aan toegevoegd in modernistische stijl. Wandel vervolgens door de oude stad van Sóller. Het centrale Plaça d’Espanya heeft tal van leuke cafés waar je lekker een drankje kan drinken. Dit is de sinaasappelregio, dus een lekkere verse sinaasappelsap zal zeker niet op de kaart ontbreken! Leuk is het om een wandeling te maken langs de Avenida de Cristòfol Colom, waar je langs de meest luxueuze landhuizen loopt. Voor een heerlijke avondmaaltijd tippen we restaurant Ca’n BoQueta. Iets buiten het centrum gelegen, maar met goede prijs/kwaliteitverhouding: je hebt hier al een 3-gangenmenu voor €35,- (2019).

Tot slot: onderschat op Mallorca nooit de tijd die je nodig hebt om van A naar B te komen. De afstanden zijn niet groot, maar de wegen zijn smal, in de bergen staat soms een flinke wind en vaak is er eenrichtingsverkeer. Hierdoor doe je misschien toch wat langer over je route dan je van tevoren had ingeschat. Maar het ‘slow-driving’ heeft zeker ook zijn voordelen: het geeft je de perfecte kans om onderweg je ogen uit te kijken!

Meer inspiratie...

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!