« Terug naar het blogoverzicht
Waarom alle reizigers een VPN nodig hebben

Steeds meer mensen reizen de wereld over. Dankzij de digitale ontwikkelingen kunnen reizigers overal ter wereld verbonden blijven. Het opzoeken van informatie, contact met vrienden en zelfs online werken behoort tot de mogelijkheden. Maar dat neemt ook risico’s met zich mee.

Cybercriminelen zijn overal ter wereld op zoek naar een eenvoudige ingang tot apparaten van nietsvermoedende gebruikers. Een VPN is hiervoor een handige bescherming. Maar dat is niet de enige reden waarom je een VPN zou moeten gebruiken. Lees hier waarom alle reizigers een VPN nodig hebben.

Wat is een VPN?

Voordat we ingaan op de redenen om een VPN te gebruiken is het belangrijk om te weten wat het is. VPN staat voor Virtual Private Network. Een VPN netwerk is een beveiligde verbinding met het internet. Je verbinding is versleuteld waardoor je identiteit en activiteiten op het web verborgen blijven.

Dankzij VPN kun je veilig gebruikmaken van wifi-netwerken. Vanwege de versleuteling kunnen hackers je informatie niet achterhalen. Maar VPN kan je ook helpen om geografische blokkades te omzeilen. Ben je in Frankrijk en wil je het Nederlandse nieuws kijken, dan kan dat niet zomaar. Door een VPN te gebruiken lijkt het alsof je nog steeds in Nederland bent. Hierdoor kun je al je Nederlandse programma’s en series bekijken.

VPN voor veilig internet onderweg

Een van de belangrijkste redenen om een VPN te gebruiken is om jezelf te beschermen tegen kwaadwillenden en cybercrime. Als reiziger maakt je meestal gebruik van een wifiverbinding. Je weet als buitenstaander niet of deze verbinding wel veilig is. Dat is helemaal het geval als het gaat om een openbare wifi-verbinding.

We begrijpen dat je onderweg niet altijd een veilig netwerk kunt kiezen, maar ben je bewust van de gevaren van openbare wifi netwerken. Het is voor hackers relatief eenvoudig om gegevens via een openbaar netwerk te achterhalen. Dit zijn een aantal zaken die voor cybercriminelen voor het grijpen liggen:

       Wachtwoorden

       Creditcardgegevens

       Adresgegevens

       Opgeslagen cookies

Overal je favoriete series bekijken

Een andere belangrijke reden om een VPN te gebruiken heeft te maken met de restricties van bepaalde landen. Zit je net lekker in een serie en je reist af naar een ander land, dan is er een kans dat je niet verder kunt kijken. Dit heeft te maken met geografische restricties. Deze beperkingen kunnen voor meerdere dingen gevolgen hebben zoals:

 

  • Beperkingen op het kijken van films en series op je streamingdiensten.
  • De series en films die je kunt bekijken via je eigen streamingdienst hebben vanwege de locatie soms geen Nederlandse ondertitels.
  • Sommige landen beperken toegang tot bepaalde social media kanalen.
  • In een aantal landen is sprake van internetcensuur op nieuwskanalen.

 

Met behulp van een VPN verbinding kun je het doen overkomen alsof je in een ander land bent. De VPN zet een netwerk op met bijvoorbeeld Nederland zodat je gebruik kunt maken van al je online diensten.

Met een VPN ben je altijd veilig verbonden

Reizen is een geweldige kans om nieuwe ervaringen op te doen en de wereld te zien. Maar je wil ook verbonden blijven. Dankzij VPN heb je altijd toegang tot je favoriete websites en streamingdiensten. Bovendien zorgt een VPN ervoor dat je veilig het web op kunt. Op die manier staat niets je fantastische reis in de weg.

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!