« Terug naar het blogoverzicht
Wat moet je doen als je tijdens je vakantie een auto ongeluk krijgt?

Vakanties zijn altijd een geweldige manier om te ontspannen en plezier te hebben met familie en vrienden na een jaar hard werken. Als de vakantie eraan komt, raken de meeste mensen opgewonden en beginnen ze plannen te maken waar ze heen willen, hoe ze daar zullen komen en waar ze zullen verblijven. Helaas gebeuren er ook vervelende dingen op vakantie. Een auto ongeluk krijgen in het buitenland kan frustrerend, stressvol en verwarrend zijn, vooral als je daar niemand kent en de regels van het land dat je bezoekt niet kent. In contact komen met een advocatenkantoor kan je helpen erachter te komen hoe je met je ongeval om moet gaan. Zij zullen je helpen de letselschade bedragen te berekenen die je kunt claimen. Ze zullen je helpen bij alle juridische procedures om ervoor te zorgen dat je een vergoeding krijgt.

Bovenstaande afbeelding: Kaluci via Unsplash

Zoek onmiddellijk medische hulp

Na een auto-ongeluk moeten jij en je passagiers altijd gezien worden door een arts of naar het ziekenhuis gaan. Je denkt misschien dat het goed met je gaat omdat je geen zichtbare verwondingen hebt, maar wellicht kom je er later achter dat je inwendige verwondingen hebt. Als je naar een arts gaat, zorg je ervoor dat je alle tests krijgt om er zeker van te zijn dat je veilig bent. Als je er een zaak van wilt maken, heb je ook een medisch rapport nodig. Zorg ervoor dat je internationale zorgverzekering actief is voordat je op reis gaat. Dit maakt het gemakkelijker om een ​​ziekenhuis te vinden dat je verwondingen kan behandelen. Je kunt ook je advocaat raadplegen en letselschade advocaat kosten betalen om de rechtmatige vergoeding voor het opgelopen letsels te krijgen.

Verzamel bewijzen

Het is van cruciaal belang om zo snel mogelijk na het ongeval te beginnen met het verzamelen van bewijsmateriaal. Maak foto’s van beide auto’s die erbij betrokken waren, evenals de identificatie- en contactgegevens van de andere bestuurder. Maak indien mogelijk foto’s van je verwondingen voordat de politie arriveert, zodat ze je beter kunnen helpen. Eventuele namen noteren van getuigen kan ook handig zijn bijvoorbeeld als je voor de rechtbank moet verschijnen.

Bovenstaande afbeelding: Anja R via Unsplash

Neem contact op met je reisverzekering

Voordat je het land verlaat, dien je contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. In het geval dat je betrokken raakt bij een auto-ongeluk, moet je er een prioriteit van maken om zo snel mogelijk contact met hen op te nemen, aangezien er uitkeringen in je verzekeringspolis kunnen zijn opgenomen waarvan je niet op de hoogte bent. Ze kunnen je ook helpen met allerlei praktische zaken. Als je geen letsel hebt opgelopen, kun je een aanzienlijk bedrag besparen op medische kosten door gebruik te maken van je verzekering.