« Terug naar het blogoverzicht
Nederland

Ons Breakzy-hart maakt altijd een sprongetje als we een verre roadtrip van een paar weken mogen maken, maar in dit lijstje van verrassende bestemmingen mag Nederland toch zeker niet ontbreken! Om te beginnen: in het jaar dat Nederland 75 jaar vrijheid viert, is ons land klaar om feest te vieren met evenementen in het hele land. April en mei zijn dit jaar feestelijker dan ooit, want naast Koningsdag en Bevrijdingsdag vindt in 2020 het Eurovisie Songfestival plaats in Rotterdam.

Iedereen kent de Nederlandse hotspots wel…maar er is zoveel meer te zien en te beleven! Vergeet Giethoorn, sla Amsterdam over en laat Kinderdijk links liggen! Wat dacht je bijvoorbeeld van de historische binnenstad van Monnickendam, vol met monumentale gebouwen uit de 17e eeuw. Heerlijk om langs te struinen en de dag af te sluiten met een visje in de gezellige haven.

Of wat dacht je van Tilburg? Hmm, is dat niet die lelijke industriestad? We horen het je denken. Maar deze stad heeft de afgelopen jaren een transformatie doorgemaakt en is steeds meer urban. Bezoek de spoorzone en vind daar hippe bedrijven, relaxte koffietentjes en originele restaurants. Sla zeker een bezoek aan de LocHal niet over. Deze voormalige fabriekshal, waar generaties Tilburgers aan treinen sleutelden, is de nieuwe huiskamer van de stad. Inmiddels is de LocHal zelfs uitgeroepen tot World Building of the Year, dat zegt genoeg toch? Ben je met je kids op stap, dan doe je ze natuurlijk een groot plezier met een bezoek aan Safaripark de Beekse Bergen. Bestel je kaartjes online en je kunt zo doorrijden richting de Afrikaanse Savanne!

Ook een bezoek waard: Leeuwarden. Niet voor niets de culturele hoofdstad van Europa in 2018. Vanaf de steigers van de jachthaven loop je zo de stad in. De grachten en mooie singels slingeren door de stad en met een bootje kun je door de gehele binnenstad varen. Voor de sportievelingen is het mogelijk om te ‘suppen’ door de grachten. Natuurlijk kun je prima winkelen in Leeuwarden. Een aanrader is de Kleine Kerkstraat, welke al diverse keren is uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. Tot slot tippen we nog het Gelderse vestingstadje Doesburg. Deze kleine stad telt maar liefst 150 monumenten en musea. Genoeg te doen tijdens een weekendtripje dus.

Voor een fijn verblijf voor je weekendje weg zit je overigens altijd goed bij een van de Landal Green Parken in Nederland. In iedere provincie is er wel een te vinden. Bereid je overigens altijd goed voor op een trip met de auto. Ga goed voorbereid op weg, ook al is het ‘maar’ in eigen land. De ANWB helpt je bij alle voorbereidingen, van parkeerschijf tot stevige wandelschoenen.

Wil je aan de drukte ontsnappen? Verblijf dan op een van de Waddeneilanden. De eilanden zijn uniek – daarom zijn ze ook werelderfgoed – en geven je echt het gevoel dat je er helemaal uit bent. Slaap in het centraal gelegen Stay Okay Texel. Het hostel is modern ingericht en ideaal voor families of groepen. Lekker uitwaaien, te voet of op de fiets oude dorpjes bezoeken, wadlopen en natuurlijk genieten van zon, zee en strand. Voor heel veel meer tips, bestel je de Breakzy reisgids over Texel met alle Texelse hoogtepunten op een rijtje.

En dat allemaal in eigen land, geweldig toch?!

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!