« Terug naar het blogoverzicht
6x culinair stoppen richting Toscane

Wil jij je alvast in de Italiaanse sferen wanen? Sla dan zeker deze blog over 6x culinair stoppen richting Toscane niet over. Als je aan Italië denkt, denk je aan het heerlijke klimaat, goede wijnen en natuurlijk pasta y pizza; toch wel de meest gegeten gerechten door Nederlanders. Ga culinair genieten, voor een snelle pizza of een overheerlijke ‘dolce’ (Italiaans voor toetje) op weg naar Florence. Eenmaal aangekomen in Italië? Bestel bij je overheerlijke steenoven pizza dan géén salade, ook het snijden van je spaghetti is ‘not done’ voor Italianen! Geniet en klets met je tafelgenoten, buon appetito!

Ristorante Rossini is gelegen op ongeveer 200 kilometer van Utrecht en is ideaal voor zowel lunch als diner. Het restaurant is naar eigen zeggen sfeervol, gezellig en Italiaanse gerechten van de hoogte kwaliteit worden er bereid. Naast pasta’s wordt er ook ander culinair geserveerd zoals zalm van de grill of dagverse groentes. De prijzen van een hoofdgerecht variëren tussen de 9 en 25 euro. Aangeraden wordt om van te voren even te bellen als je langs komt. Ristorante Rossini is van dinsdag t/m zondag geopend van 12.00 tot 24.00 uur maar dagelijks tussen 15.00 en 17.00 gesloten.

Oberhausen
6x culinair stoppen richting Toscane

Ristorante da Roberta, met deze benaming kan het bijna niet anders dan dat de chef van dit restaurant uit Italië afkomstig is. Hij richt zich op échte Italiaanse kooktradities maar ook andere internationale gerechten worden op de kaart gepresenteerd. Het restaurant aan de haven van Merzig is gelegen op ongeveer 450 kilometer van Utrecht en biedt in de zomer een buitenterras om onbezorgd te genieten. Naast de hoofdgerechten van rond de 20 euro bieden zij van maandag t/m zondag 2 wisselende lunchgerechten per dag, voor een lunch kan je terecht tot 14.00 uur en voor het diner weer vanaf 17.00 uur.

Merzig

Wanneer je een tafeltje reserveert bij Ristorante Trotter dan begeef je je al in Italiaanse sferen, zij zijn namelijk gelegen in het westen van Milaan, na ongeveer 1000 kilometer bereik je dit restaurant van de familie D’Aquino. Naast dat je typische Italiaanse gerechten vindt op de kaart, hebben zij de originele recepten zelfs opgenomen op hun website; zo kan je als je weer thuis bent de kok in jezelf loslaten! Ristorante Trotter is de gehele week geopend, behalve op dinsdagmiddag. Mocht je wat minder lang de tijd hebben, een pizza of pasta afhalen is geen enkel probleem.

Milano

Al Teatro is net even anders dan de andere restaurants in deze blog, Al Teatro is namelijk naast een restaurant ook een Pub. Zij serveren zowel Italiaanse als Europese gerechten maar mocht je niet meer hoeven te rijden, geniet dan vooral van een van de vele speciaal biertjes. Alle gerechten worden met de hand bereid en zijn typisch uit de streek Parma. Op ongeveer 1150 kilometer van Utrecht kan je op het buitenplein dineren maar aan te raden is om van te voren te reserveren. Sfeer proeven bij Al Teatro kan van woensdag t/m zondag.

Fontanellato

Gelegen in Reggio Emilia ligt dit van oorsprong Siciliaans restaurant; Canasta. Het restaurant is geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 24.00 uur maar tussen half 4 en half 8 gesloten. Voor een latere lunch en dineren op Italiaanse tijden ben je hier dus aan het juiste adres. Tip: vergeet in het weekend niet te reserveren! De kaart van Canasta is eenvoudig maar typisch mediterraans. De chef-kok streeft altijd naar hoge kwaliteit voor al zijn gasten en serveert zijn gerechten met bijpassende wijnen uit de streek. Na een route van 1200 kilometer bereik je binnen enkele minuten vanaf de A1 Ristorante Canasta.

Reggio Emilia

In dezelfde regio, Reggio Emilia, ligt Bancia Bio Risto Café. Op ongeveer 1200 kilometer vanaf Utrecht bereik je dit bijzondere Italiaanse barretje. Er worden zowel vegetarische als veganistische gerechten geserveerd maar ook voor authentieke spaghetti hoef je niet verder te zoeken. Bancia Bio heeft genoeg zitruimte zowel binnen als op het terras, maar waar je in warme temperaturen wel lekker in de schaduw zit. Er wordt in dit moderne en nieuwe pand diner, lunch maar ook ontbijt geserveerd. Dus ben je bijna op plaats van bestemming? Met de verse 100% Arabica koffie razen die laatste kilometers aan je voorbij! Van 07.30 tot 22.30 uur kan je hier terecht, de prijzen variëren van 8 tot 30 euro. Buon divertimento!

Reggio Emilia

6x culinair stoppen richting Toscane

6x culinair stoppen richting Toscane

Breakzy tip: Wil je wat langer genieten van al het Italiaanse culinair (lees: de wijntjes) zorg er dan voor dat je je auto niet meer in hoeft. In Toscane vind je heel veel accommodaties die je helemaal kan boeken naar je wens, Interhome.nl heeft 2000 toffe vakantiehuizen voor ieder gezelschap. De volgende ochtend (óf gewoon lekker een week later), stap je de auto weer in en is het tijd om de rest van Toscane te ontdekken. Toch een ander land op de planning? Met Breakzy ben je er zo, met Interhome.nl maak je de reis helemaal compleet en helemaal naar eigen wens!

6x culinair stoppen richting Toscane 6x culinair stoppen richting Toscane 6x culinair stoppen richting Toscane

Benieuwd naar nog meer leuke stopplekken in Italië? Klik hier om jouw route te maken, filter op ‘uit eten’ en kijk waar jullie samen willen stoppen! Je kunt ook gratis de app downloaden voor op je telefoon! 

Laat je inspireren...

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!