« Terug naar het blogoverzicht
7x relaxt naar Nice

Of je nou naar Nice, Monaco of Saint Tropez onderweg bent, Breakzy tipt in deze blog de ‘7x relaxt naar Nice’ stopplekken om van die 1400 kilometer een aangename reis te maken. Onder de filter ‘relax’ vind je stopplekken die een tussenstop vele malen aangenamer maken en niet zomaar een tankstation zijn. Strek je benen even tijdens een natuurrijke wandeling, ontspan in een wellness centrum of dobber op het water. Geniet in het zuiden van Frankrijk, maar vergeet vooral niet te genieten van de weg ernaar toe!

Als je een wat langere tussenstop richting het zuiden wil plannen dan is Villa Pompéi zeker aan te raden. Op ruim 400 kilometer vanaf Utrecht vind je dit wellness centrum geopend van maandag t/m zondag en 350 dagen per jaar geopend. Deze ‘Villa’ heeft ruim 400 m2 aan baden, sauna’s en jacuzzi’s zowel binnen als buiten. Daarnaast bieden zij ook nog diverse behandelingen. Wanneer je de vakantie relaxt wil beginnen dan is het aan te raden om van te voren een reservering te maken, zo wordt je niet teleurgesteld bij aankomst. Villa Pompéi is enkel geschikt voor volwassenen.

7x relaxt naar Nice
7x relaxt naar Nice

Net na Nancy in het plaatsje Vittel vind je dit Wellness centrum, een perfecte stop om even bij te komen van de dagelijkse sleur óf natuurlijk die lange reis. Wél even anders bij deze spa is dat badkleding verplicht is, voor sommige wellicht dé uitkomst om voor het eerst naar een sauna te gaan. Thermen Vittel heeft op het 650 hectare grote terrein diverse baden die zowel binnen als buiten zijn gevestigd. Mocht je je verblijf nog even willen verlengen, overnachten is hier geen probleem en reserveren voor zowel de spa als het hotel is mogelijk via de website. Thermen Vittel is 7 dagen per week geopend en de minimale leeftijd is 16 jaar. Relax and take a swim!

In de Franse plaats Dijon is dit park met voldoende parkeergelegenheid gelegen. Het park is omgeven door vele bloemen en is door al het gras perfect voor een picknick of een korte wandeling. Het park ligt net ietsje verder van de snelweg, ongeveer 15 minuten, maar het is de moeite waard om even te genieten van de rust in plaats van andere weggebruikers die je voorbij razen. Doordat het park dichtbij Dijon gelegen is ben je snel in het stadscentrum waar je naast bijvoorbeeld een overnachting ook een leuk eettentje kan op zoeken. Omdat het park veel trappen en verhogingen bevat is het aan te raden Parc des Carrières Bacquin alleen te bezoeken als je goed ter been bent.

Park Bouzaise is gelegen in het Franse dorpje Beaune op ongeveer 700 kilometer vanaf Utrecht. Het park heeft wat weg van een Engelse tuin en is uitermate geschikt voor kinderen door alle verschillende kinderspellen. Ook vind je er een klein dierenpark, volop water een koffietentje en kun je er een bootje huren. Alle faciliteiten samen maken Park Bouzaise de ideale plek voor een ‘relaxte’ stop. Start de auto, stop je picknick man vol met lekkere dingen, ontspan in de natuur en je vakantie is echt meteen begonnen!

In het plaatsje Chalon-sur-Saône ligt de rivier de Saône. Dit dorpje is gelegen in het westen van Frankrijk en de boulevard langs de rivier is ideaal om langs te wandelen. Maar als je wat langer de tijd hebt, dan nodigen een van de restaurantjes uit voor een lunch of diner. Breakzy tipt deze rivier onder de categorie ‘plaatsen’ omdat het dorpje in een mooie en rustige omgeving is gelegen maar ook heel relaxt is. Maar het dorp heeft daarnaast nog veel te bieden op het gebied van bijvoorbeeld cultuur; denk aan Musée Nicéphore-Niépce welke is benoemd naar de uitvinder van fotografie. Zou onderstaande foto er ook hangen?

Op nog geen kilometer van de A7 vind je Ferme Velauxienne, een park met heel veel verschillende dieren. De moeite waard voor zowel volwassenen als kinderen, want naast het vele groen is er ook een kleine speeltuin. In de vakanties is het park de gehele week geopend maar daarbuiten alleen op woensdag, zaterdag en zondag. Als je eindbestemming Nice is, dan is het na dit park nog ongeveer 200 kilometer rijden. Je bevindt je dan al dichtbij de kust. Om het park in te mogen wordt wel een kleine vergoeding gevraagd, kinderen betalen er 3 euro en volwassen 50 cent meer. Om je kroost echt even ‘van de achterbank’ te halen, kun zij een pony ritje maken voor 6 euro. Zo doen zij zelfs vóór de vakantie al een hele ervaring op!

Als je bijna op je eindbestemming bent kun je er voor kiezen om nog even een stop te maken bij Marineland aan de Côte d’Azur, maar je kan dit dolfinarium natuurlijk ook bezoeken tijdens je vakantie! Het park heeft een wat hogere entreeprijs, maar je kan je hier dan ook de hele dag vermaken. Er zijn diverse shows met dolfijnen en orka’s, ontmoetingen met andere dieren, eet -en drinkgelegenheden en natuurlijke winkeltjes met souvenirs voor thuis. Naast het dolfinarium heeft Marineland ook een hotel en een groot waterpark, voor meer informatie over alle faciliteiten van dit grote park in het zuiden is aan te raden de website te raadplegen. Je kan hier ook meteen je tickets bestellen. Marineland is gelegen op nog geen 2 minuten afstand van de A8, dus afwijken van je route is met de Breakzy tips niet nodig!

7x relaxt naar Nice

Benieuwd naar nog meer leuke stopplekken richting Nice? Klik hier om jouw route te maken, filter op ‘relax’ en kijk waar jullie samen willen stoppen! Je kunt ook gratis de app downloaden voor een Android telefoon (soon voor Iphone)! Bekijk hier de route die wij gebruikten voor deze blog. 

Laat je inspireren