« Terug naar het blogoverzicht
7 x de mooiste stranden van Cinque Terre

Speciaal voor de strandliefhebber: 7 x de mooiste stranden van de Cinque Terre. Maar kan je in de Cinque Terre eigenlijk wel op het strand liggen? De plaatjes van gekleurde huizen boven elkaar gebouwd op grillige rotsen, die kennen we allemaal wel. Maar voor een langer verblijf in en bij Cinque Terre, heeft de gemiddelde toerist wel behoefte aan een fijn strand. Nou, gelukkig vind je die hier ook! We zetten de 7 mooiste spiagge (stranden) voor je op een rijtje. Breakzy tip: neem wel je waterschoenen mee zodat je je niet openhaalt aan scherpe rotsen!

Ontdek de mooiste stranden van de Cinque Terre.

7 x de mooiste stranden van de Cinque Terre

Stranden van Cinque Terre

Levanto is een dorpje nét buiten Cinque Terre, iets ten noordwesten van Monterosso al Mare. Het heeft een klein, maar fijn strand met vooral een hele fijne, relaxte laid-back sfeer. Niets en niemand heeft haast hier, het beste ingrediënt voor een ontspannen vakantie natuurlijk! Het strand ligt aan de westzijde, dus ’s avonds geniet je hier van een prachtige zonsondergang. Het bestaat uit voornamelijk zand, met hier en daar wat kiezels en over het algemeen zwem je in kraakhelder water. Alleen als de stroming net verkeerd staat – maar dat geldt voor alle stranden – dan kan er wat vuil meekomen. Levanto is voor velen de uitvalsbasis om Cinque Terre verder te verkennen. Dit fijne strand, mét boulevard en strandtentjes, maken het dan ook extra aantrekkelijk om wat langer in Levanto te blijven.

Monterosso al Mare is het enige dorp in Cinque Terre met zandstrand, een groot goudkleurig zandstrand. Niet voor niets is Monterosso populair om te verblijven. De aanwezigheid van rotsen met prachtig helder water maakt het ook leuk om met snorkel en duikbril rond te zwemmen, op zoek naar mooie vissen. Dit prachtige zandstrand, Monterosso Fegina genaamd, vind je in het nieuwe deel van Monterosso. Het oude deel heeft ook wel een strand, maar dat is geen zandstrand. Houd wel rekening met grote drukte in juli en augustus!

Vernazza heeft een klein zand/kiezelstrand, omgeven door rotsen. Dat zal je helaas met veel toeristen moeten delen. Maar het leuke is dat je vanuit het dorp zo het strand oploopt: prima om even wat verkoeling te zoeken in het verfrissende, heldere water en je trip daarna weer te vervolgen. Vanwege deze heerlijke combinatie strand-dorp hoort ook dit strandje thuis bij de mooiste stranden van de Cinque Terre!

7 x de mooiste stranden van de Cinque Terre

Het strand van Manarola ligt vlakbij de haven van dit pittoreske plaatsje. ‘Strand’ kan je het eigenlijk niet noemen: het bestaat niet uit zand, maar uit gladde rotspartijen, wat het een prachtig aangezicht geeft. Met een trappetje kan je zo het kristalhelderewater in, maar dare devils springen hier ook wel van de rotsen in zee. Je zwemt tussen de rotsen en de mooiste gekleurde vissen, dus zet je duikbril vooral op hier. Vergeet ook niet om waterschoenen aan te trekken. Wel zo fijn om je tere voeten de scherpe rotspunten te besparen!

Het keienstrand van Riomaggiore ligt aan de oostkant van het dorp. De zee hier is alleen geschikt voor geoefende zwemmen, want deze kan hier erg ruw zijn. Toch is dit een erg populaire spot om te zwemmen. Het kraakheldere water heeft daar vast mee te maken, evenals het geweldige uitzicht op de zonsondergang iedere avond. En natuurlijk is het ook gewoon fijn om even een frisse duik te kunnen nemen nadat je weer zoveel trappen op en af gelopen bent!

Tussen Riomaggiore en Portovenere ligt een verborgen pareltje waar maar weinig toeristen komen. Dat op dit strand zo weinig mensen komen, heeft natuurlijk wel een reden: het strand is nogal lastig te bereiken namelijk. Het kost je ongeveer een half uur over lastige paden en trappen om hier naartoe af te dalen. Reken maar gerust op een uur klimmen en klauteren om weer terug te komen. Maar dan heb je ook wat: een weinig bezocht kiezelstrand, midden in het drukbezochte Cinque Terre, met adembenemende uitzichten. Neem voldoende eten en drinken mee en vergeet ook je waterschoenen en parasol niet. Rust gegarandeerd!

Stranden van Cinque Terre

Stranden van Cinque Terre

Ben je op zoek naar een restaurant of accommodatie in de Cinque Terre? In onze app die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je duizenden tips! Fijne reis, namens Breakzy. 

Stranden van Cinque Terre

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!