« Terug naar het blogoverzicht
8 x de leukste reisspellen

Op vakantie betekent ook: spelletjestijd! Hieronder hebben wij acht leuke reisspellen voor je opgesomd, voor twee of met meerdere personen. Alle zijn door ons getest en leuk bevonden voor op vakantie! 

Keer op keer

Dit spel is makkelijk om te leren en je bent er direct verslaafd aan. De bedoeling is om zo veel mogelijk kruisjes op je blad te zetten. Elke beurt gooi je zes dobbelstenen, waarbij je een kleur en een getal uitkiest. Die worden gecombineerd en dan mag je de hoeveelheid op de dobbelsteen in die kleur aankruisen. Degene die als eerste twee kleuren volledig heeft aangekruist, stopt het spel. Vervolgens is het punten en minpunten bij elkaar optellen en aftrekken en degene die de meeste punten heeft, wint!

Iedereen kent het bordspel Kolonisten van Catan wel. Als je daar al een fan bent, dan moet je absoluut het Catan duel – het kaartspel kopen. Bij dit spel draait het erom een zo groot mogelijk vorstendom neer te zetten. Met behulp van de uitleg leer je eerst het spel met de basiskaarten. Klaar voor meer uitdaging? Breid dan het basisspel uit met een van de drie verschillende thema’s. Ben je een ultieme pro geworden? Ga dan het duel aan met alle speelkaarten tegelijkertijd.

Carcassonne is een spel waarbij je de prachtige Franse stad Carcassonne nabouwt, met behulp van stukjes steden, weiden, kloosters, rivieren en wegen. Elk stukje dat je neerlegt kan je claimen door er een zogenoemde horige op te zetten in jouw kleur. Via een spelbord houd je bij hoeveel punten je binnensleept. Wanneer alle legstukjes op zijn, is het spel afgelopen. Degene met de meeste punten wint!

Ga de uitdaging aan om met je kabouter de meeste goudklompen te verzamelen. Maar pas op dat de tegenstander niet meer goud binnenhaalt dan jij. Hoe je de ander tegenhoudt? Door te saboteren! Van Saboteur heb je het basis kaartspel dat je met tien personen kan spelen, de uitbreiding of het duel, dat voor twee personen is.

Jaipur is zo’n spel dat veel mensen nog niet kennen. Zonde, want het is een ontzettend leuk reisspel. Jaipur is een kaartspel waarbij je moet onderhandelen voor grondstoffen, deze weer moet inleveren en daarvoor goudstukken krijgt. Daarnaast heb je ook zorg over je kamelen, die net als de grondstoffen onderhandelbaar zijn. Jaipur is een strategisch spel dat je alleen kan winnen als je de meeste goudstukken hebt!

Dol op Monopoly, maar gooi je elke keer het bord van tafel als je verliest? Haal dan het Monopoly Kaartspel! Net als bij het bordspel moet je proberen de duurste straten te bemachtigen. Op je straat is het mogelijk hotels te bouwen en andere spelers kunnen op je straat terecht komen. Het spel is dan wel zonder Monopolygeld, maar het draait wel om geld! Pluspunt: Als je weer eens niet tegen je verlies kan, vliegen er alleen kaarten in het rond in plaats van het hele bord!

Wie kent het niet, Yahtzee? Dit spel uit 1954 scoort al jaren supergoed. Niet voor niets, want niets is leuker dan kijken of het geluk van de dobbelstenen aan jouw kant staat. Schud de dobbelstenen in de bijgeleverde beker en maak zoveel mogelijk combinaties met de cijfers. Roep jij als eerst YAHTZEE?

Oké, dit is het enige spel dat leuker is vanaf vier personen. Maar toch eentje die we graag willen aanraden. Dit gezelschapsspel is klein en compact, wat het makkelijk en een leuk reisspel maakt om mee te nemen op vakantie. De speelkaarten worden verdeeld over alle spelers en degene die is als eerste alle kaarten heeft weggespeeld, is de grote Dalmuti. Daarna wordt het strijden voor de tweede, derde en vierde plek. Het ene moment sta je bovenaan het roer en het andere moment word je onttroond.

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!