« Terug naar het blogoverzicht
Route Adembenemende kustweg op Sardinië

Volg de route van de adembenemende kustweg op Sardinië

Op het westelijk deel van Sardinië ligt één van de mooiste kustwegen van Europa. Een fraaie en indrukwekkende route met fantastische plekken in de omgeving, perfect voor een uitstapje van een dag! Rijdt de route: adembenemende kustweg op Sardinië dan ook zeker wanneer je hier op vakantie bent.

Deze route volgen we langs de westkust via de Strada Provinciale 105, die later overgaat in de SP 49. Deze weg loopt van Alghero tot aan Bosa. Daarna kun je de route nog vervolgen naar Oristano.

Alghero

Rijd als je de route vervolgt even langs Capo Caccia. Dit is een rotsige uitloper in de zee, die zeker een must see is! De route naar het puntje van de klif brengt je langs een aantal stops. In het begin kan je links afslaan naar Cala Dragunara, een klein openbaar strand. Als je die weg volgt, kom je uiteindelijk bij het einde van de linkerroute. Hier vind je Torre del Buru (Bulo), een oude toren met uitzicht op de baai van Porto Conte. In het puntje van de klif bevinden zich namelijk de grotten Grotta Verde, Grotta di Nettuno en Grotta Pizzi e Ricami. De paden langs de steile klippen zijn indrukwekkend. In het begin valt de klim je misschien zwaar, maar het panoramisch uitzicht maakt alles goed! De beste plek voor een spectaculair uitzicht is het einde van de Via Ferrata dei Cabirol. Met zonsondergang kleurt de lucht hier paars. Een plek waar je met je geliefde moet zijn op het juiste moment…

Torre di Porticciolo

Vervolg de SP105 en zoef richting zuiden. De SP105 en SP49 leiden je langs de prachtige azuurblauwe zee, die op Sardinië nooit ver weg is. De weg is aangelegd op hoge rotsen, waardoor je de hele tocht een prachtig uitzicht hebt. Adembenemend!

Stop even in Bosa, dat bestaat uit gekleurde huisjes met oudere dames in de straten op een stoel, die zich bezighouden met kantklossen en puzzelboekjes. Vriendelijke mensen, steile straten, vrijwel geen toerisme en een fraai oud centrum. Bezichtig het Castello Malaspina en geniet van een adembenemend uitzicht over Bosa en het brede dal van de Temo. Schuif aan bij Bacco Bistrot voor een prima lunch die met liefde bereid wordt in een piepklein keukentje.

Rond het middaguur lijkt de tijd op Sardinië soms echt even stil te staan. Gelukkig is het vanuit de auto genieten van de nuraghi en Spaanse torens die langs de hele kust te vinden zijn. Nuraghi zijn bijzondere overblijfselen van kegelvormige verdedigingswerken. Deze mysterieuze stenen bouwwerken werden in de bronstijd op het eiland gebouwd.

San Giovanni di Sinis

Er is meer keuze aan eetgelegenheden in het nabij gelegen Oristano. Kies voor de bijzondere delicatessenwinkel Cibum waar ze gespecialiseerd zijn in tapas. Hierbij hebben ze een breed aanbod aan bier en wijn wat uitstekend past bij de tapas. Proef de gerechten met een vleugje van het echte Italië! De stad trekt voornamelijk toeristen vanwege de mooie architectuur en de leuke evenementen. Eén daarvan is het jaarlijkse carnaval! Ruiters in typische Sardijnse en Spaanse kleding springen op hun paarden en voeren spectaculaire stunts uit midden in de stad. Erg leuk om een keer mee te maken.

En dan is het weer tijd om terug te rijden naar je vakantieadres. Als het mogelijk is – en het is nog licht – neem dan de route dwars door de Sardijnse binnenlanden. Onderweg is het niet ondenkbaar dat je opeens andere weggebruikers tegenkomt, zoals koeien of schapen. Geef ze voorrang, op Sardinië heeft niemand haast…

Van Alghero naar Oristano

In Alghero, een havenstadje met een boulevard, ook wel ‘Klein Barcelona’ genoemd, is een prachtige stad in het noordwesten van Sardinië. De boten in de haven dobberen op en neer, de Sardijnen lachen je vrolijk toe en de smalle straatjes met wasgoed onder de ramen doen inderdaad denken aan Italië met een Spaans tintje. Hier gaat de trip van start. Het historische centrum met de oude stadsmuren en verdedigingstorens geeft de stad een middeleeuwse uitstraling. Aan de boulevard liggen vele terrassen en restaurantjes met uitzicht op de baai waar je lekker kunt eten. Wil je een bijzondere locatie voor een hapje en drankje? Kies dan voor restaurant Albisbe 4. In de oude gewelven van het meer dan vijfhonderd jaar oude gebouw zit dit moderne restaurant dat gerechten serveert waar je ‘u’ tegen zegt!

Capo Caccia

Na het bewonderen van het uitzicht, rijd je een stukje terug langs dezelfde weg en sla je af bij Camping Village Torre di Porticciolo. Vanuit daar loop je naar de gelijknamige baai, die niet heel groot is, maar zeker erg mooi. Aan de overkant zie je een oude toren bovenop de rotsen en het helderblauwe water rolt uit over een smal zandstrand. Een idyllisch plekje om bij weg te smelten! Tip: helaas weten inmiddels veel mensen dit strand te vinden en kan het zelfs in het voorjaar al best druk zijn. Wil je liever in alle rust aan zee zitten, zoek dan een idyllisch baaitje ergens anders op. Langs de SP105 zijn er genoeg te vinden.

Bosa

Neem bij Cabras de afslag naar het schiereiland Sinis. Daar heb je vanaf de oude toren en Uitkijkpunt Torre Spagnola. een prachtig uitzicht over de baai van Cala Domestica. Het is de oudste toren van Sardinië, die via een rotspad te bereiken is. Aan de overkant is een tunneltje dat leidt naar een klein zandstrand. De ruïnes van de Fenicische en Romeinse stad Tharros vind je bij Area archeologica di Tharros. Het is gelegen in het puntje van het schiereiland Capo San Marco. Je kunt hier nog een hapje eten, bijvoorbeeld bij Bar Ristorante Tharros, voordat je aan de terugreis begint. De omringende blauwe, heldere zee doet het prima als indrukwekkend achtergronddecor.

Tapas

Villa Barbara

Villa

Hotel Galanias

Hotel

Villa Furoa

Bed & Breakfast

Le Corti Sarde

Appartement

Route Adembenemende kustweg op Sardinië

Route Adembenemende kustweg op Sardinië

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!