« Terug naar het blogoverzicht
Beleef Sardinië

Sardinië is zo mooi en er valt zoveel te ontdekken en beleven! Pak de kabelbaan of vaar langs beschermde witte stranden tijdens een boottocht. Van actief bezig zijn tot tot rust komen in de natuur, ontdek Sardinië op jouw manier!

Boottocht rond Maddalena

Azuurblauw water, witte stranden, Italiaanse lunch, de wind door je haren… wat wil een mens nog meer? Ga varen op een zeilboot en vermijd de massale tours op een motorjacht. Zwemmen in deze prachtige omgeving zul je niet snel vergeten. Tip: vergeet je snorkel niet mee te nemen!

Vanuit Cagliari ga je langs het indrukwekkende gebouw Porto Flavia. Vroeger werd dit gebruikt voor de mijnbouw. Je krijgt alle informatie over de geschiedenis en gaat naar een prachtig uitkijkpunt. Neem wel een vestje mee, eenmaal binnen kan het best fris zijn.

Canyoning is een sport waarbij men de loop van een rivier door een kloof volgt en die dus vooral in de bergen wordt beoefend. Om de rivier te volgen zal je moeten wandelen, klimmen, springen, zwemmen en abseilen. Een wel heel bijzondere manier om het eiland te verkennen!

Cannoneris Nature Park heeft een spectaculaire kloof met prachtige watervallen. Dit is de mooiste rivier in het zuiden van Sardinië met kraakhelder water. Tijdens deze tour ga je op wandeltocht langs de watervallen. In Chia word je op gehaald door een jeep waarmee je naar het natuurpark vertrekt.

Een van de leukste dingen op vakantie is misschien wel lokale marktjes afstruinen. Ga mee op tour over de lokale markt van Cagliari om hierna een kookcursus te volgen. Samen met je gids doe je de boodschappen voor wat je gaat bereiden. Je leert alle geheimen over lokale gerechten uit Sardinië. Eenmaal klaar met koken is het tijd om je creaties te proeven, natuurlijk met een lekker wijntje erbij. 

Ga wandelen langs de prachtige kustlijn van Sardinië. Nu denk je vast: wandelen? Daarvoor hoef ik geen tour te boeken. Maar tijdens deze tour klauter je over de rotsen, spring je vanaf hoge punten de Middellandse Zee in en ga je met een kabelbaan over het kristalheldere water van Chia. Zorg dus dat je zwemkleding bij je hebt!

Wat zijn grotten toch prachtig als je er middenin staat. De ruimte voelt bijna onwerkelijk. Dit is zeker is zo in de Neptunus Grot. Er zijn diverse kamers die kunt bezoeken waar hele zoutwatermeren zijn. Een bijzondere beleving!

Tijd om de natuur vanuit Cagliari op de segway te ontdekken. Via het fietspad ga je naar het Regionaal Natuurpark van Molentargius. Onderweg kom je zeker de karakteristieke roze flamingo’s tegen. Geniet van prachtige flora en fauna en de zeldzame schoonheid die dit natuurpark biedt. 

Ga terug naar de natuur en ontdek de verborgen baaien van Chia en de zuidkust van Sardinië per jeep en boot. Met de jeep ga je door de bergen en met de boot zie je verschillende beschermde stranden vanaf het water. Vergeet je zwemkleding niet, want je baalt als je niet even een duik neemt in dat heerlijke water.

Vanuit Nuoro ga je met de bus naar Barbagia, een typisch gebied op Sardinië. De route begint bij de prachtige muurschilderingen van Orgosola. De gids zal je alles vertellen over de geschiedenis van dit historische dorpje. De volgende stop op de route zijn de Supramonte-bergen. Bovenop de Monte Novo San Giovanni heb je fantastisch uitzicht over Sardinië en het gebied.

Als laatste trek je weer Orgosola in om de lokale lekkernijen te proeven. 

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!