« Terug naar het blogoverzicht
Alles over Italië

Wil je alles weten over Italië?! Dan ben je bij Breakzy aan het juiste adres. Lees hieronder aan welke kosten je moet denken in Italië, leer meer over het klimaat en het reisadvies of ontdek de leukste weetjes over Italië. Wedden dat je er een aantal nog niet wist? Met foto’s van de lekkerste specialiteiten waan je jezelf al even in dit fijne land én vergeet onderaan de pagina de handige informatie over Italië niet te lezen. Handig om te weten óf leuk voor een quiz tijdens een lange autorit! Fijne reis!

Handige cijfers

‘Is Italië duur als vakantieland?’, is een veelgestelde vraag. Is dat ook zo? Het lijkt een cliché, maar je kunt het zo duur maken als je zelf wil. In principe zijn de prijzen in Italië vergelijkbaar met Nederland. Maar als je kiest voor een wat minder toeristische trekpleister, dan kan dit een hoop schelen! Gratis tip: doe zelf je boodschappen en maak je eigen pasta!

Gemiddeld voor een hoofdgerecht
,-
Voor een metro rit
,-
Voor de goedkoopste pizza
,-
Voor een espresso
,80
Alles-over-Italië
Alles-over-Italië
Alles-over-Italië

Klimaat

Alles-over-Italië

Dat je in Italië zowel kan skiën als genieten van een warme zomer wist je misschien al. Voor degene die in de zomer gaan is dat prettig want, die mag ervan uitgaan dat de gemiddelde temperatuur in het zuiden de 40 graden aantikt. Maar in de maanden december, januari en februari kun je er perfect wintersporten. Neerslag in Italië valt het meeste ten westen van de Apennijnen. Door de lengte van het land kan het op verschillende plekken heel ander weer zijn. Dus als je slecht weer hebt, dan kan het best zijn dat als je een andere plaats opzoekt je heel ander weer hebt. Italië is daarom wat ons betreft het ideale vakantieland gezien het klimaat. 

Reisadvies

Alles-over-Italië

Op dit moment heeft Italië geen bijzonder reisadvies qua veiligheid. Je kan er dus prima naartoe! Wel zijn er een aantal veiligheidsrisico’s waar je vooraf alert op moet zijn. Criminaliteit komt in het hoogseizoen in Italië best veel voor, vooral zakkenrollers slaan dan hun slag. Zorg er dus voor dat je altijd goed op je spullen let en draag geld en sieraden niet te opvallend.

Ook komen er in Italië in de zomer veel bosbranden voor. Ben dus extra voorzichtig met vuur in deze periodes. In de wintermaanden is er kans op lawines, net zoals in andere wintersportgebieden. Hou je dus vooral aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten zodat je veilig van je vakantie kan genieten.

De leukste weetjes..

Een échte Italiaanse maaltijd eet je in onderstaande volgorde

david-b-townsend-VT9uj4FbQSE-unsplash

Antipasto

Een voorgerecht van kleine hapjes

Alles-over-Italië

Primo

Het eerste gerecht; pasta, risotto of soep

jose-ignacio-pompe-s-Z-h0fEiBM-unsplash

Secondo piatto

Hoofd: vlees of vis met groenten.

Alles-over-Italië

Formaggio

Nagerecht: Zoet of kaas

tabitha-turner-KWZ-rg9o76A-unsplash

Espresso

Een lekker sterk bakkie

Foto's interactieve kaarten

Digestivo

Likeur of kruidenbitter naast de espresso.

De hoofdstad van Italië is Rome. Rome heeft ongeveer 2,8 miljoen inwoners. Rome is tevens de grootste stad van Italië. Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Rome is het Colloseum. Hier krijg je een goed beeld hoe vroeger de Romeinen hebben gestreden. Rome is rijk aan geschiedenis, zo vind je alleen hier al meer dan 900 kerken. In geen een andere stad ter wereld is in het straatbeeld het katholieke geloof zo goed terug te zien. Als je een vakantie naar Italië op de planning hebt, mag een bezoek aan Rome niet ontbreken, maar haast je er niet voor… een stedentrip naar Rome is misschien nog wel veel leuker!

 • Colloseum
  Het colosseum diende als amfitheater en heeft een prominente plaats ingenomen in het centrum van de stad. Ook wel een erfenis uit de eerste eeuw na Christus. Het Coloseum van Rome had als doel de inwoners te entertainen. De Romeinen hebben een indrukwekkend bouwwerk neergezet die je zal verrassen met de oude geschiedenis.
 • De kanalen van Venetië
 • Sint Pietersplein
 • Basiliek in Vaticaanstad
 • Monte Baldo
 • Pompeii met uitzicht op de Vesuvius
 • Toren van Pisa
  In het stadje Pisa staat de wereldberoemde, scheve toren van Pisa, een vrijstaande klokkentoren. Al eeuwen geleden, bij de bouw van de toren, bleek de basis van de toren scheef te zijn gebouwd. Bij de restauratie die begon in 1990 is de helling iets teruggebracht, maar de toren staat nog altijd zichtbaar scheef. Maar dat wist je waarschijnlijk al!
 • Cinque Terre
  Alles over Cinque Terre vind je in de reisgids hierboven. Voor €3,- heb je deze altijd bij de hand!
 • Lago di Como

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!