« Terug naar het blogoverzicht
Beleef Cyprus

Op het veelzijdige eiland Cyprus kom je meestal niet alleen om te zonnen en zwemmen. Cyprus staat bekend om de prachtige natuur, het bergachtige binnenland met wijnboerderijen en kloosters, maar ook om eeuwenoude cultuur, grillige rotsen, flamingo’s, waterparken en nog veel meer. Vervelen hoef je je op Cyprus nooit, integendeel. De vraag is eerder of je alles tijdens je vakantie wel kunt zien en doen. Om je hiermee op weg te helpen, hebben we vast de leukste trips & excursies op Cyprus voor je op een rijtje gezet. Boeken maar en beleef Cyprus!

Cultuur op Cyprus

Op Cyprus vind je volop cultuur, van eeuwenoude opgravingen tot indrukwekkende kloosters en meer. Je kunt dit natuurlijk allemaal zelf gaan bezoeken, maar hoe fijn is het soms om lekker vervoerd te worden en een gids mee te hebben die je alle achtergrondinformatie geeft?! Enkele must-see’s zijn de opgravingen van Kourion, het Kykkosklooster en alle cultuur in en rond Cyprus.

Het binnenland was Cyprus is prachtig! Dat zie je wel als je meegaat op deze trip. Slinger via het prachtige Troodosgebergte naar het indrukwekkende Kykkos-klooster, bezoek een traditioneel bergdorp, vergaap je aan de Cypriotische kust en ontdek hoe Cypriotische wijn gemaakt wordt (inclusief proeven uiteraard!)

Vertrek vanaf (omgeving) Paphos

Het water op!

Je zit op een eiland, dus je kan er niet omheen: het water op! En geloof ons, dat wil je. Waarom? Omdat de zee blauwer dan blauw is, glashelder en de kust grillig met prachtige rotsen. Beleef Cyprus vanaf het water met deze excursies die je niet wil missen!

De Blue Lagoon is één van die hoogtepunten die je gezien moet hebben op Cyprus. Vaar naar het schiereiland Akamas en neem een duik in het helderblauwe water, waar je ook goed kunt snorkelen. Geniet van een dag zwemmen & relaxen op één van de mooiste plekken van Cyprus.

Vertrek vanaf (omgeving) Paphos

Culinair Cyprus

Beleef Cyprus tijdens een culinaire tour in wijnproeven. Cyprus heeft namelijk genoeg wijngaarden, dankzij de vulkanische bodem. Naast wijn is Cyprus populair om zijn beroemde Halloumi kaas. Maak het, proef het en geniet!

Ontdek de culinaire hoogtepunten van Cyprus met deze tour. Je stopt op 5 verschillende plaatsen waar je lokale specialiteiten gaat proeven. Welke specialiteiten? Dat kan van alles zijn. Van traditionele halloumi-kaas tot lokale wijn en alles ertussenin. 

Vertrek vanaf vele plaatsen op Cyprus mogelijk

Natuur & Avontuur op Cyprus

Ook qua natuur en avontuur kom je volop aan je trekken op Cyprus. Bezoek watervallen, maak de mooiste wandelingen of ga op avontuur met een jeep. Of doe het gewoon allemaal!

Met deze tour ga je juist naar die plekjes waar je zelf meestal niet komt. Bezoek UNESCO-dorp Omodos, een forelkwekerij en geniet van het uitzicht op de top van de Olympos. Breng verder een bezoek aan de Venetiaanse brug en de Millomeris-waterval. 

Vertrek vanaf (omgeving) Paphos

Meer inspiratie...

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!