« Terug naar het blogoverzicht
Beleef het Gardameer

Een dagje op pad aan het Gardameer? Wij hebben leuke activiteiten en excursies voor je verzameld, variërend van een hele dag tot een paar uurtjes. Zo kan je zelf snel en makkelijk beslissen wat je gaat doen. Beleef het Gardameer!

Wijnproeverij

Je moet wel 18-plus zijn voor deze activiteit: een wijnproeverij. Maar dan heb je wel meteen een hele leuke te pakken. Je ontdekt hier alle wijntradities van Italië vlakbij het Gardameer. De excursie duurt anderhalf uur, waarin je langs een typisch wijnhuis met wijngaarden wordt geleid en proef je de lekkerste wijnen!

Beleef het Gardameer

Ontdek vanuit Verona het Gardameer! Vanuit de stad van Rome & Julia vertrek je met een boot naar het dorpje Sirmione, aan de zuidkant van het meer. De tocht duurt ongeveer vier uur. Naast het geweldige uitzicht over het hele Gardameer ontdek je ook highlights in het oude dorp!

Beleef een avontuurlijke dag met de Drena Canyoning Tour. Hierbij moet je klimmen en klauteren, glijden van natuurlijke glijbanen en in het water springen van bepaalde hoogtes. Hoe gaaf klinkt dat? Samen met een gids ontdek je de natuur rondom het Gardameer op een hele unieke manier. De Drena Canyoning Tour is speciaal voor beginners. 

Er zijn genoeg canyoning-activiteiten om uit te kiezen. Bekijk ze hieronder!

Vertrek op een prachtige trip naar het platteland van Noord-Italië en ontdek het beste eten en de wijn die de regio te bieden heeft, geserveerd in een van de meest luxueuze Renaissance-omgevingen. Bekijk de oude, goedgevulde wijnkelders en proef Amarone, de rijke, droge rode wijn gemaakt van gedeeltelijk gedroogde druiven. Naast al het proeven, ga je ook samen gerechten maken.

Naast dat je zelf rond het Gardameer kan rijden, kun je er ook voor kiezen om met een georganiseerde dagtour mee te gaan. Deze bustour, waarbij je ook een stuk per boot aflegt, brengt je langs plaatsen als Limone, Salò, Sirmione en Lazise. Een gids vertelt je alles over het Gardameer en de authentieke dorpjes. 

Beleef het Gardameer

Beleef het Gardameer door gebruik te maken van deze superleuke tips van Breakzy Autovakanties!

Wil je meer weten voor vertrek over het Gardameer? Kijk dan hier.

Beleef het Gardameer doe-het-zelf

Je kan natuurlijk ook gewoon zelf rond gaan rijden bij het Gardameer, bijvoorbeeld helemaal rondom. Stop op willekeurige plekken en willekeurige dorpjes. Wie weet wat er allemaal op je pad komt?!

Beleef het Gardameer vanaf het water

Natuurlijk moet je het Gardameer ook vanaf het water beleven. Huur een boot en vaar het meer op!

Beleef het Gardameer vanaf de kant

De uitzichten over het Gardameer zijn prachtig. Zorg dat je minimaal 1x in je vakantie aan de westkust bent tijdens zonsondergang voor de allerbeste zonsondergang ever!

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!