« Terug naar het blogoverzicht
Beleef het Gardameer

Een activiteit of een dagje uit aan het Gardameer? Wij hebben leuke tours voor je verzameld., variërend van een hele dag tot een paar uurtjes. Zo kan je zelf snel en makkelijk beslissen hoe een activiteit in Italië er voor jou uit moet zien. Beleef het Gardameer!

Ontdek vanuit Verona het Gardameer! Vanuit Verona vertrek je met een boot naar het dorpje Sirmione, wat gelegen is aan de zuidkant van het meer. De tour duurt ongeveer vier uur. Naast het geweldige uitzicht over het hele Gardameer ontdek je ook highlights in het oude dorp!

Ja, je moet wel 18+ zijn voor deze activiteit: een wijnproeverij. Maar dan heb je wel meteen een hele leuke dagplanning. Je ontdekt hier alle wijntradities van Italië en je bevindt je dichtbij het Gardameer. De tour duurt vijf uur, en gedurende deze activiteit ga je langs 2 typische wijnhuizen en wijngaarden en proef je de lekkerste!

Sealife Gardaland heeft 13 themagebieden, verspreid over 40 verschillende tanks met ruim 5000 dieren van 100 verschillende soorten. Een uitje voor de hele familie, want kinderen onder de 1 meter mogen gratis naar binnen. Als je via onderstaande knop je ticket koopt, kan je de rij overslaan. Het ticket is altijd geldig.

Vertrek op een prachtige reis naar het platteland van Noord-Italië en ontdek het beste eten en de wijn die de regio te bieden heeft, geserveerd in een van de meest luxueuze Renaissance-omgevingen. Bekijk de oude, goed gevulde kelders en proef Amarone, de rijke, droge rode wijn gemaakt van gedeeltelijk gedroogde druiven. Naast het proeven van het eten, ga je ook samen gerechten maken.

Naast dat je zelf rondom het Gardameer kan rijden, zoals we eerder tipten, kun je er ook voor kiezen om met een georganiseerde tour mee te gaan. Met deze bustour ga je rondom het Gardameer en kom je langs Limone, Salò, Sirmione en Lazise. Een stukje van deze tour is ook met de boot. De gids vertelt je tijdens het uitstappen over het Gardameer en de authentieke dorpjes. De tour duurt heel de dag (10 uur).

Beleef het Gardameer

Beleef het Gardameer door gebruik te maken van deze superleuke tips van Breakzy Autovakanties!

Wil je meer weten voor vertrek over het Gardameer? Kijk dan hier.

Beleef het Gardameer doe-het-zelf

Je kan natuurlijk ook gewoon zelf rond gaan rijden bij het Gardameer, bijvoorbeeld helemaal rondom. Stop op willekeurige plekken en willekeurige dorpjes. Wie weet wat er allemaal op je pad komt?!

Beleef het Gardameer vanaf het water

Natuurlijk moet je het Gardameer ook vanaf het water beleven. Huur een boot en vaar het meer op!

Beleef het Gardameer vanaf de kant

De uitzichten over het Gardameer zijn prachtig. Zorg dat je minimaal 1x in je vakantie aan de westkust bent tijdens zonsondergang voor de allerbeste zonsondergang ever!