« Terug naar het blogoverzicht
Beleef Toscane

Beleef Toscane en ontdek de prachtige natuur, heuvels vol olijfbomen, wijngaarden en historische steden. Die kan je natuurlijk allemaal op eigen houtje bezoeken, maar soms is het heerlijk om niet zelf alles uit te zoeken en gewoon een excursie te boeken. Of om vooraf een ticket te boeken om de lange wachtrij te omzeilen, met of zonder gids. En wat dacht je van een wijnproeverij op verschillende locaties, zonder zelf te hoeven rijden? Wel zo handig! Wij zochten de leukste tours vast voor je uit.

Italiaans leren koken kan natuurlijk nergens beter dan in Italië zelf. Met deze excursie leer je hoe je een 4-gangen Toscaanse lunch of diner bereidt. Een deskundige Italiaanse kok leert je hoe je verse pasta maakt of hoe je bijvoorbeeld tiramisu maakt. Uiteraard eet je vervolgens je zelfbereide maaltijd op, samen met de andere ‘cursisten’. Daarbij krijg je een paar glazen lokale wijn geserveerd en vervolgens een lokale wijnproeverij en gastronomische proeverij.

Koop vooraf je ticket voor de prachtige Kathedraal van Siena zodat je niet in de rij hoeft te staan. Kijk je ogen uit in deze Duomo, die gezien wordt als één van de belangrijkste gebouwen uit de Renaissance. Bewonder aansluitend de fresco’s van Pinturicchio in de Piccolomini-bibliotheek.

Klim naar de top van de koepel van Brunelleschi. Ontdek de geschiedenis van de kathedraal Santa Maria del Fiore. Dit en schitterende kunstwerken van Donatello, Michelangelo en Ghiberti zijn te bewonder tijdens deze fantastische tour met gids! Je begint bij de kathedraal en zo verdwaal je in de schoonheid van deze stad.

Altijd al eens een opera mee willen maken? Waar kan dat nou beter dan in ‘het land der opera’, Italië dus. Geniet van een Puccini-opera in de San Giovanni-kerk in Lucca. Of je nu beginner of expert bent, voor elk publiek is er een andere opera beschikbaar.

In één dag een bezoek brengen aan het Werelderfgoed van Pisa, Siena en San Gimignano doe je met deze tour. Startpunt van deze tour is Florence. Je begint met een bezoek aan Pisa, natuurlijk inclusief de Toren van Pisa. Daarna word je per bus naar de locatie voor de lunch gebracht, op het platteland van de regio Chianti. Onderweg stop je nog voor wat lokale lekkernijen en de eerste wijnproeverij van Chianti-Classico-wijn. Na de lunch, inclusief een ‘riserva’ en IGP-wijn, beide van het landgoed zelf, ga je naar het middeleeuwse San Gimignano. Vervolgens rijd je naar Siena, waar een lokale gids je een rondleiding geeft en waar je ook zelf even tijd hebt om rond te lopen. De dag eindigt weer in Florence.

Deze tour leidt je langs een paar indrukwekkende historische dorpjes in Toscane zoals Pienza, Montalcino en Montepulciano. Onderweg kom je langs middeleeuwse kastelen en torens en tussen de dorpjes door geniet je van het Toscaanse platteland. In Montalcino bezoek je een wijnkelder en proef je lokale wijn, geserveerd met een lokale snack. Ontdek de bijzonder architectuur van Pienza en de beroemde pecorino-kaas, die zijn oorsprong kent in Pienza.

Deze wijntour laat je op verschillende plekken op het platteland van Chianti wijnen proeven, 7 soorten in totaal. Je krijgt eerst les op een wijnproeverijschool en je gaat naar een wijnlandgoed met wijngaarden en wijnkelders. Hier krijg je ook meteen een rondleiding en proeverij van balsamicoazijn en extra vierge-olijfolie. Tot slot kan je zelf rondlopen in het middeleeuwse San Gimignano en een ijsje gaan eten in een prijswinnende ijssalon. Op en top smaken van Italië dus met deze tour!

Beleef Toscane

Beleef Toscane

Beleef Toscane

Beleef Toscane