Zie, ontdek & beleef

De Costa Brava, een 200 kilometer lange kuststrook met aantrekkelijke stranden en gezellige plaatsjes. Wat zijn de mooiste? En waar moet ik naartoe? Er zijn zoveel fantastische stadjes en dorpjes aan de Costa Brava dat het moeilijk is om te kiezen. Op deze pagina kom je alvast heel veel te weten en wordt de keuze om te bepalen waar je naartoe gaat iets makkelijker!

Informatie waar je iets aan hebt!

uur

De gemiddelde vliegduur naar de luchthaven van Girona of Barcelona-El Prat is 2 uur vanaf Amsterdam. 

°C

De gemiddelde jaarlijkse temperatuur aan de Costa Brava is 22°C. Een perfecte temperatuur voor een heerlijke vakantie dus! 

1
Uur

Vanuit de Costa Brava naar Malgrat de Mar kun je een mooie route langs de kust rijden. Deze route zit vol steile bochten en waanzinnige uitzichten, je rijdt er ongeveer 2 uur over. 

Wil je een regio écht leren kennen? Dat doe je het beste via de lokale keuken. Zo krijg je een mooi kijkje in de Catalaanse cultuur en daar mag je ook nog eens je vingers bij af likken. Benieuwd naar wat de Costa Brava allemaal te bieden heeft? Lees dan gauw verder!

Bezoek de Medes-eilanden met je eigen kajak, klim en klauter in een avonturenpark of wandel langs de Camí de Ronda en ontdek verborgen plekjes. Met deze tours en activiteiten betaal je nooit teveel en sla je alle wachtrijen over. Het kijken waard dus. 

Het allerfijnste slaap je natuurlijk in je eigen bed. Maar de accommodaties in dit rijtje aan de Costa Brava komen echt wel in de buurt van perfectie! Wij zien onszelf hier wel wakker worden!

Het actuele weer aan de Costa Brava
COSTA BRAVA WEER

Ontsnap aan de drukke toeristische stranden en geniet van de gezellige en kleinschalige kustplaatsen onder de Spaanse zon. Hier vind je een aantal fijne plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Makkelijk, want zo weet je meteen wat alle hoogtepunten zijn en hoef je zelf niet urenlang meer te zoeken. 

Rijd met de wind door je haren langs de kust en door de kronkelige straatjes. Dit alles met de zekerheid van Sunny Cars. 

Ervaringen

Begur is een dorpje met een fantastische ligging: deels tegen een heuvel en deels aan het strand. Op de heuvel ligt een kasteel dat zeker een bezoekje waard is. Geniet daarna van een relaxmiddag aan het strandje Sa Tuna. Hier kun je ook geweldig snorkelen en natuurlijk tot 's avonds bij een van de terrasjes aanschuiven voor een heerlijke paella met drankje.
Marieke
Begur, 2015
Als kind kwam ik al veel aan de Costa Brava, dit beviel altijd zo goed dat ik in 2014 besloot er zelf met de auto naartoe te rijden. De vrijheid van een eigen auto, een eigen appartement en de fijne stranden aan deze Costa maakte deze vakantie compleet. De mooie dorpjes zijn heel afwisselend, vooral de leuke winkeltjes, restaurants en fijne terrasjes geven je het ultieme vakantie gevoel!
Juul
Roses, 2014
Naar de Costa Brava ging ik vroeger al met mijn ouders. In 2020, liet ik de mooiste plekken zien aan mijn vriend. In Roses is het allerleukste om te wandelen van Platja de Empuriabrava naar Platja de Canyelles Petites. Deze wandeltocht maak je langs het strand en via een paadje langs het water. Tip: Ga in de avond eten bij Pago Pago, hier hebben ze de allerlekkerste kip in een mandje!
Shanna
Roses, 2020

Costa Brava

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!