Zie, ontdek & beleef

De Costa Brava, een 200 kilometer lange kuststrook met aantrekkelijke stranden en gezellige plaatsjes. Wat zijn de mooiste? En waar moet ik naartoe? Er zijn zoveel fantastische stadjes en dorpjes aan de Costa Brava dat het moeilijk is om te kiezen. Op deze pagina kom je alvast heel veel te weten en wordt de keuze om te bepalen waar je naartoe gaat iets makkelijker!

Het allerfijnste slaap je natuurlijk in je eigen bed. Maar de accommodaties in dit rijtje aan de Costa Brava komen echt wel in de buurt van perfectie! Wij zien onszelf hier wel wakker worden!

Wil je een regio écht leren kennen? Dat doe je het beste via de lokale keuken. Zo krijg je een mooi kijkje in de Catalaanse cultuur en daar mag je ook nog eens je vingers bij af likken. Benieuwd naar wat de Costa Brava allemaal te bieden heeft? Lees dan gauw verder!

Bezoek de Medes-eilanden met je eigen kajak, klim en klauter in een avonturenpark of wandel langs de Camí de Ronda en ontdek verborgen plekjes. Met deze tours en activiteiten betaal je nooit teveel en sla je alle wachtrijen over. Het kijken waard dus. 

Ontsnap aan de drukke toeristische stranden en geniet van de gezellige en kleinschalige kustplaatsen onder de Spaanse zon. Hier vind je een aantal fijne plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Makkelijk, want zo weet je meteen wat alle hoogtepunten zijn en hoef je zelf niet urenlang meer te zoeken. 

Rijd je met de auto richting de Costa Brava of kies je er toch voor om het vliegtuig te pakken? Met één druk op de knop vind je jouw vliegticket. Betaal nooit meer teveel en kies de goedkoopste deal. Je neemt je geld ten slotte liever mee op vakantie! Fijne reis.

Rijd met de wind door je haren langs de kust en door de kronkelige straatjes. Dit alles met de zekerheid van Sunny Cars. 

Informatie waar je iets aan hebt!

uur

De gemiddelde vliegduur naar de luchthaven van Girona of Barcelona-El Prat is 2 uur vanaf Amsterdam. 

°C

De gemiddelde jaarlijkse temperatuur aan de Costa Brava is 22°C. Een perfecte temperatuur voor een heerlijke vakantie dus! 

1
Uur

Vanuit de Costa Brava naar Malgrat de Mar kun je een mooie route langs de kust rijden. Deze route zit vol steile bochten en waanzinnige uitzichten, je rijdt er ongeveer 2 uur over. 

Enjoy the view of the Costa Brava

sotges
balco del mediterrani

Ervaringen

Begur is een dorpje met een fantastische ligging: deels tegen een heuvel en deels aan het strand. Op de heuvel ligt een kasteel dat zeker een bezoekje waard is. Geniet daarna van een relaxmiddag aan het strandje Sa Tuna. Hier kun je ook geweldig snorkelen en natuurlijk tot 's avonds bij een van de terrasjes aanschuiven voor een heerlijke paella met drankje.
Marieke
Begur, 2015
Als kind kwam ik al veel aan de Costa Brava, dit beviel altijd zo goed dat ik in 2014 besloot er zelf met de auto naartoe te rijden. De vrijheid van een eigen auto, een eigen appartement en de fijne stranden aan deze Costa maakte deze vakantie compleet. De mooie dorpjes zijn heel afwisselend, vooral de leuke winkeltjes, restaurants en fijne terrasjes geven je het ultieme vakantie gevoel!
Juul
Roses, 2014