« Terug naar het blogoverzicht
Dagje uit – Culinair

Culinaire uitjes in Nederland aan het zoeken? Wij geven je graag wat inspiratie. Hieronder vind je een aantal culinaire uitjes in Nederland. Met één klik op de knop kun je ook meteen online kaartjes kopen. Liever cultuur snuiven, een uitje in de natuur of afkoelen aan het water? Bekijk dan deze pagina, waar je al onze andere uitjes kunt vinden. 

Zoet, zuur, bitter en zout: de Thai laat deze smaken allemaal terugkomen in hun gerechten. Hoe je dat doet, ontdek je vanzelf in deze kookworkshop Thaise keuken. Je maakt één voorgerecht en vijf hoofdgerechten. Alle recepten krijg je doorgestuurd zodat je het thuisfront ook kan verrassen met een heerlijke Thaise maaltijd. 

€ 65,- per persoon

Geniet van een proeverij van de zeldzame truffel en truffelproducten bij de Truffel Experience. Deze speciale en moeilijk vindbare paddenstoel heeft een kenmerkende smaak die er goed bovenuit komt in truffelproducten. In de Truffel Experience proef je niet alleen truffelproducten, maar krijg je ook een bijpassend glas wijn geserveerd en leer je alles over de truffel zelf. 

€ 27,50 per persoon

Toerist in eigen land: ontdek in Volendam hoe de ouderwetse bakker de lekkerste stroopwafels maakt en waag zelf ook een poging. Je kan verschillende smaken stroopwafels proeven en neem de lekkerste stroopwafels als souvenirtje mee naar huis. 

Vanaf € 5,- per persoon

De ambachtelijke bakker gaat je helpen om zelf een citroen-meringuetaartje, een vruchtentartelet en een sachertaart van chocolade te maken. De taartjes gaan natuurlijk mee naar huis en ook de recepten krijg je mee, dus thuis kan je het nog eens lekker overdoen! 

€ 45,- per persoon

Dit museum is een must-do voor wijnliefhebbers! Je krijgt een uitgebreide rondleiding door één van de oudste wijnhuizen van Nederland. Struin rond door de wijnkelders vol flessen en fusten wijn en leer alles over het proeven van wijn. Na de rondleiding volgt de proeverij met vijf verschillende wijnen, geserveerd met stokbrood en kaas. Culinaire uitjes in Nederland zijn best leuk!

€ 59,- voor 2 personen

Nederland dagje uit