« Terug naar het blogoverzicht
Dagje uit – Cultuur

In Nederland een cultureel dagje uit op de planning of ben je juist op zoek naar leuke ideeën? Wij geven je graag wat inspiratie. Hieronder vind je een aantal leuke, culturele uitjes in Nederland. Met één klik op de knop kun je ook meteen online kaartjes kopen. Liever iets actiefs, een uitje in de natuur of afkoelen aan het water? Bekijk dan deze pagina, waar je al onze andere uitjes kunt vinden. 

Bezoek aan Kasteel Heeswijk

Dit kasteel op Landgoed Heeswijk, benoemd tot Topmonument van Brabant, brengt je ongetwijfeld in sprookjesachtige sferen. Het kasteel met slotgracht en verschillende torentjes is maar liefst 1000 jaar oud! De heren van Heeswijk-Dinther bestuurden de regio vanuit dit kasteel. Kasteel Heeswijk is meteen ook een Brabantse Natuurpoort, dus combineer je bezoek aan het kasteel met een wandeling of rondvaart door de natuur. 

Een bezoek aan Volendam is zeker niet alleen leuk voor buitenlandse toeristen, maar ook voor Nederlanders zelf. De beste manier om Volendam te ervaren is door sowieso dé foto in traditionele kledij te maken. Daarnaast neem je een kijkje in een oud, traditioneel Volendams huis en doe je een Virtual Reality-tour in een vissersboot. Deze tour laat je het Volendam van de 18e eeuw zien. Dat is pas echt een Nederlands cultureel dagje uit

Het Oorlogsmuseum Overloon is direct na de oorlog in 1946 opgericht en laat zien hoe het leven er in de Tweede Wereldoorlog uitzag, hoe mensen omgingen met de dagelijkse beperkingen en tekorten aan voedsel en materialen. Het gaat hier over verzet, vervolging en bevrijding, met natuurlijk uitgebreid aandacht voor de Slag bij Overloon, één van de zwaarste veldslagen van West-Europa. 

Als iets indruk op je maakt, dan is het wel een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught. Tijdens de Tweede Wereldoorlog viel dit SS-concentratiekamp direct onder commando van de SS in Berlijn. Vele joden en andere politieke gevangenen en minderheden zaten hier opgesloten, om te werken of om doorgevoerd te worden naar vernietigingskampen. Het terrein is zoveel mogelijk in oorspronkelijk staat teruggebracht, erg indrukwekkend. 

Nederland cultureel dagje uit

Bij deze rondleiding treed je in de voetsporen van Vincent van Gogh tijdens zijn verblijf in Nuenen. De audiogids vertelt je alles over de schilder, het dorp Nuenen en de inspiratiebronnen die leidden tot schilderijen van landschappen en kerken die Van Gogh schilderde tijdens zijn verblijf in Nuenen.

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!