« Terug naar het blogoverzicht
Dagje uit – Natuur

In de Nederlandse natuur er een dagje op uit of ben je juist op zoek naar leuke ideeën? Wij geven je graag wat inspiratie. Hieronder vind je een aantal leuke uitjes in de Nederlandse natuur. Met één klik op de knop kun je ook meteen online kaartjes kopen. Liever cultuur snuiven, iets actiefs doen of afkoelen aan het water? Bekijk dan deze pagina, waar je al onze andere uitjes kunt vinden. 

Vogelexcursie Oostvaardersplassen

Twee vogelkenners nemen je mee op vogelexcursie in een prachtig, waterrijk natuurgebied: de Oostvaardersplassen in Lelystad. Je kan tot wel 90 vogelsoorten ontdekken in dit vogelrijke gebied. Neem vooral ook je verrekijker mee. Niet alleen vogels zal je tegenkomen, maar ook vele andere diersoorten zoals edelherten, reeën, vossen en paarden.

Welke paddenstoelen kan je zomaar in je mond stoppen en welke kan je maar beter niet aanraken? Tijdens deze workshop ga je al wandelend op zoek naar eetbare paddenstoelen, planten, noten en vruchten in de natuur. Een ervaren gids legt je uit waar je op moet letten, hoe je ze kunt vinden en hoe je erachter komt of ze wel of niet eetbaar zijn. Een warme maaltijd van het lekkers uit de natuur dat je zelf gevonden hebt, is inbegrepen. 

De Veluwe is misschien wel het bekendste nationale park van heel Nederland. Daar moet je minstens één keer in je leven geweest zijn. Heidevelden en stuifzand wisselen loof- en naaldbomen af. Weinig voorkomende diersoorten lopen en vliegen hier volop rond. Je vindt niet alleen natuur, maar ook cultuur in Park De Hoge Veluwe, zoals het Kröller-Müller Museum en Jachthuis Sint Hubertus. Koop vooraf alvast je entreekaartje voor het park, inclusief entree tot museum Museonder en gratis gebruik van de witte fietsen, ideaal om het park te verkennen!

Nationaal Park De Biesbosch, favoriet bij Breakzy, is een moerasachtig gebied vol water en dieren, ideaal om vogels te spotten dus! Zelfs de zeearend en visarend broeden tegenwoordig in de Biesbosch. Onder leiding van een ervaren gids ga je een wandeling van 3 á 4 uur maken door dit prachtige natuurgebied. 

Nederland dagje uit

In deze workshop leer je om roofvogels en uilen naar je toe te laten vliegen en op je handschoen neer te strijken. Je begint met een rondleiding en uitleg en daarna mag je, onder begeleiding van een ervaren valkenier, zelf aan de slag. Machtig om deze dieren zo dichtbij te kunnen laten komen!

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!