« Terug naar het blogoverzicht
Dagje uit – Water

Een dagje uit in Nederland aan het water op de planning of ben je juist op zoek naar leuke ideeën? Wij geven je graag wat inspiratie. Hieronder vind je een aantal leuke uitjes in Nederland aan het water. Met één klik op de knop kun je ook meteen online kaartjes kopen. Liever cultuur snuiven, een uitje in de natuur of iets actiefs doen? Bekijk dan deze pagina, waar je al onze andere uitjes kunt vinden. 

Suppen in Utrecht

Suppen is helemaal hip! Tegenwoordig kan je in bijna iedere stad wel een tochtje maken. Zo ook in Utrecht bij Dagjesuppen.nl. Je betaald €17,50 voor 2 uur, hierbij is het materiaal, een uitleg en route en een handig opberg depot inbegrepen. Of je nou in een grote groep het water op wil of in alleen in alle rust van de omgeving geniet. In Utrecht kan het allemaal!

Op dit soort bijzondere zeilschepen voeren ontdekkingsreizigers vroeger de hele wereld over en jij kan hier nu een tocht mee over het IJsselmeer of Markermeer maken! Je vertrekt vanuit de Bataviahaven in Lelystad en kan zelf de zeilen mee hijsen of heerlijk ontspannen op de loungekussens op het bovendek. Leuk weetje: kids t/m 3 jaar neem je gratis mee! 

Dat Hollandse garnalen de lekkerste garnalen ter wereld zijn, dat weten we allemaal. Maar hoe komt deze culinaire lekkernij eigenlijk van zee op je bord terecht? Ontdek het zelf door mee op pad te gaan met de garnalenvissers op de Waddenzee. Vang je eigen garnalen, leer hoe je deze pelt en neem ze mee naar huis. 

Kijk je ook altijd zo vol bewondering naar die surfers die de hoogste golfen kunnen bedwingen? Surfles nemen is de eerste stap op weg hier naartoe en waar kan je dat nou beter doen dan in hotspot Zandvoort aan Zee?! Tijdens deze surfles leer je de basis van het surfen van een ervaren instructeur, ga je eerst met instructeur de zee op en kan je vervolgens zelf nog aan de slag. 

Zie je ze ook wel eens salto’s maken en vliegen boven het water en denk je ‘Dat wil ik ook een keer proberen?!’. Boek dan deze flyboardles, waarbij je eerst de basis aangeleerd krijgt en vervolgens gaat vliegen en duiken op het water. Lol gegarandeerd! 

Nederland dagje uit

De beste manier om de Westeinderplassen bij Aalsmeer te ontdekken is per kajak. Met de waterkaart op zak peddel je samen – ieder in een eigen kajak – de slootjes, plassen en meren door. Leg even aan bij één van de eilandjes en geniet van de prachtige natuur hier. 

Deze bus rijdt niet alleen over de weg, maar rijdt met even zoveel gemak gewoon het water in! Eerst rijd je langs de highlights van Rotterdam om vervolgens de Maas in te rijden en verder te varen. Vergeet vooral niet om je heen te kijken: veel omstanders zullen vol verbazing toekijken! 

Ervaren visser of niet? Dat maakt niet uit bij deze excursie! Je stapt op een sportvisboot en vaart mee de Oosterschelde op om een dag te gaan vissen. Eigen visuitrusting hoef je niet eens mee te nemen en ervaren vissers leren je de fijne kneepjes van het vak. Compleet ontspannen en hopelijk ook met wat vis stap je aan het eind van de middag weer aan wal. 

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!