« Terug naar het blogoverzicht
De beste bestemmingen voor je roadtrip door Hongarije

Ga je binnenkort op roadtrip in je private lease occasion door Hongarije? Dan is dit de perfecte blogpost om de beste plekken te vinden om te zien in Hongarije buiten Boedapest. Natuurlijk begrijpen we het als de mooie hoofdstad je uitvalsbasis wordt en je vanaf hier door het land gaat reizen. De kans is namelijk groot dat je vlucht vanuit Nederland aankomt in Boedapest, waarna je vervolgens in een huurauto kunt stappen om de rest van Hongarije te kunnen verkennen, al kun je dus ook in je eigen auto vanuit Nederland naar Hongarije rijden. In deze blog vertellen we je alles over de bezienswaardigheden van Hongarije om het meeste uit je vakantie in dit land te halen!

Szentendre

Slechts 30 minuten ten noorden van Boedapest vind je het charmante dorpje Szentendre. Een mooi plaatselijk dorp dat op elke lijst staat van wat te doen in Hongarije. De geplaveide smalle straatjes van de schattige oude stad zijn perfect voor etalages en het kopen van souvenirs. Het is een populaire ontsnapping uit de hoofdstad en mensen die op zoek zijn naar dagtochten vanuit Boedapest. De meeste mensen die Hongarije bezoeken zullen een middag in Szentendre verblijven en vervolgens verder gaan met hun roadtrip door het Europese land.

Balatonmeer

Het Balatonmeer is niet te missen als je de beste plekken om te zien in Hongarije aan het afvinken bent. Dit is dan ook een populaire toeristische bestemming in de zomer voor West-Europeanen. Er zijn veel dingen te doen rond het meer, zoals wandelen naar de Balaton-hooglanden, fietstochten, de Aurora-mast beklimmen, deltavliegen en allerlei soorten watersporten. Maar een skydive maken vanuit een helikopter klinkt voor ons als een van de beste dingen om te doen in Hongarije! Het Balatonmeer is overigens ook beroemd om het bekende festival Balaton Sounds. 

Visegrad

Visegrad is zeer populair voor mensen die dagtochten maken vanuit Boedapest, al hoort deze locatie ook zeker op je lijstje te staan als je een roadtrip door Hongarije gaat maken. Het kasteel van Visegrad is bijvoorbeeld een beroemde toeristische attractie in Hongarije en de wandeling naar de top laat je het spectaculaire uitzicht nog meer waarderen. Het is mogelijk om een bezoek aan het eerder genoemde Szentendre en Visegrad te combineren. Bezoek eerst Szentendre en ga dan verder naar Visegrad en bekijk de zonsondergang vanaf het Visegrad-kasteel. Er is hier ook een bobsleebaan om je vakantie in Hongarije wat meer pit te geven!

Egerszalok

Overal in Hongarije vind je thermale baden en ze vormen een van de meest verbazingwekkende plaatsen om te bezoeken tijdens je roadtrip. Die in Egerszalok werd een toeristische attractie vanwege de Salt Hill. Thermaal water van diep in de aarde vindt zijn weg naar buiten aan de zuidkant van het dorp Egerszalok. Dit mineraalwater heeft door de jaren heen witte rotsformaties gevormd en een witte karstheuvel van zout gevormd. Het is een unieke plek in de wereld, want er zijn maar twee vergelijkbare plaatsen zoals deze: Pamukkale in Turkije en één in Yellowstone National Park in de VS.

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!