« Terug naar het blogoverzicht
De leukste stedentrips dichtbij huis

Stedentrip

Een stedentripje naar Valencia, Barcelona of Milaan is natuurlijk super tof, maar vaak toch een grotere onderneming dan je van te voren had gedacht. Wist je dat je ook op een leuke stedentrip kan gaan maar dan net wat dichter bij huis? Dan hebben we het niet over Antwerpen of Parijs, maar net wat minder bekend. Dus heb je nog een paar dagen vrij? Snel boeken en niet twijfelen, of het nou voor een romantisch weekendje of gezinsuitje is! 

Gent
Voor een weekendje weg moet je een keer naar Gent, vanaf Utrecht is het ongeveer 2 uurtjes rijden en er is er genoeg te doen. De historische binnenstad met winkelstraatjes en de ‘drie torens’ zijn een van de bekendste bezienswaardigheden. Brasserie ‘Het Pakhuis’ bevindt zich in het centrum waar aan het eten veel aandacht wordt besteed. Maar niet alleen de menukaart is het proberen waard ook de sfeer in het restaurant is heel bijzonder, het hoge plafond en de oude details zijn wat ons betreft een goede combinatie voor een lekker avondje toeven. Het museum voor de geschiedenis van de Wetenschap heeft zowel tijdelijke als vaste tentoonstellingen, allemaal in het kader van de Wetenschap. Voor het zien van een historische microscoop of bliksem opwekker moet je hier zijn, niet alleen bijzonder maar ook nog eens heel leerzaam! Kinderen mogen er gratis naar binnen. Gent wordt omringt door een groot wegennet, dus met de auto is deze stad makkelijk te bereiken en een hotel vind je op bijna iedere hoek van de straat!

Keulen
Gelegen aan de Rijn in Duitsland ligt de stad Keulen, en staat vooral bekend door de rijke geschiedenis, het culturele erfgoed en een aantal grote en internationale evenementen. Een van de grootste bezienswaardigheden is ‘De Dom van Keulen’ die centraal staat midden in de stad. Als je op zoek bent naar een bijzonder hotel, ‘Hotel Et Cetera’ is gevestigd in een oud klooster, veel oude details met een moderne touch. Schrik niet, in de gang zit nog een ‘oude priester’ op weg naar zijn dienst! Ben je een echte chocolade liefhebber óf nog op zoek naar een lekker cadeautje? Het Chocolade museum in Keulen is ruim 4000 m2, je kan er zelf rondlopen of kiezen voor een rondleiding, uiteraard is er ook een winkeltje waar je chocolade voor thuis kan mee nemen (of om meteen op te eten natuurlijk). Zin om een dagje te shoppen? Dan moet je in Keulen zijn! Natuurlijk zijn er winkels met de bekende grote merken, maar ook een authentiek boetiekje vind je hier nog terug, en het voordeel; parkeren is vele malen goedkoper dan in Nederland!

Tipje van Breakzy: mocht het een dagje regenen als je hier bent, er zijn een aantal grote (overdekte) winkelcentra, waar naast leuke winkels ook veel koffie tentjes of restaurantjes zitten. Fijn, hoef je die regen niet in! En ga je met kerst naar Duitsland? Snel opzoek naar een van die leuke kerstmarkten.

Brugge
Brugge is wereldwijd een grote toeristische trekpleister, daarom nemen wij deze ook mee in ons lijstje. Toch denken mensen niet snel aan deze stad voor een stedentrip, maar waarom eigenlijk niet? Is maar 200 km vanaf Utrecht en daar kun je dus lekker met de auto naar toe! Brugge is een fijne stad met veel kleine straatjes maar ook met grote pleinen, je kan de stad het beste te voet bezoeken want je zit overal lekker dichtbij. Autoverkeer wordt ook zoveel mogelijk uit de binnenstad gehouden, het leuke hieraan is dat er zo hier en daar nog een koets met paarden voorbij rijdt. Voor een lucratief ritje dan wel natuurlijk. Als je opzoek bent naar een bijzonder hotel in Brugge, dan moet je een nachtje boeken in het ‘Boat Hotel’, inderdaad een boot.. slapen op het water, waar je op je bed voor de zekerheid wel een zwemvest vindt! Overdag tijd voor een andere activiteit? In Brugge vind je Dolfinarium ‘Boudewijn Seapark’ met allerlei verschillende shows, die ook voor volwassen nog heel leuk zijn! Een kaartje (inclusief korting) koop je gemakkelijk via de website.

Reims
Reims.. misschien gaat er niet meteen een lampje branden waar dit ligt, dus bij deze: deze stad ligt in Frankrijk, net boven Parijs. Waar je, net als in de hoofdstad, ook de ‘Notre Dam’ van Reims vindt. En als je het ons vraag, ze lijken identiek aan elkaar. Naast de vele historische geschiedenis staat Reims ook bekend als champagnestreek. Een bezoek aan een van de kelders is dan ook heel leuk voor de liefhebber, voor meer informatie over champagne óf beter nog voor een proeverij! Als je na alle lekkere bubbels wat honger hebt gekregen dan kun je onder andere terecht bij Brasserie La Gaulois, een gemoedelijke sfeer met zowel zitplaatsen binnen als buiten, en midden in het centrum! Reims heeft naast de vele musea nog genoeg te bieden op het gebied van horeca of oude straatjes voor een fijne wandeling. In ongeveer 4,5 uur vanaf Utrecht ben je in deze stad, die vanaf nu bovenaan ons lijstje staat! In de Breakzy Routeplanner staan nog veel meer leuke plekken, als je er zelf een toffe plek gezien hebt, laat het ons weten!

Ook een leuke stop gezien? Met de app van Breakzy (Android) voeg je deze gemakkelijk toe, zo draag je bij aan het concept ‘voor reizigers, door reizigers’. Binnenkort is de app ook beschikbaar voor een Iphone, maar tot die tijd kun je gewoon de routeplanner op de website gebruiken! 


OOK LEUK: