« Terug naar het blogoverzicht
De mooiste natuur op Gran Canaria

Degollada de Becerra

Wil je genieten van een uitzicht over een berglandschap à la Grand Canyon? Bezoek dan zeker dit natuurgebied. Op heldere dagen kun je zelfs de El Teide op Tenerife zien liggen. Dus, vergeet je fotocamera niet want je wordt verrast met spectaculaire uitzichten!

Pico de las Nieves is met 1949 meter het hoogste punt van het eiland. De berg is goed te bereiken met de auto, wat je meteen een prachtige tocht door de bergen oplevert, met veel uitkijkpunten en informatieborden. 

Deze verzameling grotten, de Cuevas del Rey, worden ook wel de Koningsgrotten genoemd. Alleen al de weg hier naartoe is spectaculair! Een smalle weg omringd door prachtige natuur brengt je vanaf de GC-60 binnen tien minuten naar deze plek. Je kan een wandeling maken tussen de huizen en bij de grotten via een vrij lastig pad omhoog gaan. Met jonge kinderen is het klimmen niet aan te raden, maar je hebt nog steeds prachtig zicht op de grotten. Via dezelfde mooie weg rijd je weer terug naar de grotere weg GC-60.

Excursietips op Gran Canaria

Roque Nublo, wat in het Spaans ‘wolkenrots’ betekent, is een rots op een heel hoog punt van het eiland, op maarliefst 1813 meter! Je kunt Roque Nublo bereiken met de auto, maar het laatste stuk zul je te voet moeten afleggen. Na ongeveer een halfuur wandelen ben je op een punt gekomen waar je een spectaculair uitzicht hebt over Gran Canaria en over het verderop gelegen eiland Tenerife.

Uitkijkpunt Degollada de La Yegua is één van de eerste uitkijkpunten die je tegenkomt op de weg van Maspalomas richting het binnenland van Gran Canaria. Dit uitkijkpunt biedt een weids uitzicht over het ravijn van Fataga.

De Duinen van Maspalomas vormen een uniek natuurgebied dat beschermd wordt door de overheid. Bij het Hotel Riu Palace in Playa del Inglés kun je de duinen goed bereiken via een wandelpad. Doe wel goed schoeisel aan, zeker in de middag is het zand gloeiend heet! Wellicht is het sowieso niet aan te raden deze tocht op het heetst van de dag te doen. Hoewel je na de wandeling wel meteen een frisse duik kan nemen!

Ben je op zoek naar een natuur of wandelgebied op een andere locatie of in een ander land? In onze app, die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je nog duizenden andere plekken! Ook talloze andere tips vind je in onze app en planner. Fijne reis, namens Breakzy. 

Meer inspiratie...

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!