« Terug naar het blogoverzicht
Skiën bij de buren!

Binnen 4 uur rijden bereik je een gebied waar je kunt skiën, langlaufen of gewoon genieten van de sneeuw. En dan niet in een indoor skihal, maar gewoon ‘echt’, in de frisse buitenlucht van het Duitse Winterberg. Oké, het uiterste westen in Zeeland en Friesland rijdt er misschien een half uurtje langer over, maar vanaf Utrecht en Breda, de hometown van Breakzy, bereik je Winterberg in slechts 3,5 uur. Dus niet alleen ideaal voor een week vakantie, maar ook voor een weekend weg!

Tip voor onderweg


Ook al is het dan niet zo ver, de meeste mensen rijden zo’n stuk toch liever niet in één ruk door. Na twee uur rijden ben je in het Rhein-Ruhr gebied rondom Essen en Dortmund. Ideaal om even een hapje te eten onderweg. Hier liggen tal van leuke eettentjes en restaurants vlakbij de snelweg. Breakzy heeft de leukste plekken alvast voor je in de routeplanner gezet. Plan je route op www.breakzy.nl of in de Breakzy app en filter op ‘uit eten’. Je krijgt vervolgens alle restaurants te zien die binnen 10 minuten rijden van je route liggen. De Breakzy app navigeert je zo naar het geselecteerde restaurant, waar je geniet van je eerste Deutsche Schnitzel voor het ultieme vakantiegevoel.

Winterberg


Na een stop rondom Essen en Dortmund rijd je nog een stukje door over snelweg A44, voordat je de afslag naar het skigebied neemt. De meeste toeristen rijden dan naar Winterberg, gelegen tussen de heuvels van Hochsauerland, op een hoogte van 668 meter. Hoewel Winterberg niet zo sneeuwzeker is als de skigebieden verder zuidwaarts in Europa, kan je hier tussen half december en half maart toch met vrij grote zekerheid skiën. Met dank aan de 260 sneeuwkanonnen die ingezet kunnen worden waar nodig.

Winterberg en omgeving is de ideale plek voor de beginnende wintersporter. Het skigebied heeft veel rode en blauwe pistes, maar ook enkele zwarte pistes voor de gevorderden onder ons. Alles bij elkaar vind bijna 28 km piste in het hele gebied, allemaal met elkaar verbonden door de vele skiliften.

Het barst in Winterberg van de, veelal Nederlandse, barretjes en eettentjes. Ook je skilessen kan je in Winterberg gewoon in het Nederlands volgen. Ideaal voor de kinderen dus!

Iets minder druk, maar minstens zo mooi, is het iets verderop gelegen Willingen. Hier vind je een erg gezellig skigebied met pistes aan de zonkant. Heerlijk als er genoeg sneeuw ligt, maar het smelt wel eerder weg.

Behalve skiën en snowboarden zijn er nog tal van andere activiteiten in Winterberg. Denk daarbij aan de St. Georg Skischans, waar waaghalzen op de latten vanaf kunnen springen, terwijl bezoekers via een trap de skischans kunnen beklimmen. Voor meer mooie uitzichten ga je naar de Panoramabrug in Winterberg of de 841 meter hoge Kahler Asten Toren op 5 km afstand van Winterberg. En wat dacht je van een ritje in een bobslee op één van de snelste bobsleebanen ter wereld? Adrenaline gegarandeerd! Liever wat meer ontspanning? In en om Winterberg vind je ook tal van zwembaden en wellnessfaciliteiten. Of maak een langlauftocht in de omgeving.

Zijn er dan echt geen nadelen op te noemen? Natuurlijk wel. De gevorderde skiër zal liever verder zuidwaarts rijden naar de bekende skigebieden voor uitdagende afdalingen en off-piste skiën. Ook kan het in Winterberg enorm druk zijn, vooral in het weekend en de vakantieperioden. En o ja, vergeet vooraf niet te checken of er ook daadwerkelijk sneeuw ligt in Winterberg…

Een selectie van leuke restaurants en hotels in en rond Winterberg vind je in de routeplanner van Breakzy. Kijk hiervoor op de website of in de app; Android & iOS.