Overnachten onderweg Wintersport

Overnachten onderweg naar de doe je het liefst direct langs de snelweg. Hieronder staan de populairste routes voor je uitgestippeld, inclusief de beste overnachtingstips vlakbij de snelweg. Jouw favoriet gevonden? Boek je accommodatie dan direct door op ‘Bekijk beschikbaarheid’ te klikken in de interactieve kaart. Gewoon vertrouwd, via Booking.com.

Om fris de piste op te gaan, boeken veel mensen een overnachting vlak voor hun wintersportbestemming. Na een goede nachtrust rijd je rechtstreeks naar de piste voor je eerste dag skiën of snowboarden. Voor de wintersportroutes hebben we daarom accommodaties verzameld op verschillende locaties, zodat je zelf kunt kiezen waar je het liefst slaapt. 

Alle routes beginnen vanaf Utrecht, aangezien dat ongeveer het meest centrale punt is in Nederland. Vervolgens gaan ze naar een wintersportgebied in een land. De getoonde routes zijn een indicatie van hoe je kunt rijden en welke overnachtingen onderweg er te vinden zijn.

Breakzy tip: Houd er rekening mee dat je in sommige landen tol moet betalen, een milieu- of tolvignet nodig hebt!

Als je via Oostenrijk naar Italië rijdt, dan doorkruis je een groot deel van Duitsland. Over het algemeen rijdt dat wel aardig door en ach, die eeuwige wegwerkzaamheden in Duitsland, daar raak je snel aan gewend. Die leveren meestal niet al te veel file op.

Voor je de Oostenrijkse grens overschrijdt, moet je in het bezit zijn van een vignet voor Oostenrijk. Je kan deze al vooraf in Nederland kopen of bij een aantal grensovergangen en tankstations. Vignetten hebben een geldigheidsduur van 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar. Via de Brennerpas (E45), een drukke bergpas door de Tiroler Alpen, rijd je Italië in. Je betaalt tol om over deze snelweg te mogen rijden. Dit kan je gewoon betalen bij de tolhuisjes ter plekke.

Ben je nou al die snelwegen en hetzelfde landschap helemaal zat? Overnacht dan onderweg bij één van deze tussenstops langs de snelweg. Door te overnachten onderweg laad jij jezelf weer helemaal op voor het volgende stuk! Je kan overnachten onderweg in een hotel of B&B. Kijk wat voor jouw reisgezelschap geldt en rust even uit!

Overnachten onderweg is uitgestippeld op de route Utrecht naar Trente.

1100 km

+/- 12 uur

Booking.com

Een populaire route naar Italië is via Duitsland en Zwitserland. De wegen in Zwitserland zijn erg goed en rijden dus goed door. Ook is de route iets korter, dus je verbruikt minder benzine. En de Gotthardtunnel, waar je vanuit Zwitserland de Italiaanse grens over gaat, is gratis.

Klinkt heel gunstig allemaal, maar toch zijn er ook wel een paar nadelen te noemen. Voor Zwitserland heb je een vignet nodig. De prijs daarvoor ligt – voor enkele weken vakantie tenminste – een stuk hoger dan het vignet voor Oostenrijk. Reis je in het hoogseizoen, dan ben je de tijdswinst van een reis via Zwitserland al gauw kwijt aan wachten voor de Gotthardtunnel. Je kan kiezen voor de Gotthardpas in plaats van de tunnel. Het traject is langer, maar je krijgt er ook wat voor terug: iets minder drukte in het hoogseizoen en prachtige uitzichten! 

Als je de reis opsplitst in één of meerdere dagen kan je overnachten onderweg op de voor jou gemarkeerde bestemmingen. Al deze overnachtingen liggen dicht bij de snelweg en in een prachtige omgeving. 

Overnachten onderweg is uitgestippeld op de route van Utrecht naar Milaan.

1042 km

+/- 12 uur

Route naar de Franse Alpen

Ga je naar de Franse Alpen, dan pik je een klein stukje Route du Soleil mee. Deze route loopt via Maastricht door Luxemburg en verder zuidwaarts. Het drukke Parijs vermijd je en het grootste voordeel is dat je pas tol gaat betalen vanaf Nancy. Afhankelijk van je eindbestemming, verlaat je de Route du Soleil meestal in Dijon of Lyon. 

Aan tol betalen ontkom je niet, dus is het misschien fijn om van te voren al een beetje te weten wat de kosten aan tol zijn. Dit kun je vinden op deze website. Nog veel handiger is het om een tolbadge aan te schaffen, want dan hoef je nooit meer in de rij bij de péage! Met de tolbadge kun je de tol betalen via een handig elektronisch kastje. Je plaatst dit achter je raam en als je bij de tolpoort bent gaat de slagboom automatisch open. Heel fijn, dit zijn andere poortjes dan de reguliere poortjes. Met de badge mag je door de voorrangspoortjes met de grote oranje T (van Liber-T) rijden.

Overnachten onderweg is uitgestippeld op de route van Utrecht naar de Franse Alpen

1000 km naar Grenoble

+/- 10 uur

Houten huisje in sneeuw
Bergen sneeuw
Skien
skilift

Wil je niet alleen overnachten langs de weg, maar ook kunnen genieten van de omgeving? Voor leuke tussenstops onderweg kan je onze routeplanner raadplegen. Gebruik de filter om specifiek te zoeken naar amusement voor onderweg, mooie natuur voor een picknick en meer. Met welk gezelschap je ook op reis bent, je vindt altijd wel een stopplek die bij je past!

Laat je inspireren

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!