Overnachten onderweg naar de wintersport

Als je een overnachting boekt onderweg naar de bergen, doe je dat natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij de snelweg. Daarom hebben we hieronder een aantal routes inclusief de beste overnachtingstips voor je uitgestippeld. Boek doe je eenvoudig door op ‘Bekijk beschikbaarheid’ te klikken in de interactieve kaart, gewoon via Booking.com. Startpunt van de routes is Utrecht, het meest centrale punt in Nederland. 

Tip: Houd er rekening mee dat je in sommige landen tol moet betalen, een milieu- of tolvignet nodig hebt!

Als je via Oostenrijk naar Italië rijdt, rijd je voor een groot deel door Duitsland. Over het algemeen rijdt dat wel aardig door en die eeuwige wegwerkzaamheden in Duitsland, daar raak je snel aan gewend. 

Voor je de Oostenrijkse grens over gaat, moet je een vignet voor Oostenrijk hebben. Je kan die al vooraf in Nederland kopen of bij een aantal grensovergangen en tankstations. Vignetten hebben een geldigheidsduur van 10 dagen, 2 maanden of een jaar. Via de Brennerpas (E45), een drukke bergpas door de Alpen in Tirol, rijd je Italië binnen. Je betaalt tol om over deze snelweg te mogen rijden, dat doe je bij de tolhuisjes ter plaatse.

1100 km

+/- 12 uur

overnachten onderweg Oostenrijk
Booking.com

Een populaire route naar Italië gaat via Duitsland en Zwitserland. De wegen in Zwitserland zijn erg goed. Ook is de route iets korter. En de Gotthardtunnel, waar je vanuit Zwitserland de Italiaanse grens over gaat, is gratis.

Klinkt heel gunstig allemaal, maar toch zijn er ook wel een paar nadelen. Voor Zwitserland heb je een vignet nodig. De prijs daarvoor ligt – voor enkele weken vakantie tenminste – een stuk hoger dan het vignet voor Oostenrijk. Reis je in het hoogseizoen, dan ben je de tijdswinst van een reis via Zwitserland al gauw kwijt aan wachten voor de Gotthardtunnel. Je kan kiezen voor de Gotthard Pas in plaats van de tunnel. Die is langer, maar je krijgt er ook wat voor terug: iets minder drukte in het hoogseizoen en prachtige uitzichten! 

Als je de reis opsplitst in één of meerdere dagen kan je overnachten onderweg. Alle accommodaties liggen dicht bij de snelweg en in een prachtige omgeving. 

Deze route loopt van Utrecht naar Milaan.

1042 km

+/- 12 uur

Route naar de Franse Alpen

Ga je naar de Franse Alpen, dan pik je een klein stukje Route du Soleil mee, die loopt via Maastricht door Luxemburg en verder zuidwaarts. Het drukke Parijs vermijd je en het grootste voordeel is dat je pas tol gaat betalen vanaf Nancy. Afhankelijk van je eindbestemming, verlaat je de Route du Soleil bij Dijon of Lyon. 

Aan tol ontkom je niet, dus is het misschien fijn om van te voren al een beetje te weten wat de kosten zullen zijn. Dit kun je vinden op deze website. Nog veel handiger is het om een tolbadge aan te schaffen, want dan hoef je nooit meer in de rij bij de Péage! De tolbadge werkt via een handig elektronisch kastje dat je achter je raam plaatst. Bij de tolpoort gaat de slagboom automatisch open. Met de badge mag je door de voorrangspoortjes met de grote oranje T (van Liber-T) rijden.

1000 km naar Grenoble

+/- 10 uur

Houten huisje in sneeuw
Bergen sneeuw
Skien
skilift

Wil je niet alleen overnachten, maar ook genieten van de omgeving? Voor leuke tussenstops onderweg kan je onze routeplanner raadplegen. Gebruik de filter om specifiek te zoeken naar bezienswaardigheden, mooie natuur voor een picknick en nog veel meer meer. 

Nóg meer hotels vind je hier:

 

Laat je inspireren

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!