« Terug naar het blogoverzicht
Gewoon doen, die wintersport!

In deze blog sommen we voor je op wat een wintersport vakantie nou zo fijn maakt. Want de een kiest ervoor de zon op te zoeken, maar gemiddeld gaan er 900.000 Nederlanders op wintersport. Dus mocht je nog twijfelen of je weer een wintersport boekt dit jaar, wij zeggen: ‘Gewoon doen, die Wintersport!’.

Kies voor eigen vervoer

Omdat de skigebieden in Europa meestal niet verder zijn dan 1.500 kilometer, kiezen velen ervoor om met eigen vervoer te gaan. Fijn want je hebt alles bij de hand en je hoeft niet bang te zijn dat je vliegtuig vertraging heeft.  Als je besluit met je eigen auto te gaan, is het altijd verstandig om vooraf je route even goed in kaart te brengen en vooral vooraf te bepalen of dit inclusief overnachting is. Boek dan ook op tijd, want ze zitten snel vol. Daarnaast is er in veel landen een aantal zaken verplicht om aan te schaffen, bijvoorbeeld een vignet, milieu-sticker, veiligheidshesje, sneeuwkettingen of alcoholtest. 

Op zoek naar een overnachting net voor de grens van Oostenrijk? Wij raden Alpengasthof Grobbauer aan. Het ziet er niet alleen heel leuk uit, maar is ook van alle gemakken voorzien én dicht bij de snelweg! Of check onze pagina met Overnachtingen Onderweg

Tip: Natuurlijk wil je verzekerd zijn van sneeuw. Last-minute boeken is een aanrader, zodat je niet voor onprettige verrassingen komt te staan. Pas een aantal weken of zelfs dagen van te voren check je de sneeuwhoogtes in de skigebieden en boek je je wintersport. Het kan voorkomen dat de prijzen iets hoger liggen dan gemiddeld, maar er zijn ook reisorganisaties die juist korting geven als je last-minute boekt! Daarom zeggen wij ook gewoon doen, die wintersport!

Wintersport is supergezond!

Wintersporten is heel erg goed voor je lichaam, je bent intensief bezig en omdat je vaak alles uit je vakantie wil halen begin je de dag vroeg (ook al lag je laat in bed) en sta je tot het sluiten van de liften op de latten. Gemiddeld ben je dan ongeveer 6 à 7 uur actief, en vergeleken met een werkdag is dat heel veel! Benieuwd naar je snelheden en afstanden en of je écht actief was? Er zijn allerlei apps die je alle informatie geven, bijvoorbeeld Skitracks! Op zoek naar een leuk restaurantje of bar in je skigebied? Check onze routeplanner!

Ideale familievakantie

Of je nou met vrienden of familie op wintersport gaat, het is voor groepen de ideale vakantie. Waarom? Gedurende de dag ben je eigenlijk vooral ‘met jezelf bezig’ tijdens het skiën of snowboarden heb je namelijk niet echt de mogelijkheid om met elkaar te praten, iedereen kiest zijn eigen niveau en rond de middag spreek je af bij een restaurant of ga je terug naar de accommodatie. Dat klinkt ongezellig, máár omdat je niet heel de dag op elkaars lip zit en ‘s avonds wel gezellig samen bent is de kans op irritaties veel kleiner. Dus mocht je nog twijfelen of je met de hele familie de sneeuw opzoekt, gewoon doen, die wintersport; het is goed voor de familieband!

Heel de dag buiten!

Als je op wintersport gaat hoef je eigenlijk niet na te denken over wat je die dag gaat doen, dit in tegenstelling tot de zomervakantie. Je staat vroeg op en voor je het weet sta je op de piste, je luncht op een plek hoog in de bergen en aan het einde van de middag ga je terug richting je verblijf of natuurlijk de après-ski bar. Voor je het weet heb je 40 kilometer op een dag geskied en fijner nog; je was heel de dag buiten. De frisse berglucht en het actieve van skiën of snowboarden is de ideale combinatie. Die drankjes die je ‘s avonds drinkt, neem je natuurlijk voor lief!

Après-ski

Mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje; de après-ski! Aan het einde van een intensieve dag heb je wel een drankje verdiend. Met vrienden zoek je de leukste bar van het gebied op en dans je op foute hits tot middernacht. Gek genoeg heb je van die drankjes haast geen last als je op wintersport bent, die sport je er hoog in de bergen zo weer af! Als je met je familie op vakantie bent, en er kleine kinderen bij zijn, is de kroeg ingaan iets minder voor de handliggend. Onze tip? Creëer je eigen après-ski in je chalet of hotel. Samen koken, borrelen, spelletjes spelen of voor wie het echt gek wil maken; een bonte avond! Er zijn veel skigebieden die speciaal zijn ingericht op een vakantie met kinderen, handig om dit van tevoren even te checken!

Ben jij niet zo een ‘gewoon doen, die wintersport’ type en heb je meer behoefte aan een warme vakantie? Lees onze blogs of bekijk de routeplanner je vindt er heel veel zonovergoten eilanden! Waar de reis ook heen gaat, met Breakzy begint de vakantie al onderweg! Ook een leuke stop gezien? Met de app van Breakzy (Android & iOS) voeg je deze gemakkelijk toe, zo draag je bij aan het concept ‘voor reizigers, door reizigers’.

Liever winterzon in plaats van wintersport...?

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!