« Terug naar het blogoverzicht
Gewoon doen, die wintersport!

Wintersporten met Breakzy

Momenteel zijn we bij Breakzy volop bezig met de voorbereidingen voor de komende periode. Zowel zon -en winterbestemmingen worden onder de loep genomen. In deze blog sommen we voor je op wat een wintersport vakantie nou zo fijn maakt. Want de een kiest ervoor de zon op te zoeken, maar gemiddeld gaan er 900.000 Nederlanders op wintersport. Dus mocht je nog twijfelen of je weer een wintersport boekt dit jaar, wie weet kunnen wij je overtuigen!

Kies voor eigen vervoer
Omdat de ski gebieden in Europa meestal niet verder zijn dan 15oo km kiezen vele ervoor om met eigen vervoer te gaan. Fijn want je hebt alles bij de hand en je hoeft niet bang te zijn dat je vliegtuig vertraging heeft. Daarnaast kies je er zelf voor wanneer je stopt, met een busreis ben je afhankelijk van de chauffeur die héél vaak moeten stoppen. Als je dan besluit met je eigen auto te gaan dan is het altijd verstandig om vooraf je route even goed in kaart te brengen en vooral vooraf te bepalen of dit inclusief overnachting is. Boek deze dan ook op tijd want deze accommodaties zitten snel vol. Daarnaast zijn er in vele landen een aantal tools verplicht om aan te schaffen, bijvoorbeeld; een vignet, milieusticker, veiligheidshesje, sneeuwkettingen of alcoholtest. Eenmaal onderweg? Geniet van de adembenemende uitzichten! Mocht je opzoek zijn naar vermaak voor in de auto, onze webshop heeft alles voor een aangename reis. Van warme koffie tot spelletjes voor alle leeftijden.

Opzoek naar een overnachting net voor de grens van Oostenrijk? Wij tippen: Alpengasthof Grobbauer. Het ziet er niet alleen heel leuk uit maar is ook van alle gemakken voorzien én dichtbij de snelweg!

Tip: mocht je verzekerd willen zijn van sneeuw, wat best logisch is tijdens de wintersport, boek je accommodatie dan last minute. Bepaal een aantal maanden van te voren de week waarin je weg wil en stem dit met elkaar af. Pas een aantal weken of zelfs dagen van te voren check je de sneeuwhoogtes in de ski-gebieden en boek je je wintersport. Het kan voorkomen dat de prijzen iets hoger liggen dan gemiddeld, maar er zijn ook een aantal organisaties die juist korting geven als je last minute boekt! Verzekerd van sneeuw en een goede prijs? Dat kan alleen maar uitpakken in een heerlijk weekje skiën of boarden!

De wintersport vakantie is super gezond!
Wintersporten is heel erg goed voor je lichaam, je bent intensief bezig en omdat je vaak alles uit je vakantie wil halen begin je de dag vroeg (ook al lag je laat in bed) en sta je tot het sluiten van de liften op de latten. Gemiddeld ben je dan ongeveer 6 á 7 uur actief, en vergeleken met een werkdag is dat heel veel! Aangezien we in Nederland het meeste zitten van heel Europa is een beetje beweging zo gek nog niet. Benieuwd naar je snelheden en afstanden en of je écht actief was? Er zijn vele apps die je alle informatie geven, bijvoorbeeld Skitracks! Opzoek naar een leuk restaurantje of bar in je skigebied? Check onze routeplanner!


Ideale familievakantie
Of je nou met vrienden of familie op wintersport gaat, het is voor groepen de ideale vakantie. Waarom? Gedurende de dag ben je eigenlijk vooral ‘met jezelf bezig’ tijdens het skiën of snowboarden heb je namelijk niet echt de mogelijkheid om met elkaar te praten, iedereen kiest zijn eigen niveau en rond de middag spreek je af bij een restaurant of ga je terug naar de accommodatie. Dat klinkt ongezellig, máár omdat je niet heel de dag op elkaars lip zit en ’s avonds wel gezellig samen bent is de kans op irritaties veel kleiner. Dus mocht je nog twijfelen of je met de hele familie de sneeuw opzoekt, gewoon doen; het is goed voor de familieband!

Heel de dag buiten!
Als je op wintersport gaat hoef je eigenlijk niet na te denken over wat je die dag gaat doen, dit in tegenstelling tot de zomervakantie. Je staat vroeg op en voor je het weet sta je op de piste, je luncht op een plek hoog in de bergen en aan het einde van de middag ga je terug richting je verblijf of natuurlijk de après-ski bar. Voor je het weet heb je 40km op een dag geskied én fijner nog; je was heel de dag buiten. De frisse berglucht en het actieve van skiën of snowboarden is de ideale combinatie! Die drankjes die je ’s avonds drinkt neem je natuurlijk voor lief!


Après-ski!
Mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje; de après-ski! Aan het einde van een intensieve dag heb je wel een drankje verdiend. Met vrienden zoek je de leukste bar van het ski gebied op en dans je op de foutste hits tot middernacht. Gek genoeg heb je van die drankjes haast geen last als je op wintersport bent, die sport je er hoog in de bergen zo weer af! Als je met je familie op vakantie bent, en er kleine kinderen bij zijn, is de kroeg ingaan iets minder voor de hand liggend. Onze tip? Creëer je eigen après-ski in je chalet of hotel. Samen koken, borrelen, spelletjes spelen of voor wie het echt gek wil maken; een bonte avond! Er zijn veel ski gebieden die speciaal zijn ingericht op een vakantie met kinderen, handig om dit van te voren even te checken!

Toch meer behoefte aan een warme vakantie? Lees onze blogs of bekijk de routeplanner je vindt er heel veel zonovergoten eilanden! Waar de reis ook heen gaat, met Breakzy begint de vakantie al onderweg! Ook een leuke stop gezien? Met de app van Breakzy (Android & iOS) voeg je deze gemakkelijk toe, zo draag je bij aan het concept ‘voor reizigers, door reizigers’.


OOK LEUK: