« Terug naar het blogoverzicht
Winteractiviteiten in Tromsø

De allerleukste winteractiviteiten in Tromsø vind je hier! Ontmoet rendieren en voeder ze of ga knuffelen met husky’s. Als je genoeg geduld hebt, kan je ook gezellig gaan ijsvissen. Ben je meer een adrenaline-junkie? Spring dan op een sneeuwscooter en scheur door de fjorden. Natuurlijk mag het noorderlicht spotten niet in dit rijtje ontbreken, een absolute must. Lees alles over wintersport in Tromsø.

Husky sledetocht

Spring achterop de slee van allerlei vrolijke husky’s en laat je voorttrekken door de sneeuw. Eén van de allerleukste winteractiviteiten in Tromsø. Je wordt warm begroet door de superknuffelbare husky’s. Allemaal staan ze te popelen om je aandacht. De husky’s worden gekoppeld aan je slee en je bent klaar om te gaan. Door een magisch winterwonderland leg jij een fantastische weg af. De slee is gemaakt voor twee personen, eentje die staat en een die zit. Tijdens de rit wissel je af, zodat je allebei deze fantastische ervaring kan beleven. Bij terugkomst krijg je een heerlijk huisgemaakte chocoladetaart.

Noord-Noorwegen

Het is tijd om te scheuren door de sneeuw! Ga mee op de sneeuwscooter tour en bestuur dit fantastische voertuig. Na een paar oefenrondjes is het tijd om te vertrekken. Je rijdt steile stukken omhoog en maakt soms flinke afdalingen. Je legt zelfs een stuk af over het ijs! De adrenaline gaat pas echt door je lichaam gieren als je op het middenstuk even flink je gas opengooit. Je past met tweeën op een sneeuwscooter en halverwege kun je wisselen van plek. Een unieke ervaring!

Een relaxtere activiteit in de sneeuw is Snow Shoeing. Het doet denken aan stripfiguren met tennisrackets onder hun schoenen om makkelijker op de sneeuw te kunnen lopen. Je maakt je schoenen vast aan een grote platte schoen met ijzeren klemmen aan de onderkant. Vervolgens krijg je twee stokken en ga je op pad. Het wandelen is een heel stuk minder zwaar, want je blijft op de sneeuw staan. Toch is heuvelop gaan nog altijd erg pittig. Wanneer je dan het uitzicht ziet, vergeet je het zweet dat op je voorhoofd staat en geniet je met volle teugen.

Winteractiviteiten in Tromsø

Wanneer je in Tromsø bent, is de kans dat je zelf het noorderlicht al spot tijdens een avondwandeling erg groot. Om echt helder licht te zien, is het belangrijk dat je naar een echt donkere plek gaat. Met een noorderlicht tour kan dat! In een klein busje ga je samen met andere toeristen en een gids op jacht naar het noorderlicht. Met extreme blijdschap hop je elke keer uit het busje en zie je boven je het noorderlicht dansen aan de heldere hemel. Bij de stops wordt er warm drinken geserveerd en bij de laatste stop bouw je een kampvuur en eet je hotdogs. Het noorderlicht zien is een winteractiviteit in Tromsø dat je niet mag missen!

Nog meer Noorderlichttours:

Mocht je nog twijfels hebben of rendieren bestaan, dan worden die weggenomen met deze tour! Je wordt naar de Sami farm gebracht om daar de rendieren te voeren en met ze op de foto te gaan. De rendieren weten wel hoe laat het is als jij eraan komt. Daarom hobbelen ze direct op je emmer met voer af. Misschien een beetje gek: terwijl je net met de rendieren stond te knuffelen, krijg je ineens een bord met rendierstoofvlees aangeboden. Toch is dit erg smakelijk, maar je kan ook kiezen voor een vegan-optie! Daarna kom je van alles te weten over de Sami- cultuur en wordt er een traditioneel liedje gezongen.

Wil jij één van de grootste dieren op aarde van dichtbij bewonderen? Ga dan mee met de boottocht door de fjorden, een heuse walvissafari. Tijdens deze boottocht is het uitzicht van de fjorden al een hoogtepunt op zich. Maar als je goed oplet, spot je ook orka’s, bruinvissen, bultruggen en misschien wel een vinvis. De boot vaart naar een speciale walvisvoederplaats zodat je de meeste kans hebt om de dieren te bewonderen. Je kan buiten of binnen staan en genieten van een warm drankje. Deze tour is alleen mogelijk van oktober tot januari, want dan heb je de meeste kans om de dieren te zien.

Zoek de adrenaline op en stap in een RIB-boot. Een RIB-boot is een krachtige boot die erg licht in gewicht is. De boot brengt je over het water, de Ry, naar Hella. Je ziet hoe de getijdenstroom vissen aantrekt, waar de vogels dan weer op afkomen. Naast vissen en vogels spot je misschien ook nog wel andere dieren. Verder ben je natuurlijk omgeven door fjorden en bergen. Bij een schattig boothuisje legt de boot ook even aan zodat je kan genieten van een warm bakkie. 

Als je naar Noorwegen gaat in de zomer, is het een must om een hele nacht op te blijven zodat je de middernachtzon ziet. Je vertrekt in de avond vanuit de haven van Tromsø met een luxe catamaran. Neem plaats op het catamarannet, waar je boven de zee hangt of kies één van de ligbedden. Voor een lekker drankje loop je de Panorama Lounge in. En daar ga je. Als je om je heen kijkt, merk je pas echt wat voor machtig mooie bergen Tromsø heeft. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

When in Norway… moet je natuurlijk langlaufen hebben geprobeerd. Het is een sport die heel Noorwegen graag beoefent. Een gids leert je de basisbeginselen van de bewegingen en vervolgens ga je daadwerkelijk op pad. Terwijl je van de omgeving geniet, is het ook hard werken. Je gaat bergen op, maar maakt ook fijne dalingen en vaak is het pad ook vlak. Bij terugkomst krijg je koffie, thee of chocolademelk om weer helemaal op te warmen.

Ga voor een nieuwe winteractiviteit in Tromsø met poolvissen! Samen met lokale vissers ga je op pad en vaar je langs de fjorden. Tijdens het vissen hoor je de eeuwenoude verhalen die rondgaan over de visserij. Van het bedrijf krijg je hengels en een lekker warm pak zodat je het niet koud krijgt. De vissen die je vangt, worden ook meteen bereid. Het poolvisavontuur is uniek!

Meer inspiratie...

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!