« Terug naar het blogoverzicht
Beleef Tromsø

Beleef Tromsø op een unieke manier met deze fantastische activiteiten. Bekijk Tromsø van grote hoogte, wandel over de iconische brug naar de Arctic Cathedral en trek een extra dikke jas aan in de Magic Ice Bar. Er is zoveel te doen en te beleven in Tromsø. Ontdek het nu!

Kabelbaan naar boven

Tromsø is een fantastische plek waarbij je geen enkel stuk van het stadje wilt missen. Pak daarom de kabelbaan Fjellheisen naar de viewpoint op de Fjellstua. Vanaf hier heb je een magisch mooi uitzicht over heel Tromsø. Ben je in een actieve mood? Pak dan de Sherpa Steps naar boven in plaats van de kabelbaan. De Sherpa Steps zijn 1200 traptreden met een stijging van 336 meter. Je kan de trap jaarrond gebruiken, maar in de winter zijn de treden wel bedekt onder een dikke laag sneeuw en ijs.

De omgeving van Tromsø wordt gesplitst door water. Aan de ene kant ligt Tromsø stad en aan de andere kant de schitterende Arctic Cathedral. De Tromsbrua verbindt deze plekken met elkaar. Het is een lange brug van 1016 meter waar auto’s overheen rijden en waar jij kan wandelen. Als het hard waait, word je bijna weggeblazen van de brug, maar toch is het een mooie ervaring. Aan de overkant zie je de Arctic Cathedral al opdoemen. De Arctic Cathedral is een prachtig gebouw van glas. In de zomer worden hier vaak concerten gespeeld. In de winter is het gebouw prachtig verlicht.

In Noorwegen maakt het niet uit waar je kijkt, want je ziet overal natuur. Mis je toch een beetje de bloemetjes uit Nederland? Bezoek dan de Arctic-Alpine Botanic Garden. Hier vind je Arctic, Antarctic en Alpine planten van alle continenten. Het bloemenseizoen begint in mei, wanneer nog overal sneeuw te vinden is. De Arctic-Alpine Botanic Garden is geopend voor iedereen, elk moment van de dag. Dus mocht je tijd overhebben, is het zeker een aanrader om hier even door heen te wandelen.

Een beleving die je niet vaak meemaakt is de middernachtzon. Elk jaar gaat in een periode van mei tot september de zon niet meer onder in Tromsø. Heel de nacht blijft het licht. Het is een ontzettend romantisch en bijzonder moment om mee te maken. Ook kan je een middernachtzonexcursie boeken. Je gaat dan met een catamaran de zee op om de mooiste plekjes van de nachtzon te bewonderen. Daarnaast zijn er genoeg andere activiteiten die je klokje rond kunt doen. Ga bijvoorbeeld kajakken, golfen of fietsen.

De Magic Ice Bar is een bekende ijsbar in Tromso. De ‘Magic Ice bar’ ligt naast het winkelcentrum aan het water en is makkelijk te voet te bereiken. Wanneer je de bar instapt, kom je eerst in een souvenirwinkel. Hier koop je een ticket en krijg je een goede warme poncho voor over je eigen kleding, want ja, het vriest in de ijsbar. Hierna maak je jouw entree in de Magic Ice Bar en haal je een lekker drankje. Maak zeker ook wat gave foto’s van de verschillende ijssculpturen.

Dit meer in Tromsø is in de zomer een heerlijke plek om aan te picknicken. In de winter liggen op de wandelpaden ingegraveerde paden voor de crosscountry skiërs. Er gaat een heel lang pad dwars door Tromso heen, dus mocht je er een fan van zijn…! Daarnaast is Prestvannet een relatief donkere plek in Tromso. Dus, mocht je het noorderlicht willen zien, dan raden wij je aan om dit park te bezoeken! Let wel op: in de winter is het meer bevroren en door de sneeuw zie je niet altijd even goed waar het meer begint. Kans op natte voeten is aanwezig, maar gebeurt niet snel.

Meer inspiratie...

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!