« Terug naar het blogoverzicht
De mooiste uitkijkpunten van Ibiza

Las Puertas Del Cielo

‘De poort van de hemel’ is de letterlijke vertaling van het uitkijkpunt Las Puertas del Cielo. Een bijzonder mooie plek op grote hoogte. Bovenop de rotsen ligt het kleine houten restaurant Las Puertas del Cielo, een favoriete spot van lokalen voor de verse paella.

In de oude binnenstad van Ibiza, Dalt Vila, heb je een mooi uitkijkpunt bij de kerk ‘Església de Sant Domènec’. Bij de oude trap, die je niet zal zijn ontgaan, kun je omhoog lopen om het uitkijkpunt te bereiken. Het uitkijkpunt ligt op de oude stadsmuur van Dalt Vila in een ronde vorm, je kunt er helemaal omheen lopen en de mooiste vakantiefoto’s schieten.

Bij het uitkijkpunt Torre de Campanitx heb je een mooi uitzicht over het eiland Tagomago. In 1982 is de toren volledig gerestaureerd. Je kunt helaas de toren zelf niet betreden, maar er alleen omheen lopen. Al die ‘torentjes’ die je op Ibiza tegenkomt, net als deze, kennen een lange geschiedenis. Vroeger werden ze gebruikt als uitkijk- en verdedigingstorens die de eilandbewoners moesten beschermen en om te waarschuwen tegen aanvallen van piraten en zeerovers. Als je dus bij een uitkijkpunt bent dat begint met de naam ‘Torre’, dan weet je dat je weer op zo’n oude verdedigingstoren staat.

Vlakbij Portinatx vind je uitkijkpunt Caló d’En Serra. Het beneden gelegen strand is het beste met de boot of een auto met vierwielaandrijving te bereiken. Er is een smal pad aangelegd, waardoor je langs de kliffen naar beneden kunt wandelen. Stop hier zeker voor een fantastisch instagramwaardig uitzicht over de azuurblauwe zee en de kustlijn!

Cala Portinatx is een mooie baai met strand in het noorden van Ibiza. In deze omgeving is het wat rustiger dan in het zuiden van het eiland. Rondom de baai zijn er genoeg horecagelegenheid te vinden. Tip: is de zon achter een wolkendek verdwenen? Dan raden we je aan om naar de andere kant van het eiland te rijden. Meestal is het slechts aan één kant van de hogere bergen wat slechter weer.

Uitkijkpunt Cala d’Albarca bereik je vanuit Sant Mateo, waar een wandelpad naar beneden loopt. Na een wandeling van ongeveer een halfuur kom je uit bij een brug (Punta de Piedra). Fantastische uitzichten gegarandeerd!

Torre des Molar is een fantastisch uitkijkpunt. Deze toren is gebouwd in 1763 en ligt 95 meter boven de zeespiegel! Niet echt aan te raden dus als je hoogtevrees hebt. Het mooiste van dit alles? Je hoeft maar 2 kleine trapjes omhoog te klimmen om beloond te worden met dit gave uitzicht!

De hoogste berg van Ibiza is Sa Talaiassa. Deze berg is 475 meter hoog en ligt in het zuidwesten van het eiland. Door vanuit het dorp Sant Josep de sa Talaia omhoog te lopen en de slingerweg te volgen, kom je uit bij het officiële begin van het pad. Je volgt de trap omhoog en maakt dan de beklimming van ongeveer 45 minuten om het uitkijkpunt te bereiken. Tip: beklim de berg ’s avonds, bij zonsondergang. Zoooo romantisch!
Es Portitxol is een kleine verborgen schat in het ongerepte noorden van Ibiza. Na een wandeling van ongeveer 35 minuten over rotspaden op grote hoogte kom je uit bij dit snorkelbaaitje. De baai is rond van vorm, azuurblauw en afgeschermd van golven en wind. Het is een pareltje dat je niet wilt missen! Bij het strand kun je geen eten of drinken kopen, dus zorg dat je dit zelf meeneemt. Hoe je er komt? Parkeer je auto aan het einde van Isla Blanca en neem het rotspad naar beneden waar je links aanhoudt.
 
 

Op 3,5 kilometer van het centrum van Sant Antoni vind je uitkijkpunt Cap Negret. Hier heb je een schitterend uitzicht over de eilanden sa Conillera, Cap Nunó en Sa Foradada. Je kunt de berg met de auto bereiken, dus je hoeft niet helemaal omhoog te lopen. Tip: bezoek het uitkijkpunt bij zonsondergang en je zult helemaal verliefd worden op dit plekje.

Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over het onbewoonde eiland Es Vedra. Dit is misschien wel één van de bekendste plekken van Ibiza. Doordat het eiland een hoge concentratie mineralen en metalen heeft, is er een magnetisch veld ontstaan. Hierdoor worden sommige apparaten en kompassen in de omgeving verstoord. Ook bestaan er verschillende mythes rondom het eiland. Zo zijn er mensen die geloven dat het een overblijfsel van Atlantis is, of dat het eiland een referentiepunt is voor ufo’s. Wij weten één ding in ieder geval zeker: het is een prachtig uitkijkpunt!
 
 

Ben je op zoek naar een accommodatie vlak bij je favoriete uitkijkpunt? In onze app die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je nog duizenden andere tips! Fijne reis, namens Breakzy. 

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!