« Terug naar het blogoverzicht
Lekker eten en borrelen

Tapas en sangria op het terras, dat kan op Ibiza op bijna iedere hoek van de straat. Maar welke restaurantjes of barren op Ibiza mag je nou écht niet overslaan? Dat hebben wij voor je uitgezocht, variërend van tapas tot vega en voor ieder gezelschap!

Met uitzicht op het strand eet je bij Home Loos Spaanse tapas. Het restaurantje is ook in echte Spaanse sferen, maar het leuke eraan is dat de eigenaren Nederlands zijn. Het kan er wel druk zijn, dus we raden aan om even van te voren te reserveren. Je kan zowel binnen als buiten eten bij Home Loos.

In een iets hogere prijsklasse ligt Beachhouse Ibiza waar je zowel kan ontbijten, lunchen als dineren. Op de kaart staat bijvoorbeeld een croissantje als ontbijt, maar er komen ook minder alledaagse gerechten voor. Het restaurant heeft zowel binnen als buiten zitplaatsen. Aangezien Beachhouse aan het strand gelegen is, kun je tegen betaling een strandbedje huren. Daarnaast wordt op het strand regelmatig in de ochtend een yogales gegeven. Reserveren kan via de website. Bij Beachhouse Ibiza kom je waarschijnlijk echt helemaal tot rust!

El Chiringuito ligt in Es Cavallet, ten zuiden van Ibiza-stad. De sfeer is chique en verfijnd, met een stijlvol houten terras en witte ligbedden die uitkijken op de zee. Kinderen bestellen zelf via het kindermenu makkelijk zelfgemaakte opties. Je kan er terecht voor zowel ontbijt, lunch als een diner. Ze bieden verscheidene gerechten aan, maar de vis- en zeevruchten zijn de specialiteit van de kok. Let op, laat in de zomer kan je er flamingo’s spotten!

Restaurant La Paloma ziet er van de voorkant misschien niet uit als het meest uitnodigende restaurant als je er langs loopt, maar schijn bedriegt. Want dit restaurant heeft achter het pand een mooie tuin waar je gerust heel de dag kan vertoeven. Daarnaast dragen ze zorg voor het eten met biologische groente uit eigen moestuin. La Paloma ligt vlak bij Ibiza-Stad.

Amante Ibiza is zowel een Beach Club als een restaurant. Amante ligt op een klif met uitzicht op de baai Sol Den Serra en is omringd door wilde rotsen en groene natuur. Dit tafereel biedt een rustgevende achtergrond voor lange lunches en diners in de rustige avonduren. Het menu is modern, stijlvol en gezond, bereid met verse lokale ingrediënten. Reserveringen voor tafels en strandbedden kunnen online worden gemaakt.

Een bijzonder restaurant midden in Ibiza gelegen. Bijzonder omdat zij alleen veganistische gerechten serveren en alleen koken met eerlijke producten. In hun gerechten wordt de wetenschap gecombineerd met voeding en liefde om zo áltijd een gezonde maaltijd te serveren. Ze zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 00.00 uur. Je kan er dus ook voor een gezond ontbijt terecht.

Babylon Beach Bar is een gezinsvriendelijk restaurant. Als de kinderen klaar zijn met eten kunnen ze zowel spelen aan de waterkant als in de speeltuin achter het restaurant. Het restaurant bestaat uit twee gedeeltes, namelijk een luxe restaurant en een cafégedeelte. Gerechten worden gemaakt met verse lokale ingrediënten, waarvan een groot deel uit een biologische veehouderij komt. Kijk op de website voor actuele openingstijden.

Ben je op zoek naar een ander restaurant op een andere locatie of in een ander land? In onze app die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je nog duizenden andere restaurants! Ook talloze andere tips vind je in onze app en planner. Fijne reis, namens Breakzy. 

Nog meer tips? Laat je email achter en je ontvangt ze per mail
Interessant artikel? Laat het weten! Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *