« Terug naar het blogoverzicht
Écht Spaans eten op Ibiza

Écht Spaans eten op Ibiza, bij de locals, op een onontdekte plek. Je hoeft niet verder te zoeken. Breakzy heeft de pareltjes voor je verzameld!

Écht Spaans eten op Ibiza

Las Puertas Del Cielo is een écht Spaans restaurant, eenvoudig maar met een heel mooi uitzicht. Omdat het restaurant zich op een rots bevindt, heb je een heel goed uitzicht op de zee. De tafeltjes staat opgesteld tussen de bomen, dus we mogen wel zeggen dat je je hier in de natuur van Ibiza bevindt.

C’an Cosmi is een cafetaria in het noorden van Ibiza. Dit kleine restaurantje staat bekend om de typische Spaanse tortilla’s die er veel gegeten worden, maar daarnaast vind je er natuurlijk ook nog andere gerechten. Het restaurant heeft zowel zitplaatsen binnen als buiten en parkeren kan in de nabije omgeving. De prijzen liggen hier gemiddeld wat lager dan bij andere restaurants in Ibiza.

Écht Spaans eten op Ibiza

Dit restaurant/café is gelegen aan het strand met uitzicht op Ibiza stad. Het kleurrijke interieur met overal verschillende stoelen straalt het echte Ibiza uit. Naast tapas hebben ze wisselende dagmenu’s en andere gerechten op de kaart.

Aan de punt van de baai van Talamanca ligt dit restaurant, waar je zowel voor een lunch als diner terecht kan. Naast het uitgebreide menu vind je ook zelfgemaakte limonade of sangria die je allemaal op het grote terras kan bestellen. Bij het restaurant hoort ook een winkeltje met typische Ibiza-jurken en accessoires. Na een bezoek aan Sa Punta Ibiza ben je dus helemaal klaar voor een avondje in het bruisende nachtleven!

Een avondje dineren onder het genot van live muziek kan bij La Finca, je vindt er typische Spaanse gerechten, maar op de kaart staan ook wat ‘gekke’ dingen, zoals kaasfondue! De sfeer is relaxt en de tafels staan onder de bomen. La Finca ligt in Santa Eularia ten noorden van Ibiza-Stad.
 
 
 

Drie vrienden met een gezamenlijke passie voor lekker eten en exclusieve wijnen hebben samen Can Domingo opgezet. Het restaurant is gelegen in het binnenland van Ibiza. Iedere dinsdag en zaterdagavond in het hoogseizoen is er live-muziek. Er wordt vooral gewerkt met biologische producten of producten uit de streek. Zo kunnen zij ook gemakkelijk rekening houden met dieetwensen of allergieën. Met 140 verschillende wijnen moet dit écht een heel fijn plekje zijn! Reserveren kan via het contactformulier op de website.

Écht Spaans eten op Ibiza

Alleen een drankje op het zonovergoten terras of liever een compleet diner met de ondergaande zon? Het kan beide bij El Carmen. In dit restaurant zijn ze gespecialiseerd in rijst en verse vis, ofwel de klassieke paella. Reserveren is bij El Carmen is wel aan te raden.

Oké vooruit, nog één voor heel de familie. Het restaurant is gezinsvriendelijk. Als de kinderen klaar zijn met eten, kunnen ze zowel spelen aan de waterkant als in de speeltuin achter het restaurant. Het restaurant bestaat uit twee gedeeltes, namelijk een luxe restaurant en een café. Gerechten worden gemaakt met verse lokale ingrediënten, waarvan een groot deel uit een biologische veehouderij komt.
 

Natuurlijk zijn er nog véél meer restaurant in Ibiza, met allerlei verschillende keukens. In onze app die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je snel & makkelijk! Ook talloze andere tips vind je in onze app en planner. Fijne reis, namens Breakzy. 

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!