« Terug naar het blogoverzicht
Route ‘snorkelen en fotograferen’

Snorkelen en fotograferen op Ibiza

Volgens velen is het noorden van Ibiza het mooiste deel van het eiland. En stiekem zijn we het daar wel mee eens. Je kunt er genieten van een prachtige onderwaterwereld en boven water leg je met je camera al het moois vast voor je Instagram. Spring in je auto en ga het zelf ontdekken met deze handige route snorkelen en fotograferen.

Hippiemarkt in Sant Joan

Vanuit Ibiza-stad is het ongeveer een uurtje rijden naar het noorden. Vanuit welke richting dan ook, op een gegeven moment zie je langs de E-10 de afslag Sant Joan. Op zondag tussen negen uur ‘s morgens en twee uur ‘s middags vind je hier een kleine vintage-hippiemarkt. Niet zo groot als Las Dalias, maar daarom misschien wel veel leuker. Tip: combineer een bezoek aan de markt met een ontbijt of lunch bij The Giri Cafe waar je in de bijzonder relaxte tuin op een groot loungebed je eten krijgt geserveerd. Relaxen met een grote R!

Prachtige hotspot Cala Xarraca

Sla je de stop in Sant Joan over, dan heb je het voordeel dat je nog vroeg in de ochtend aankomt in Cala Xarraca. Zoals je waarschijnlijk wel weet: voor de mooiste hotspots op Ibiza zal je wat vroeger uit de veren moeten dan je misschien wil op vakantie, maar daar krijg je ook veel voor terug! Rijd op tijd richting een van de meest afgelegen baaien van Ibiza. Het is een favoriet voor snorkelaars en fotografen: het kristalheldere water en de omgeving van dennenbossen bezaaid met witte huizen zorgt voor een perfect plaatje. Tip: aan de linkerkant van de baai bevindt zich een natuurlijk modderbad. Smeer jezelf lekker in met de modder voor een helende werking op je lichaam en voor het kalmeren van een vermoeide (of verbrande…) huid. Aan het strand is slechts één restaurant, waar ze verse vis en rijstgerechten serveren:  restaurant Cala Xarraca.

Slapen aan het strand:

Cala Portinatx

Strand en restaurants in Portinatx

Na de lunch vervolg je de route naar het meest noordelijke puntje van Ibiza: Portinatx. De mooie baai van deze plaats heeft kleine strandjes, zoals S’Arenal Gran, S’Arenal Petit en Playa Porto. De kustlijn is prachtig voor snorkelen; het onderwaterleven bevat het mooiste koraal en bijzondere, kleurrijke vissen. De plaats Portinatx is zeer kindvriendelijk. De zeebodem loopt heel langzaam af, er zijn veel restaurants met speciale kindermenu’s en aardig wat speeltuinen. Eén van die restaurants is een bezoekje meer dan waard: het prachtig gestylde boutique hotel/restaurant/winkel Los Enamorados. Gelegen in de kleine romantische haven van Portinatx, direct aan zee en naast de prachtige vuurtoren. Trakteer jezelf op een goede koffie met zelfgemaakt gebak, geniet van een gezond sapje of een frisse cocktail. Alles oogt smaakvol en kleurrijk, echt een plek die je niet mag missen. 

Culinaire rondleiding door Ibiza-stad:

Uitkijkpunt Caló d'en Serra

Vlakbij Portinatx vind je het uitkijkpunt Caló d’En Serra. Het laaggelegen strand is het best met de boot of een auto met vierwielaandrijving te bereiken. Er is een smal pad aangelegd, waar je langs de kliffen naar beneden kunt wandelen. Stop hier zeker voor een fantastisch Instagramwaardig uitzicht over de azuurblauwe zee en de kustlijn!

Perfecte excursie in Portinatx:

Fijn snorkelen in S'Illot des Rencli

Heb je nog tijd over voor een rustig stukje strand in de middag? Rijd dan nog naar  S’Illot des Rencli, een strand omringd door rode kliffen, een pijnboombos en kleine vissershutjes. Hier is het rustiger dan de grotere stranden en daarom ideaal om te snorkelen en de lokale flora en fauna te ontdekken. Nadelig kan zijn dat de zee rotsachtig is, maar de prachtige onderwaterwereld maakt dit meer dan goed. Er is veel parkeergelegenheid en aan het strand ligt het restaurantje S’Illiot des Rencli met geweldig uitzicht op de baai.

Snorkeltrips op Ibiza

Strand & Trommelaars in Bennirás

Voor de afsluiter van deze prachtige route sturen we je nog even richting het noordwesten, want daar ligt misschien wel het meest bekende strand van Ibiza. Na een afdaling door de met pijnbomen bedekte bergen zie je Bennirás liggen, een strand met fijn zand, waardoor je hier ook zonder ligbedje lekker kunt liggen. Aan weerszijden van de baai zijn rotsen waar je op kunt klimmen, maar ook in de zee liggen rotsen. Grappig is, dat in de rotsen vissershutjes staan. Een leuke tip is om hier kano’s te huren en vanaf de zee de omgeving te verkennen. Of huur een bootje bij Bohemian Boat charters.

 Bij Benirrás liggen meerdere restaurants, waaronder Elements en er is een parkeerplaats. Leuk weetje, naast dit restaurant zit een pizzeria. Dit tentje heeft geen naam en wordt door iedereen “that pizza place” genoemd. Rijd je deze route op zondag? Dan heb je mazzel en kun je vanaf half 7 genieten van de wereldberoemde trommelaars en de ondergaande zon. Als je op zondag de trommelaars wilt zien, ga dan vroeg, zo rond het middaguur, want later is het heel druk en wordt zelfs de hoofdweg afgesloten. Maar laat je hierdoor niet weerhouden, het is uniek om mee te maken!

Laat je inspireren

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!