« Terug naar het blogoverzicht
Interview: Back to basic met Moose Adventures

Waarschijnlijk is het ideale plaatje voor je vakantie; zon zee en strand. En écht daar zijn we het mee eens, maar toch kwamen we daar een beetje van terug toen we in contact kwamen met Moose Adventures. Joep en Olivier geven een kanoreis dwars door de prachtige natuur van Zweden of Noorwegen. Veel luxe hoef je niet te verwachten, maar het prachtige uitzicht, de rust en de ruimte die je ervoor terug krijgt maken al die extra’s in een hotel overbodig. Wij spraken ze, ontvingen héél veel foto’s en nemen je in onderstaand interview/blog mee op een trip down memory lane ofwel; laat die herinneringen van vroeger op de camping maar komen!

Joep en Olivier, twee Nederlanders in de bloei van hun leven die besloten dat een carrière als ‘kantoormedewerker’ echt niet hetgeen was waar ze blij van werden. Waar vele afhaken bij het idee om iets voor zichzelf te beginnen, besloten deze twee avonturiers het gewoon te doen! Na het bekijken van de website, wilde wij meer van ze weten. Het enthousiasme in hun antwoorden werkt super aanstekelijk, dus here we go!

Joep, wij zijn benieuwd. Wat is Moose Adventures?

Moose Adventures is de reisorganisatie waar jij je volgende vakantie gaat boeken Juul😊. Het is opgericht vanuit de overtuiging dat het leven geleefd moet worden. We staan voor unieke, actieve reizen. Geen standaard vakantie maar een avontuur zoals niemand anders dat aanbiedt. We proberen in elke reis onze persoonlijke energie en passie voor sport, natuur en cultuur te combineren in een ervaring die je bij zal blijven.

En hoe zijn jullie dan op dit toffe idee gekomen?

We zijn ervan overtuigd dat wij als mens steeds meer vervreemden van onze innerlijke waardes. We zien allerlei unieke en bijzondere dingen op social media voorbij komen maar de realiteit is vaak helaas een vastgeroest bestaan van een noodzakelijke kantoorbaan. Eigenlijk was dit precies zo bij Olivier en de grote onvrede bij zijn oude werkgever. Olivier was werkzaam in de financiële sector en dit beviel hem totaal niet. Puur toevallig kwam het idee van een kanoreis via zijn vriendin naar voren. De haakse tegenstelling met het stoffige kantoorbestaan was de trigger om dit te beginnen.

Vaak hebben mensen het over ontsnappen uit de sleur of nieuwe dingen ondernemen maar slechts een enkeling durft uiteindelijk echt een stap in een andere richting te zetten. Dit is denk ik, omdat ze bang zijn af te dwalen van dat denkbeeldige pad naar geluk. Wat dan alleen maar bewerkstelligd kan worden door carrière te maken met het idee dat ze het dan later in de toekomst eindelijk goed zullen hebben. Men vergeet in onze ogen in het nu te leven. Wij dachten fuck it, je leeft maar 1 keer op deze aardbol, we doen het gewoon en zie hier – Moose Adventures

Wat geeft Moose Adventures dat échte vakantie gevoel?

Een echt vakantiegevoel komt volgens ons van iets echt unieks doen. Denk maar eens terug aan oude vakanties, ze waren ongetwijfeld heerlijk maar voelen vaak hetzelfde en het is lastig onderscheid te maken tussen verschillende reisjes. Het zijn juist de unieke dingen die je het beste bijblijven en die je een echt vakantiegevoel geven. Dit is precies onze kracht, wij proberen dit soort unieke ervaringen te creëren zodat er iets ontstaat waar je later nog steeds met een mooi gevoel over kan terug dromen. Dit geldt trouwens niet alleen voor The Canoe Adventure, we zijn al druk bezig met andere reizen die de innerlijke mens voldoening zal brengen.

Spannend! Daar willen we snel meer over weten. Maar op dit moment gaan jullie tochten nog naar onbewoonde eilanden waar je je eigen gevangen eten bereidt, hoeveel kennis hebben mensen nodig om mee te gaan?

Je kan natuurlijk je zelf gevangen vis klaarmaken maar om heel eerlijk te zijn gebeurt dat niet zo heel vaak hoor. We zijn geen organisatie die iedereen poedelnaakt de Biesbosch in stuurt. Een unieke ervaring komt tot stand door een combinatie van factoren en daar helpen we natuurlijk graag bij. Zo kan iedereen een voedselpakket bestellen zodat je de hele week van alle gemakken bent voorzien. Flesje wijn erbij, geen enkel probleem – regelen we voor je. Slaap je graag uit? We hebben volledig verduisterende tenten zodat de 22 uur aan daglicht lekker buiten de tent blijft en jij kan uitslapen. Het is inderdaad wel zo dat je op een primitieve manier je dagelijkse bezigheden moet volbrengen. Voor het maken van je eten kan je wat sprokkelhout hakken met de hakbijl die je meekrijgt en maak je een vuurtje waar je je maaltijd op klaarmaakt. Dit geldt trouwens ook voor dingen als douchen en drinken. Douchen is niks anders dan een heerlijke duik in het kraakheldere water. Drinken doe je door je waterfles uit de kano in het water te hangen, je drinkt de hele week het water waar je op vaart, zo schoon is het.

Waarom moet je mee met jullie tocht en sla je dat weekje Frankrijk een keer over?

In onze constante zoektocht naar unieke belevenissen moet je soms uit die oude vertrouwde comfortzone stappen. We wonen zelf in Amsterdam en Utrecht en veel vrienden van ons zeggen vaak ‘het lijkt me echt een hele vette reis om mee te maken, ik heb alleen echt een hekel aan kamperen.’ Deze mensen moeten lekker naar Frankrijk gaan. Voor iedereen die uit de comfortzone durft te stappen bieden we een ervaring die zoveel meer is dan er even een weekje tussenuit. Ruil shoppen en borrelen in voor een weldaad aan rust en ruimte terwijl je geniet van een goed glas wijn na een sportieve dag in een weerzinwekkende omgeving met je beste vrienden!!

De trip duurt een aantal dagen, even stoppen met kanoën om te rusten.. wat vind jij het fijnste van dit ‘’stopmoment’’?

Dit zijn magische momenten. Je hebt 3 uurtjes lekker lopen peddelen en hebt een mooie spot gevonden. Jij hangt de hangmat uit terwijl iemand anders het bier koud legt en het Backgammon bord klaar zet. Die tent komt later wel. Eerst even een heerlijke duik in het water en een welverdiend biertje drinken terwijl de meren langzaamaan roder en roder kleuren. Heb je hierna nog energie dan kan je altijd nog een stukje verder peddelen, zo niet, maak een vuurtje of sla een boek open en geniet terwijl je uitkijkt over de prachtige meren.

Tot slot, als je in een paar woorden mag uitleggen waarom iedereen juist met Moose Adventures mee moet gaan, hoe klinkt dat dan?

Ze zeggen wel eens dat een foto meer zegt dan 1.000 woorden:

(Tekst gaat door onder de foto’s) 

Ben je benieuwd hoe zo’n weekje Zweden met Moose Adventures er nou echt uit ziet? Bekijk dan even hun website en boek meteen je eerst volgende vakantie! Ben je toch wat minder avontuurlijk ingesteld? Snappen we best, onlangs interviewde we Willem en Mireille die ook een avontuur begonnen in Zweden, iets minder primitief maar wel met hetzelfde adembenemende uitzicht!

 Wat ons betreft is Zweden de volgende bestemming! Met de routeplanner van Breakzy plan je snel én leuk je route naar Zweden, maar natuurlijk ook naar veel andere bestemmingen in Europa. Download de gratis app voor iOS of Android!