« Terug naar het blogoverzicht
Lekker eten & borrelen rondom het Gardameer

Uit eten gaan in Italië is een feestje. Natuurlijk geniet je op iedere hoek van de straat van een pasta of een pizza. Maar op welk plekje komen de Italianen zelf?! Wij zochten voor je uit waar rondom het Gardameer je lekker kan eten & borrelen!

Ristorante Gardesana

Neem op het fijne terras plaats en geniet van echte Italiaanse specialiteiten. De prijzen liggen wat hoger dan gemiddeld, maar hier is de kwaliteit dan ook naar! Naast het restaurant hebben ze hier ook kamers, dus als je wat langer wil blijven, dan boek je er gewoon een overnachting bij. Dan hoef je, mocht je met de auto zijn, het niet bij één wijntje te laten!

Torri del Benaco

Geniet in een echt, smal Italiaans straatje van je favoriete Italiaanse gerecht. De kaart is klein, maar wel voor echte fijnproevers. De hoofdgerechten deel je bij Luta’s Sapore Divino altijd met zijn tweeën. Kun je niet genoeg krijgen van de lekkere wijn? Neem een flesje mee voor de volgende dag, of voor de avond zelf!

Salò

Een verborgen pareltje waar het eten met veel liefde wordt bereid en geserveerd. Er zijn slechts 12 tafeltjes, dus reserveren wordt aangeraden. De hoofdgerechten op de kaart liggen tussen de €13 en €17,-. Als dat niet genieten wordt!

San Felice del Benaco

‘Ristorante Bellavita’, zo zou wat ons betreft ieder Italiaans restaurant wel kunnen heten. Toch maakt het dit restaurant niet minder het tippen waard, gelegen aan het Gardameer waardoor je ieder gerecht met een fijn uitzicht opsnoept. Naast een aantal Italiaanse gerechten vind je op de kaarten ook vlees- en verse visgerechten.

Gardone Riviera

Een echt Italiaans restaurant waar je zowel binnen als buiten kan eten. Als je er voor kiest om op het terras plaats te nemen, houd er dan wel rekening mee dat de straat soms druk kan zijn. Het restaurant is hierdoor wel goed bereikbaar. Op de kaart vind je o.a. ravioli en natuurlijk tiramisu!

Garda

De rood met wit gedekte tafeltjes, tja dat is echt Italië! Sommige noemen dit restaurant een ‘must-go’. Waarom? Je hebt een prachtig uitzicht over het Gardameer en goede gerechten. Wij vinden de sfeer die het restaurant uitstraalt ook zeer de moeite waard en zien onszelf wel neerstrijken op het ruime terras. De prijzen op de menukaart liggen er gemiddeld wel iets hoger. We kunnen alleen maar zeggen: ontdek en geniet!

Gardone Riviera

De laatste in de rij, maar zeker niet de minste. Zeker omdat deze rubriek ‘eten & borrelen’ heet. Bij La Preonda kan je dat beide uitstekend. Geniet tijdens de borrel van de ondergaande zon in het Gardameer of schuif aan voor een heerlijke Italiaanse spaghetti bolognese! Die heerlijke pasta’s eet je al voor onder de €12,-: genieten!

Bardolino

Ben je op zoek naar een restaurant op een andere locatie of in een ander land? In onze app, die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je nog duizenden andere restaurants! Ook talloze andere tips vind je in onze app en planner. Fijne reis, namens Breakzy Autovakanties. 

Eten en borrelen aan het Gardameer: tips

Op deze pagina geeft Breakzy Autovakanties de beste tips om te eten en te borrelen aan het Gardameer. Lees hier waar je moet zijn.

Eten en borrelen aan het Gardameer: écht vakantie!

Je hebt pas écht vakantie als je gaat eten en borrelen aan het Gardameer. Uitzicht over het water onder het genot van een Italiaans wijntje. Dat is pas écht vakantie!

Dagje uit en dan eten en borrelen aan het Gardameer

Een dag op pad geweest rondom het Gardameer? Sluit je dag goed af met eten en borrelen aan het Gardameer. Wedden dat je daarna zult slapen als een roos?!

Eerst zwemmen en dan eten en borrelen aan het Gardameer

Nog zo’n goeie tip: neem eerst een duik in het heldere water en ga vervolgens eten en borrelen aan het Gardameer. Op en top vakantie!

Wat wil je weten voor vertrek over het Gardameer

Lees hier wat je wilt weten voor vertrek over het Gardameer!

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!