« Terug naar het blogoverzicht
Dagje uit Nederland

Een dagje uit Nederland met het hele gezin, leuk voor iedereen maar soms voor de ouders best lastig om te beslissen; want waar ga je dan naar toe? Een dagje Efteling is natuurlijk tof, maar best duur met een gezin en ook nog eens vrij standaard. Bij Breakzy zoeken we de leukste plekken in Europa en daar hoort Nederland natuurlijk ook bij! In deze blog verzamelde wij uitjes voor het hele gezin zowel in de buitenlucht als binnen, zodat de weersomstandigheden de pret niet hoeven te bederven, leuk voor de herfstvakantie óf gewoon lekker op zondagmiddag!

Handig!

Alle uitstapjes in deze blog zijn te vinden in onze routeplanner onder de categorie ‘amusement’.

De Oliemeulen is een dierenpark ten westen van Tilburg, in dit park vind je voornamelijk heel veel reptielen en roofvogels. (Dus als je leeuwen wil zien moet je nog even verder lezen). In dit dierenpark kun je niet alleen een van de vele shows bijwonen maar ook de verzorgers maken het altijd een hele beleving; een vogelspin op je hand hoeft echt niet eng te zijn want zij vertellen je dat deze diertjes rustig en lief zijn. Eigen broodjes smeren is bij de Oliemeulen niet nodig, want ze hebben een uitgebreide menukaart met keuze uit onder andere friet, broodjes of verse soep. Het park is het hele jaar geopend (behalve op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag) en de 150 verschillende dieren zitten zowel binnen als buiten.

Klimmen, klouteren, fietsen, footgolf of boogschieten; welke activiteit je ook wil doen, het kan bij Abel Activiteiten in Poortugaal net onder Rotterdam. Zij hebben vele activiteiten voor zowel in het hoog als het laagseizoen. Naast de vele activiteiten is er natuurlijk ook een horecagelegenheid met uitgebreide keuze. Het restaurant is niet alleen leuk voor een lunch of diner, zo hebben ze ook een high-tea of beter nog; een high-wine. Goede tip voor gezinnen of je vriendengroep! Voor alle activiteiten en reserveringen is een bezoekje op de website van Abel Activiteiten het makkelijkste, weet je meteen of je de bomen in gaat klimmen of liever voor een workshop poker gaat! 

Altijd al nieuwsgierig naar de wereld van Wetenschap en Techniek? Dan moet je met je kroost naar het Science Center in Delft, alle onderzoeken die op de TU Delft worden gedaan zijn in dit centrum verzameld. Het Science Center is geen museum waar je niks mag aanraken, in tegendeel zelfs; je kan er heel veel zelf doen! In de werkplaats bouw je bijvoorbeeld je eigen robot, ben je voor één dag een echte uitvinder of ontdek je het geheim van de snelste zonneauto. Een lunch is op werkdagen te nuttigen bij de faculteit Bouwkunde, welke vlak bij het center ligt (ook een bezoekje waard) maar je kan er ook voor kiezen om in het centrum van Delft een restaurantje binnen te glippen. Bij het Science Center heb je speciale ‘familiekaarten’ die goedkoper zijn dan losse tickets, je vindt ze op de website. Wij zijn heel benieuwd wat er zoal te ontdekken valt!

Tussen Helmond en Eindhoven vind je het familiepark ‘Dierenrijk’ en je raadt het misschien al, nog een park met allerlei verschillende dieren maar liefst 96(!). En zoals beloofd aan het begin van de blog; hier vind je de Afrikaanse leeuw. Maar Dierenrijk heeft ook ijsberen, wolven of een sneeuwuil. Naast dat je zelf in het park rond kan lopen kun je ook allerlei voederpresentaties bijwonen óf zelf één van de dieren voeren, spannend! Tickets zijn zowel aan de kassa als via de website te koop en ze zijn er het hele jaar geopend! Mocht je alvast in de dieren sfeer willen komen; download dan een van de kleurplaten op de website. Het afgelopen jaar zijn er in het park meer dan 60 diertjes geboren, een stokstaartje is al schattig maar heb je een pasgeboren stokstaartje wel eens gezien? Die zijn dus nog veel schattiger!

KidzCity in Utrecht is een indoor speeltuin met glijbanen, luchtkussens, een carrousel en nog vele andere attracties. Deze speeltuin is vooral voor kinderen tot 12 jaar een leuk uitje, terwijl je kroost even uitraast kun je plaats nemen op het terras of binnen bij het restaurant. De speeltuin is indoor dus is vooral geschikt als het weer een beetje tegenvalt. Het park heeft gratis parkeergelegenheid voor de deur en is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken. Hoewel het park vooral voor kinderen is kunnen volwassen zich ook vermaken in de attracties. Geloof ons maar als we zeggen dat alle kinderen het leuk vinden om samen met papa, mama, opa en oma van de familie glijbaan te gaan!

Escape rooms heb je tegenwoordig natuurlijk op heel veel plekken in Nederland, maar omdat wij bij Breakzy dit een heel leuk uitje vinden raden wij deze gewoon aan! Vooral met kinderen die al wat ouder zijn is opgesloten zitten in zo’n mysterieuze kamer een hele beleving. Er zijn twee verschillende kamers, dus ook als je met een grotere groep bent kan je hier terecht. Mocht je het ‘ontsnappen’ willen combineren met een hapje en drankje; ze hebben hier speciale arrangementen voor! Altijd al willen weten wie het beste een lastig raadsel oplost, daar kom je in een escape room snel genoeg achter! Breakzy tipje: soms zijn de hints makkelijker dan je denkt!

Dagje uit Nederland

Dagje uit Nederland

Dagje uit Nederland

Dagje uit Nederland

Dagje uit Nederland

Ook een leuke stop gezien? Met de app van Breakzy (gratis te downloaden voor zowel Android als iOS) voeg je deze gemakkelijk toe, zo draag je bij aan het concept ‘voor reizigers, door reizigers’. Je kunt ook de routeplanner op de website gebruiken, als je dat fijner vindt!


OOK LEUK: