« Terug naar het blogoverzicht
Vakantie? Ga naar de Ardennen!

Meivakantie? Ga naar de Ardennen! Ga je niet op vakantie, maar ben je wél op zoek naar leuke, actieve dingen om te doen met het hele gezin? En wil je niet in Nederland blijven, maar ook geen lange autorit met jengelende kinderen? Breakzy tipt: de Belgische Ardennen. Lekker dichtbij huis én enorm veel te doen! Wij zetten de leukste actieve tips voor je op een rij.

Dinant

Dinant is een stad waar je toch minimaal 1x in je leven geweest moet zijn. De stad is vrij klein, maar wedden dat deze stad, ingeklemd tussen de Maas en rotsen, veel indruk op je maakt?! Een must-see in Dinant is de Citadelle de Dinant, die hoog boven de stad uittorent. Hebben de kinderen energie te veel? Beklim dan met z’n allen de 408 treden tellende trap naar de Citadel. Je kán ze een prachtig uitzicht beloven, maar waarschijnlijk krijg je ze met een speeltuin en een ijsje in het vooruitzicht eerder mee. Terwijl de kinderen ravotten in de speeltuin, kan je zelf heerlijk ontspannen op het panoramaterras van de cafetaria ernaast. Oké, je kán natuurlijk ook gewoon de kabelbaan naar boven pakken en dan lekker genieten op het terras.

Breakzy tip: Bij deze cafetaria mag je je eigen picknick meenemen, maar alleen als je een drankje koopt. Met het geld dat je hiermee uitspaart, koop je nog mooi wat Couques de Dinant (Dinantse koeken).

Klimmen

Klimmen maar!

Zin in wat meer actie? Een paar honderd meter van het centrum van Dinant ligt Dinant Aventure. Dit park ligt in een oude steengroeve met indrukwekkend uitzicht over het Maasdal. Klimfanaten kiezen natuurlijk voor het langste parcours (5 uur!), maar kortere klimroutes zijn er ook. Raast er nu nog niet genoeg adrenaline door je lijf? Waag dan een sprong van de brug in het 60 meter diepe dal. Geen paniek: je zit vast aan een touw waardoor je niet kunt vallen, maar op grote hoogte heen en weer schommelt.

Een nadeel van dit park is dat kinderen onder de 8 jaar nog geen klimparcours mogen doen. Daarom tipt Breakzy dit park: Aventure Parc Wavre, aan de rand van de Ardennen. Hier kunnen ook jonge dare-devils klimmen. Zelfs 4-jarigen klimmen hier al op 15 meter hoogte door een nettenparcours! Een parcours op 2 meter hoog kan ook hoor. Al was het alleen maar om de zenuwen van papa en mama niet op hol te laten slaan!

Een bezoek aan dit park combineer je eenvoudig met een bezoek aan Brussel of Leuven. Ook deze steden, mét de leukste stopplekken en overnachtingen, staan in onze routeplanner en app.

Klimmen voor slimmeriken

Heb je energieke slimmeriken op de achterbank zitten die wel van een spelletje houden? Klimmen is natuurlijk leuk, maar nieuwsgierige kinderen maak je ook blij met wat speurwerk. Wat dacht je van het avonturenparcours bij Fort Aventure et Events? Raadsels oplossen, je weg zoeken in het 3D-labyrinth, maar ook klimmen over de apenbrug en aan de rotswand, dat komt hier allemaal samen. Trommel wel alle vriendjes, vriendinnetjes, neefjes en nichtjes op, want hier betaal je een vast bedrag per groep.

Actief in Durbuy

Eerder schreef Breakzy al over Durbuy, de kleinste stad van de Belgische Ardennen, in de blog ‘Herfst in de Belgische Ardennen’. Als je dit stadje met het hele gezin bezoekt, zul je de kinderen dolblij maken met een bezoek aan activiteitenpark Adventure Valley Durbuy. Dit park is geschikt voor het hele gezin. Met de allerkleinsten speel je gratis in de speeltuin van het park. Hebben ze de lengte van 1.10 meter bereikt? Dan wordt het lastig kiezen. In een rubberen band van de glijbaan is altijd leuk, maar klimmen in het 3D-labyrinth of de verticale klimmuur is natuurlijk een stuk spannender. Of toch maar mountainbiken? Nee, het nettenstelsel tussen de bomen is ook gaaf! Wat ze ook kiezen, als je ’s avonds naar huis rijdt, zal het op de achterbank ongetwijfeld erg rustig zijn…

Breakzy tip: Reserveer dit vooraf voor een lager tarief én zorg dat de kinderen stevige schoenen aanhebben.

Wel actief, maar géén adrenaline

Doe je het liever iets rustiger aan, maar wil je wél in de buitenlucht actief zijn, dan is een bezoek aan Recreatiebos Parc Chlorophylle een leuke trip voor het hele gezin. In dit park kan je een wandeling maken met onderweg tal van leuke activiteiten. Sommige met educatief karakter, maar ook speeltoestellen kom je onderweg tegen. Waan je hoog bovenin de bomen op de 15 meter hoge loopbrug. Er is ook een touwendoolhof met glijbanen en een speeltuin. Dan kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin, terwijl je zelf een kop koffie drinkt op het terras van de brasserie. Leuke bijkomstigheid: het park heeft een speciaal familietarief, waarmee je voor € 5,80 per gezinslid naar binnen mag en kinderen onder de 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Help! Het regent!

Het weer in de meivakantie, tja….dat is altijd een gok. Het kán gerust al 25 graden zijn, maar twee weken regen is ook mogelijk. De indoor speeltuinen zitten dan overvol met krijsende kinderen. Dat houd je één dag, misschien twee dagen vol, maar langer toch écht niet. Ook dan heeft Breakzy een leuke actieve tip in de Belgische Ardennen: boek gewoon een speleo-parcours door de Grotten van Han! Je ploetert door de modder van de rivier en neergestorte stenen en krijgt zo een heel ander beeld van deze indrukwekkende grotten. Wedden dat je weer als herboren thuiskomt na zo’n tocht! Kinderen vanaf 6 jaar mogen hier al – onder begeleiding van een volwassene – aan deelnemen. Ook geïnteresseerd in het Wildlife Park? Koop hier een combi-ticket voor zowel de grotten als het park!

Al deze toffe, actieve, stopplaatsen kom je tegen als je een route plant via of naar deze parken. Wil je langer blijven? Ook de leukste overnachtingen hier vind je bij Breakzy! Leuke tips dus voor een dagtrip, een weekendje weg of een korte break als je onderweg bent naar je vakantiebestemming. Download de app (Android, & Iphone) of plan je route op de website.

Vakantie? Ga naar de Ardennen!

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!