« Terug naar het blogoverzicht
Ontdek de cultuur op Santorini

Santorini zou niet bij Griekenland horen als het eiland niet vol zou staan met typische Griekse kerken. Veel van deze kerken moet je echt bezocht hebben tijdens je vakantie op Santorini, zo mooi zijn ze! Daarnaast vind je hier schitterende kapellen, museums en opgravingen. Ontdek de cultuur op Santorini!

Ancient Thera

Breng een bezoekje aan Ancient Thera om de oude stad te bekijken. Er liggen verschillende ruïnes die je een goed beeld gevent van hoe de stad er vroeger uit had moeten zien. Het is een interessante archeologische plaats op Santorini. Ook heb je vanaf Ancient Thera een fantastisch panoramisch uitzicht over de zee en het eiland. Je bereikt Ancient Thera door met de auto een prachtige weg van haarspeldbochten af te leggen. Het laatste stukje moet je zelf naar boven lopen.

Saints Seven Children Holy Chapel

Een verscholen kapel die je niet zomaar kunt vinden is het Saints Seven Children Holy Chapel. Dit kleine kapelletje voor zeelieden is alleen te bereiken vanaf zee. Vaar met een boot of peddel met een kajak naar dit bijzondere plekje en ga aan land. De kapel is verborgen achter kleurrijke rotsen in de Calderagrot en ligt tussen de stadjes Oia en Imerovigli. Het Saints Seven Children Holy Chapel is een prachtige plek om een bezoekje aan af te leggen!

Museum van het prehistorische Thira

Als je benieuwd bent naar wat ze vroeger allemaal voor voorwerpen gebruikte en hadden op Santorini is een bezoekje aan het Museum van het prehistorische Thira een aanrader. Dit museum bevat verschillende opgravingen van Akriotiri na de vulkaanuitbarsting van 3600 jaar geleden. Je vindt hier verschillende authentieke fresco’s en artefacten. Daarnaast zijn de eeuwenoude potten prachtig bewaard gebleven met inscriptie en al. Het museum van het prehistorische Thira is een klein museum, maar een must om te bezoeken als je een geschiedenis liefhebber bent!

Akrotiri

Akrotiri toont samen met het Museum van het prehistorische Thira de historische voorwerpen die ze voor de vulkaanuitbarsting 3600 jaar geleden gebruikte. Akrotiri is de hoofdplek van waar de opgravingen zijn gedaan en de voorwerpen zijn gevonden. Door de vulkaanuitbarsting bleven alle materialen en gebouwen uitstekend bewaard. De opgravingen zijn overdekt zodat de ruïnes zo lang mogelijk goed blijft. Een gids kan je alles vertellen over wat zich hier plaats heeft gevonden of lees zelf de bordjes. Met behulp van schermen tonen ze je hoe een huis eruit ziet.

Castello Veneziano

Tussen de witte huizen ligt een parel verstopt, genaamd Castello Veneziano. Wandel in het Venetiaanse kasteel van Emporio en kijk je ogen uit. Emporio is een klein niet-toeristisch dorpje op Santorini met een rijke historie. Het kasteel kan je gratis bezoeken en wordt omringd door een kerk en oude stenen huizen. De architectuur is een beetje sprookjesachtig en de steegjes veroorzaken een doolhof. Dit maakt een dagje uit naar Castello Veneziano alleen maar leuker! Wil je meer weten over de historie? Ga dan met een gids op pad. Deze kan je alles vertellen over het gebouw en de omgeving.

Prophet Elias

Op een eenzame plek, hoog op de berg staat een kerk genaamd Prophet Elias. Deze kerk is een fijn om te bezoeken, want maar weinig toeristen nemen de moeite om de Prophet Elias te bekijken. Dit betekent dat het hier altijd erg rustig is, terwijl ook dit een prachtige plek is om de zon te zien onder gaan. Daarnaast is het panoramisch uitzicht over de zee en het eiland bijzonder mooi. Dus, wil je ontsnappen aan de mensenmassa en een plekje voor jezelf hebben? Bezoek dan de kerk Prophet Elias.

Three Bells of Fira

De Three Bells of Fira is een prachtige katholieke kerk. De kerk staat bekend om zijn fotogenieke plaats, de blauwe koepel, het uitzicht over de zee en de witgekalkte muren. Via een smal straatje loop je langs de kerk naar de heuveltop achter de kerk. Hier heb je het allermooiste en bekendste uitzicht over Santorini, de Blue Dome Viewpoint! Het is een schitterende plek om te bezoeken, maar wel erg toeristisch. Kies dan ook zeker voor een vroeger of later moment van de dag.

Lost Atlantis Experience Museum

Ontdek alles over de Griekse geschiedenis, geologie, mythologie en filosofie bij Lost Atlantis Experience Museum. Het Lost Altlantis Experience museum is erg visueel opgesteld en gaat voornamelijk over de geschiedenis van Santorini en hoe Plato dacht over Atlantis. Daarnaast is het museum interactief en met diverse video’s over bijvoorbeeld de theorie van Plato over de verloren stad Atlantis. Ook zie je hier diverse hologrammen van hoe Griekenland geologisch is veranderd door de eeuwen. Het spectaculairste wat je hier hebt is de ervaring van een levensechte tsunami, aardbeving en vulkaanuitbarsting met een 9D-experience!

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!