« Terug naar het blogoverzicht
Stopplek in België

Stopplek in België

Ben je op zoek naar een stopplek in België?!

België is voor Nederlanders niet alleen een vakantieland, maar zeker ook een belangrijk doorreisland, op weg naar je eindbestemming. Ben je zonder ontbijt in de auto gestapt, dan ben je in België misschien best al wel toe aan een pauze. En met kinderen stop je sowieso wat vaker. Wij hebben de leukste tips voor een tussenstop in België alvast voor je uitgezocht. Allemaal binnen 10 minuten rijden van de snelweg. Zo ben je nooit veel tijd meer kwijt aan een leuke korte pauze! Andere route of op zoek naar meer stops? Plan dan zelf je route op de gratis Breakzy routeplanner.

Ontdek de leukste stops door België

Op de route naar Lille (Rijsel), net voorbij Kortrijk bij snelweg E17, ligt het Leiebos. Dit stuk bos ligt aan rivier de Leie. Heerlijk om je picknickkleed uit te spreiden en te genieten van je zelfgesmeerde boterham in de natuur. Ook al ben je nog niet zo lang aan het rijden, je vakantie is nu echt begonnen!

Wevelgem – 7 minuten van de E17 en 4 minuten van de A19 – 236 km van Utrecht

Als je nog een lange reis te gaan hebt, zal je waarschijnlijk weinig behoefte hebben om in België al een museum te bezoeken. Maar wil je wél even de benen strekken op een bijzondere locatie, dan is Museum aan de Stroom toch een geschikte tussenstop. Je kan hier namelijk gratis het dak op wandelen tijdens openingsuren. De wandelboulevard begint gewoon beneden. Negen roltrappen brengen je vervolgens omhoog, terwijl je onderweg geniet van de tentoonstelling en aan de andere kant uitzicht hebt over Antwerpen. Bovenop het panoramadak kijk je uit over heel Antwerpen. En natuurlijk kan je ook gewoon het museum zelf meteen meepikken…

Antwerpen – 10 minuten van de E19 – 124 km van Utrecht

Op warme dagen kan de temperatuur in de auto snel oplopen. Niet fijn als je nog een lange reis voor de boeg hebt. Je zou even kunnen stoppen bij zwemvijver Boekenberg, iets ten oosten van Antwerpen. In deze ecologische zwemvijver kan je, tijdens openingsuren van het bad, een gratis frisse duik nemen. Wedden dat je weer helemaal opgefrist terug de weg op gaat?!

Antwerpen – 9 minuten van de E19/E34 en de E313 – 128 km van Utrecht

Het Atomium is een belangrijk herkenningspunt van Brussel. Tijdens openingsuren kan je de 9 bollen van binnen bekijken. Door middel van (rol)trappen zijn de bollen met elkaar verbonden. Natuurlijk kan je ook alleen even een korte stop maken om hét symbool van Brussel van buiten te bekijken en te fotograferen. Weer een must-see afgevinkt!

Brussel – 10 minuten van de A12 en E19 – 165 km van Utrecht

Ook deze stops vind je in België

Blaarmeersen is een leuke stopplaats in zomer en winter. In de zomer kan je gratis zwemmen in het meer van Blaarmeersen tijdens openingsuren, terwijl je in de andere seizoenen heerlijk kunt wandelen en spelen in dit mooie recreatiegebied. Leuk om naartoe te lopen is de 12 meter hoge uitkijktoren voor prachtig zicht op de omgeving.

Gent – 8 minuten van de A10 en A12 – 192 km van Utrecht

Altijd leuk met kinderen: dieren bekijken op de kinderboerderij! Behalve geiten, schapen, varkens, ezels en vele andere dieren heeft De Lenspolder ook een leuke speeltuin met cafetaria. Terwijl je zelf lekker op het terras een kop koffie drinkt, leven de kids zich uit in de speeltuin!

Nieuwpoort  – 8 minuten van de E40 – 263 km van Utrecht

Net over de grens bij Maastricht ligt het plaatsje Visé (Wezet), leuk voor een korte tussenstop. Het ligt recht aan de snelweg, dus je hoeft er helemaal niet voor om te rijden. Het plaatsje heeft een gezellige winkelstraat met streekproducten en een mooi openbaar park op het Robinsoneiland. Kan je meteen die heerlijke streekproducten uitproberen bij je picknick!

Visé – 3 minuten van de E25 – 193 km van Utrecht

Bij Fort Aventure & Events kan je niet alleen klimmen en abseilen, maar ook allerlei intellectuele uitdagingen aangaan in de speelkamers of het 3D-labyrinth. Voor alle leeftijden is iets leuks te doen hier, maar je moet wel even vooraf contact opnemen om hier terecht te kunnen.

Chaidfontaine – 10 minuten van de E25 – 216 km van Utrecht

Stopplek in België

Als je over het traject Brussel – Luxemburg rijdt, dan passeer je de stad Dinant, met de typerende Citadelle de Dinant, die hoog boven de stad uittorent. Je kan gewoon met de auto naar de citadel toerijden, maar leuker is het om onderaan te beginnen. Daar heb je keuze tussen de 408 treden tellende trap of de kabelbaan naar boven. Eenmaal boven kan je de citadel, met museum over wapens en de geschiedenis van de citadel, bezoeken.

Dinant – 10 minuten van de E411 – 263 km van Utrecht

 

Iedereen kent ze eigenlijk wel, de Grotten van Han. Meestal is het een doel op zich om hier naartoe te gaan, maar rijd je toch op het traject Brussel – Luxemburg, dan kan je een rondleiding in deze prachtige grotten ook onderweg als aangename pauze meepikken. Check vooraf even de tijden van de rondleiding op de website!

Han-sur-Lesse – 8 minuten van de E411 – 278 km van Utrecht

 

Wat je niet mag vergeten als je door België rijdt...

Iedereen kent ze wel, die ‘weetjes van oma’ of de ‘handige trucjes’ die het leven net wat makkelijker maken. Nu zouden wij van Breakzy best graag de lekkerste taart-recepten van oma delen, maar ‘reishacks’ passen toch net wat beter . We waren zelf echt verbaasd over de handige tips in dit lijstje, dus ga je binnenkort op vakantie óf twee dagen op pad en wil je héél veel meenemen? Deze tips zijn er voor alle: weekendjes weg, dagjes uit, kampeervakanties, backpack-reisjes naar Azië of gewoon lekker tijdens een old school logeerpartijtje!

Stopplek in België