« Terug naar het blogoverzicht
Strand, meren en zwemmen in de Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon is een paradijs voor natuurliefhebbers. Niet alleen kun je er geweldig wandelen en fietsen, ook in en op het water is volop te doen. Het turqoise water trekt natuurlijk enorm aan. De Gorges du Verdon heeft verschillende meren waar je heerlijk kunt zwemmen en fijn op het strand kunt liggen. Waar je moet zijn? Dat lees je hier!

Lac d'Esparron in de Gorges du Verdon

Lac d'Esparron

Aan het meer Lac d’Esparron kan je een heerlijke vakantiedag of langer doorbrengen. Zwemmen, waterfietsen, zeilen, varen, kajakken, waterfietsen, stand-up paddling: het kan allemaal in en op het meer. Het meer is ontstaan vanwege een stuwdam en heeft helderblauw water. Lac d’Esparron is wat minder bekend en dus ook wat minder druk dan het meer Lac de Sainte-Croix. Buiten het seizoen kan je hier gratis parkeren, in het hoogseizoen moet je wel betalen. Zandstranden zal je niet vinden aan het meer, dus neem je waterschoenen mee. Deze locatie is een mooie plaats om een middag in de zon door te brengen en te zwemmen in het meer.

De Gorges du Verdon is de grootste – en volgens velen de meest spectaculaire – kloof van Europa. De Verdon is de rivier die door de kloof stroomt, een rivier met prachtig blauw water. De Gorges du Verdon ligt in het Parc Naturel Régional du Verdon en heeft een lengte van circa 25 kilometer.

Uitzicht over Lac de Sainte-Croix in de Gorges du Verdon

Strand Lac de Sainte-Croix

Dit strand ligt aan de noordzijde van Lac de Sainte-Croix, een kwartiertje rijden van Moustiers-Sainte-Marie. Rondom het strand staan genoeg bomen voor een plekje in de schaduw als het te warm is. Neem je eigen strandstoel en waterschoenen mee, want de stranden rondom het meer liggen allemaal vol kiezels en keien. Zo kan je toch comfortabel zitten, liggen en lopen. Natuurlijk moet je af en toe een duik nemen in dit aantrekkelijk blauw gekleurde water of je huurt een waterfiets bij de kiosk. Parkeren kan direct bij het strand.

Het helderblauwe water van de Verdon is niet altijd even helder. Het water is op zijn mooist op de dagen nadat de sluizen net open hebben gestaan. In het hoogseizoen openen de sluizen 2x per week.

Uitkijkpunt over Lac de Castillon in de Gorges du Verdon

Lac de Castillon

Dit 8 kilometer lange stuwmeer in de buurt van Castellane is erg populair bij water(sport)liefhebbers. Velen komen hier naartoe om op het meer te varen of om te zwemmen vanuit één van de vele baaitjes. Ook dit meer heeft het kenmerkende, prachtige azuurblauwe water. Is het wat minder warm, dan is het ook heerlijk om hier één van de wandelingen rondom het meer te maken. In het hoogseizoen is dit meer uiteraard druk bezocht, maar ook dan zijn rustige plekjes altijd wel te vinden. Ga dan juist daar naartoe waar géén faciliteiten zijn en je net iets verder voor moet lopen, en je hebt misschien nog wel een baaitje voor jezelf. Vergeet niet je waterschoenen mee te nemen. Bij dit meer liggen rondom overal kiezels.

Strand en Recreatiecentrum Sirocco

Recreatiecentrum Sirocco ligt aan de westkant van het meer van Castillon. Je kan hier een middag doorbrengen op het (kiezel)strand, zwemmen, een boot of waterfiets huren en wat eten en drinken kopen bij de kiosk. Ook kan je ligbedden en een parasol huren, dus heb je zelf geen ligstoel bij je, dan kan je toch comfortabel op het kiezelstrand liggen hier. Bij dit recreatiecentrum zijn parkeerplaatsen.

Strand van Bauduen in de Gorges du Verdon met Bauduen op de achtergrond

Strand van Bauduen

Het strand van Bauduen ligt aan het meer Lac de Sainte-Croix. Ook dit is een kiezelstrand, net als alle andere stranden rondom het meer. Het leuke van dit strand is dat je, behalve natuurlijk zwemmen, varen en relaxen, ook zo het dorpje Bauduen in kunt lopen. Zo kan je je verse picknick voor op het strand op de Provençaalse markt in het dorp kopen of een kijkje nemen bij de middeleeuwse kerk Saint-Pierre. Waterschoenen op het strand aangeraden!

In het hoogseizoen weten massa’s toeristen de Gorges du Verdon te vinden. Liever de wat rustiger plekjes opzoeken om te zwemmen in de Gorges du Verdon? Ook die hebben we voor je gevonden!

Lac de Chaudanne in de Gorges du Verdon

Lac de Chaudanne

Lac de Chaudanne is een meertje vlakbij Castellane dat wat minder bekend is bij de toerist, maar wel populair onder de locals. En dus is het er rustiger! Als je wilt zwemmen of watersporten moet je hier niet zijn. Dat is namelijk verboden in dit meer. Voor een picknick aan het water of uitzichten over het meer stop je bij één van de vele stopplekken aan het meer. Je komt ze gewoon tegen onderweg als je de D102 afrijdt. Het meer heeft een 72 meter hoge dam aan de zuidkant die de doorstroming van water door de Verdon regelt.

Strand Chabassol

Zit je niet te wachten op massale drukte op het strand, dan is Strand Chabassol een goede optie. Je kan hier uiteraard zwemmen in het meer, maar er is ook een botenverhuurbedrijf waar je onder andere waterfietsen en boten kunt huren. Bij het strand kan je gratis parkeren. Waterschoenen aangeraden!

Lac Montpezat, net buiten de Gorges du Verdon

Lac Montpezat

Lac Montpezat is een klein meer aan rivier de Verdon, net onder het plaatsje Montagnac-Montpezat. Het is een stuk minder bekend dan de grotere meren in het gebied en daardoor ook een stuk minder druk. Een nadeel is wel dat je er niet mag zwemmen, al kan je wel boten en kano’s huren voor een tocht op het meertje, en door de Gorges du Verdon.

Meer inspiratie:

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!