« Terug naar het blogoverzicht
Handige inpaklijst & app tips voor Noorwegen

Wanneer je een vakantie boekt naar Noorwegen zie je op elke blog wel weer iets anders staan wat je mee moet nemen. Wij snappen heel goed dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij dé handige inpaklijst & app tips voor Noorwegen op een rijtje! Zorgvuldig samengesteld door onze Breakzy collega die vijf maanden in Noorwegen heeft gewoond. Hierin staat alles wat je nou daadwerkelijk wel en niet nodig hebt tijdens je zomer- of wintervakantie. 

Handige inpaklijst!

Maak een screenshot, pak je koffer in met dit handige lijstje en je bent klaar voor vertrek naar het noorden. De temperaturen in de zomer kunnen hier nogal van warm, naar koud, naar nat gaan. Vandaar dit uitgebreide lijstje over welk kledingstuk niet mag ontbreken in jouw koffer! De inpaklijst is een indicatie voor een vakantie. Als je langer weg bent, heb je uiteraard meer nodig van sommige artikelen. Vaak zit er wel een wasmachine bij je verblijf waar je gebruik van kan maken. Dat scheelt dan toch weer kilo's in je koffer.

Kleding tips wintervakantie

Winter

Kleding tips zomervakantie

Zomer

Dit heb je NIET nodig:

Noorwegen10
Reinebringen

Apps

Aurora app
When in Norway… is het natuurlijk een must om het noorderlicht (Aurora) te spotten. Met deze app zie je de voorspellingen hoe goed het licht te zien zal zijn en op welke plekken. Een soort buienradar, maar dan voor het noorderlicht.                        

Download Android
My Aurora Forecast 

Download Apple
My Aurora Forecast

Innlandstrafikk
Innlandstrafikk is een busticket app. In Noorwegen is het openbaar vervoer echt fantastisch geregeld. Je ticket koop je makkelijk via de Innlandstrafikk app. Kies van waar tot waar je wil reizen en hoeveel dagen. Je ticket komt in de app te staan en deze hoef je alleen te scannen bij het instappen! Betalen voor deze tickets kan alleen met creditcard

Download Android
Innlandstrafikk Billett

Download Apple
Innlandstrafikk Billett

Entur
Entur is de Noorse versie van de 9292 app in Nederland. Je vindt hier alle bustijden en hoe je van A naar B moet.

Download Android
Entur – Reiseplanlegger

Vy
Als je in Noorwegen met de trein gaat, zal je voornamelijk reizen met de Vy treinen. Via de Vy app boek je gemakkelijk een treinticket naar jouw bestemming en zie je wat de trein tijden zijn. Om een ticket te kopen heb je een creditcard nodig.

Download Android
Vy

Download Apple
Vy

Step
In de steden van Noorwegen liggen vaak de verschillende bezienswaardigheden nog best een stukje uit elkaar. Niets is dan leuker om een step van de straat te plukken en op ontdekkingstocht te gaan. Houd je wel altijd aan de verkeersregels en rijd verstandig!
Daarnaast heb je vijf verschillende aanbieders en in elke stad kan het een andere zijn. Hiernaast staan ze allemaal op een rijtje. Let op: je hebt een creditcard nodig om te betalen!

Download Android
Tier
Bolt
Bird
Voi
Lime

Download Apple
Tier
Bolt
Bird
Voi
Lime

Google Translate
Nou lijkt de Noorse taal op een combinatie van Engels, Duits en Nederlands, maar toch kan een vertaalapp heel handig van pas komen hier. Even een foto maken van de tekst en je weet welke route je moet lopen. Download daarom Google Translate of een andere vertaalapp. 

Download Android
Google Translate

Download Apple
Google Translate

Zorgverzekering app
Raak jij ook zo vaak je pasjes kwijt? Download dan de app van je zorgverzekering. De meeste zorgverzekeringen hebben er eentje. Handig voor als er iets met je gebeurt.

Download Android
Google Play

Download Apple
App Store

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!