« Terug naar het blogoverzicht
Warme dag? Zo houd je je hoofd koel in de auto

Tips voor een warme dag in de auto

Als je terugrijdt vanaf je werk naar huis of ergens in Europa geniet van een (auto)vakantie, een oververhitte auto is allesbehalve wat je wil. Alle bofkonten onder ons zetten dan natuurlijk de airco aan, maar er zijn ook andere manieren om de auto én jezelf wat af te koelen.

Tips voor een warme dag in de auto

Tip 1: ARKO

Ja ja, je had ‘m hier vast wel verwacht. De ‘alle-ramen-kunnen-open’ truc. Maar echt waar, het helpt. Vooral wanneer je de buitenlucht laat circuleren door de auto. 🌪️ Hoe je dat het beste kunt doen? Door bijvoorbeeld links voorin én rechts achterin het raam een stukje open te zetten. Diagonaal dus.

Tip 2: ice ice baby

Dé truc uit het warme platteland van Arizona in Amerika: een bakje met ijsblokjes op de vloer bij de passagiersstoel. De ventilatie zal, zeker bij de benen, door de ijsblokjes koelere lucht door de auto blazen. Geen losse ijsblokjes bij de hand? Dan gaat dit ook met een bevroren waterfles. Deze kun je ook gewikkeld in een doek in je nek leggen of tegen je voorhoofd houden. En wanneer het ijs is gesmolten is, heb je meteen een lekker koud flesje water om op te drinken. Iets met win-win?

Tip 3: frisse snack

Naast dat een flesje koud water helpt bij het afkoelen, kun je ook voor een verfrissend tussendoortje kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wat stukjes komkommer of watermeloen? Deze houd je lekker lang koel in onze mini-koeltas🥒🍉

Tip 4: do it yourself airco

Door natte washandjes over de ventilatieroosters te leggen, wordt de lucht die er doorheen wordt geblazen iets koeler. Wel handig om er een paar mee te nemen (bijvoorbeeld in een bakje), want met +25 graden zijn de washandjes snel weer opgewarmd.

Tip 5: voorkom verbrande billen

Iedereen met zwarte bekleding zal het wel herkennen: je gaat zitten en springt onmiddellijk een meter de lucht in omdat je je billen verbrand. Of je verbrandt je handen aan het leren stuur, ook top. Om dit te voorkomen kun je witte handdoeken over de stoelen of het stuur leggen. De zon reflecteert dan juist in plaats van dat het de zwarte kleur absorbeert en het dus nóg warmer wordt. ☀️🌡️

Op zoek naar nog meer van die handige tips? Lees dan bijvoorbeeld eens ons blog ‘Hoe overleef ik de route du soleil’ of ‘Mallorca: alle Breakzy-tips in een blog!’. Voor nu wensen we je een heel koele autorit toe!

Tips voor een warme dag in de auto