« Terug naar het blogoverzicht
Zomeractiviteiten in Lillehammer

Bezoek je Lillehammer in de zomer? Dan zijn dit de activiteiten die jij wil doen! Ga eropuit met je hele familie. Laat je adrenaline stijgen of houd het wat rustiger. Er zijn veel verschillende dingen te doen in Lillehammer. Plan daarom je vakantie ruim genoeg in, zodat je geen enkele activiteit hoeft te missen!

Raften

Een klein uurtje rijden vanaf Lillehammer en je bent bij rivier Sjoa. Sjoa is in de zomer een populaire plek voor toeristen. Waarom? Je beleeft hier de gaafste rafttochten. Van mei tot oktober is dit de place to be. Kies voor een korte trip of dagtrip. Samen met een gids trotseer je het water. Het varieert van rustig genieten van de omgeving tot hard peddelen en in balans blijven op de wilde rivier. Het raften is geschikt voor de hele familie. Van de organisatie krijg je een wetsuit, waterschoenen, helm en reddingsvest. 

Als je dol bent op water, maar het liever iets rustiger aan wilt doen, ben je bij ‘Go Rafting Sjoa’ ook aan het goede adres. Ontdek één van de andere spectaculaire activiteiten. Probeer de ‘Bridge Swing’, waarbij je van een brug af springt om daar vervolgens te schommelen. Net iets anders dan bungeejumpen. Of doe de nieuwste trend en ga canyoning. Gezellig met elkaar glijden, klimmen en springen van rotsen. Bedwing de rivier via riverboarding of ontdek wandelend de verschillende grotten.

Als je de blog over hiken in Lillehammer hebt gelezen, dan heb je vast alle hikes al gepland staan. Zo niet, lees de blog hier. Hiken is een absolute must om hier te doen in de zomer. De routes zijn overzichtelijk en goed te doen. De uitzichten zijn geweldig; het lijkt wel alsof de natuur nog groener is dan in Nederland. Het ligt aan de hoogte die je bereikt in de zomer, maar er is grote kans dat je boven op de berg nog wat sneeuw tegenkomt. Ook moet je goed blijven opletten, want er leven veel wilde dieren in de natuur bij Lillehammer en de rest van Noorwegen.

In de zomer verandert de bobsleebaan in Wheelbob. Dit is de zomerse optie om toch de snelheid van de bobsleebaan te ervaren. De Wheelbob bereikt een snelheid van 100 kilometer per uur. Er kunnen vier personen in, inclusief de piloot. Vanaf 10 jaar mag je een ritje maken begeleid door een ouder en vanaf 12 jaar hoeft dat niet meer. 

Waar je in de winter elke piste pakt, doe je dat in de zomer met je fiets. Huh? Met je fiets? Zeker! Hafjell is in de winter een skiresort, maar verandert vanaf juni in Hafjell Bikepark! Pak je mountainbike en cross één van de negentien parcoursen af. De gondola verruilt de bak van de ski’s voor handige fietsbeugels. Zo kan je makkelijk de berg op. Eenmaal boven met de gondola, kom je uit bij een geasfalteerde ‘pumptrack’ die speciaal gemaakt is voor kinderen. Elk parcours verschilt in niveau. De groene zijn het makkelijkste en de zwarte zijn voor de ervaren mountainbikers. Je kan verschillende fietsen huren bij Hafjell Bikepar, bijvoorbeeld mountainbikes of e-bikes. Ook kan je begeleide tochten maken of les nemen, voor als het je allereerste keer is. Mochten je kinderen echt geen zin hebben om te fietsen, dan laat je ze toch lekker spelen bij Mosetertoppen?!

Paintballen kan je ook in Nederland. Maar hoe vet is het dat je kan paintballen in echte natuur, zonder dat het een opgezet decor is?! Bij Olympiaparken in Lillehammer kan dit. Gezellig met je vrienden of familie een potje paintballen en vervolgens een hapje eten van de barbecue. Hoe gezellig klinkt dat? Om het misschien nog iets indrukwekkender te maken, kan je hier ook paintballen in de winter als er overal sneeuw ligt.

In de zomer doen de Noren natuurlijk niet aan crosscountry skiing. Maar stilzitten doen ze ook niet. De crosscountry ski’s worden ingeruild voor de rollerski’s. Je kan het niet vergelijken met skeeleren, want het is toch wel echt heel erg anders. Je staat op een soort verkorte ski met wielen eronder. Daarnaast gebruik je je langlaufstokken om extra vaart te maken. Dat heb je ook wel nodig als je de berg op moet. Het is een megaleuke sport voor de zomer en door rollerski’s en crosscountry skiing af te wisselen, blijf je jaarrond actief bezig.

De laatste activiteit in de zomer is er eentje die je eigenlijk wel gedaan moet hebben als je in Noorwegen bent: wildkamperen. In Lillehammer doe je dit aan Lake Mjøsa. Maar eigenlijk mag je in Noorwegen overal wildkamperen. Zolang je je maar aan de regels houdt. Mocht je geen tent hebben, maar wel een slaapmat en slaapzak, dan is het ook superleuk om bij Hansvehaugen te overnachten. Er staat hier een open houten hut op de berg. Je ochtend begint dan prachtig met uitzicht over de stad.

Meer inspiratie...

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!