« Terug naar het blogoverzicht
Actief in de Ardennen

Op een plek als de Ardennen wil je niet anders dan actief zijn. Er is zoveel te zien, doen en beleven hier dat het soms best lastig kan zijn om te kiezen uit al die leuke activiteiten. Daarom helpen wij jou met kiezen en zijn hieronder de leukste tips op een rijtje gezet voor: Actief in de Ardennen!

Canyoning in de Hoge Venen

Canyoning, een compleet nieuw concept. Maar, hou je van avontuur? Dan is dit echt iets voor jou. Canyoning is een sport waarbij je een rivier afdaalt door te zwemmen, wandelen, en soms met touwen door het water te gaan. Je komt watervallen en andere obstakels tegen. Het is dan jouw taak om een manier te vinden zodat je erlangs kan! Het is leuk, sportief en super spannend!

In Luxemburg, ja dat ene kleine landje, is maar liefst 700km speciaal voor mountainbikers! Dit zijn allemaal uitgezette routes door bijvoorbeeld Mullerthal. De omgeving is prachtig met heuvels, riviertjes, stroompjes en de mooiste natuur. Nadat je een paar steile hellingen en smalle paden hebt overleefd word je goed beloond met beeldschoon uitzicht. Hou je dus van een beetje avontuurlijk mountainbiken? Ga dan zekerweten naar Luxemburg!

Bike Park Kaul ligt in Wiltz, Luxemburg en is eveneens ook een waterpark en skatepark. Er zijn grote hellingen met routes met 3 verschillende niveaus en een recreatief gebied. Hierdoor kan je dus zelfs als je nog een beginner bent, goed oefenen. De paden vertrekken allemaal vanaf Wiltz en gaan door de omgeving heen of over het fietspad Ravel richting Bastogne. Het gebruik van het bikepark is gratis en fietsverhuur is aanwezig.

Door het hele jaar heen is het mogelijk om te varen op de Ambleve. Als kajakken niet mogelijk is door een overstroming, dan hoef je niet getreurd te zijn want dan kan je ook raften! Je vertrekt van Coo, een plaatsje die erg toegankelijk is met de auto. Vanaf daar kan je met de kajak het prachtige, gevarieerde landschap ontdekken rond de Ambleve. De start is al gelijk spectaculair. Je vertrekt namelijk aan de voet van de watervallen van Coo. Verder is de tocht een perfecte balans tussen in- en ontspanning.

Via Ferrata betekent de “ijzeren weg” en houdt in dat je met staalkabels uitgezette parcours aflegt langs een steile rotswand. In Dieupart vind je een van de beste. Met al je ‘gear’ vertrek je door een oude steengroeve terwijl je onderweg verschillende obstakels, zoals bruggetjes en ladders, moet weerstaan. Het is spannend, actief, en mogelijk vanaf 12 jaar!

Highrope Parcours zijn touwparcours die je dwars tussen de bomen door leiden. Deze superleuke activiteit in Hampteau is een spannende, maar voor alle leeftijden beschikbare activiteit. Het enige is: je moet geen hoogtevrees hebben! Je wordt begeleid door een instructeur en terwijl de adrenaline door je lichaam giert kan je genieten van de prachtige natuur.

Waar denk jij als je aan de Ardennen denkt? Klimmen, wandelen, kanoën en andere spannende activiteiten? Dit arrangement heeft het allemaal! Je begint het weekend in Hampteau, in de Belgische Ardennen, waar je je spullen in een tent kan leggen. Daarna gaat het beginnen. Je gaat op tochten, gewapend met een kompas en kaart,  kanoën, Highrope Parcours, tokkelen, boogschieten en nog veel meer beleven! Ook is er tijd voor ontspanning en na kletsen tijdens een barbecue met kampvuur. Perfect dus als je van een beetje avontuur houdt!

Zin om lekker een wandeling te maken die net iets anders is anders? Dan is geocaching echt iets voor jou, eigenlijk een soort schatzoekertje. Je krijgt een gps-coördinaat en wat foto’s van de omgeving van de vindplaats (op internet of via de app). Aan de hand hiervan moet jij op zoek gaan naar deze plek. Hier vind je dan een koker met een logboek met kleine items die andere deelnemers hebben achtergelaten. 

De Ardennen is de perfecte omgeving voor ervaren ruiters om paard te rijden door ongerepte natuur. Dit kan bijvoorbeeld bij een heuse ranch op een uurtje rijden van Maastricht, waar je eventueel ook kunt overnachten. Overdag zul je je een echte cowboy of -girl voelen terwijl je door de prachtige natuur galoppeert.

Zin in een beetje spanning en sensatie? Ga dan raften over de rivier de Ourthe! Je overwint de kracht van het water samen met je team en beleeft een prachtig avontuur. Je vaart van Nisramont naar Hamoir en aan het eind van de dag kan je ook nog lekker deelnemen aan de barbecue. 

Meer inspiratie:

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!