« Terug naar het blogoverzicht
Allerbeste tip met lekker weer: de bollenstreek!

Na weken storm en regen laat de zon zich eindelijk weer zien: het is lente in Nederland! En hoe kan je de lente nou beter beginnen dan met een route door de typisch Hollandse bollenstreek? Natuurlijk mag een bezoek aan een kinderboerderij niet ontbreken om te kijken of de lammetjes al geboren zijn. En wil je typisch Hollands afsluiten? Sla dan vooral een maaltijd bij een pannenkoekenrestaurant niet over. Breakzy zocht de leukste plekken voor je uit zodat jij in het weekend een hele toffe lenteroute kan gaan rijden.  

Waar moet je zijn?

Iedereen heeft weleens gehoord van de Keukenhof in Lisse. Lisse is het hart van de bollenstreek. Het ligt tussen de steden Haarlem en Leiden in en een kilometer of 8 van de Noordzeekust af. Niet alleen in de Keukenhof kun je genieten van het bloeiseizoen, ook de dorpen rondom Lisse zijn prachtig. Je vindt er velden vol narcissen, hyacinten en tulpen. Ideaal voor een oer Hollands ‘vakantiekiekje’. Natuurlijk moet je wel op het juiste moment op de juiste plek zijn. De tulpen laten nu nog even op zich wachten, maar de narcissen staan al volop in bloei. De Flower Map van bollenstreek.nl laat zien waar je op dit moment moet zijn.

Breng een bezoek aan een bollenkwekerij
Waar komen al die mooie bloemen toch vandaan? Wil je meer te weten komen over de oorsprong en het proces? Breng dan een bezoekje aan Bloembollenkwekerij De Tulperij in Voorhout. In het voorjaar zijn ze zeven dagen per week geopend. Je kunt de bloemenkas vrij bezoeken en op het terras genieten van een kop koffie met iets lekkers, terwijl je uitkijkt over de bloemenvelden.

Pluk je eigen bloemen
Iedereen wordt blij van bloemen! Wil je een leuke herinnering aan deze dag? Bij Annemieke’s Pluktuin in Hillegom en De Bollenburcht in Teylingen kun je zelf bloemen plukken. Je betaalt een vast bedrag per bloem of tas en gaat naar huis met een vrolijke bos bloemen. Bij De Bollenburcht kun je ook meteen een kijkje nemen in de historische bollenschuur en de naastgelegen ruïne van het voormalige 13e eeuwse Kasteel Teylingen.

Tip voor de kleintjes
Ga je een dagje op pad met je kroost? Kinderboerderij Poelepetaat is echt een aanrader!  Aan het plein van de historische Hofboerderij op Landgoed Kasteel Keukenhof wachten tientallen boerderijdieren op jouw bezoek. Van nieuwsgierige geitjes tot knorrende varkens, shetlanders en konijnen die maar wat graag knuffelen. Verder kun je op dit landgoed heerlijk wandelen in de kasteeltuin of even pauzeren met wat lekkers op het terras van de sfeervolle Hofboerderij. Landgoed Kasteel Keukenhof is vrij toegankelijk.

Donkere wolken op komst? Breakzy tipt: indoor speeltuin KidsZoo in Noordwijkerhout. Kinderen kunnen hier heerlijk klimmen en klauteren. Op zoek naar iets voor het hele gezin? Waag dan een ontsnappingspoging in de KidsZoo Escape Room. Nog niet uitgespeeld? In Monkey Town Warmond kun je een huis bouwen van superlego. Een leuke afsluiting van een actieve middag!

Wij willen pannenkoeken!
Genoeg natuur gezien voor vandaag? Sluit de dag af met pannenkoeken bij één van de pannenkoekenrestaurants in en rond de Bollenstreek. Pannenkoeken combineren met een bezoek aan het strand kan bij Pannenkoekenrestaurant Langs Berg en Dal in Noordwijk. In Pijnacker, vlakbij Delft, kun je terecht bij De Soete Suikerbol in wijkpark Tolhek. Kinderen kunnen zich in dit park lekker uitleven op het voetbalveld of in de speeltuin. Rijd je over de A20/A16 in de buurt van Rotterdam? Dan ben je in enkele minuten bij Pannenkoek – Petit Restaurant Schollebos in Capelle aan de IJssel. Uitbuiken doe je met een wandeling in het Schollebos na een heerlijke pannenkoek.

Maak er een weekendje van
Er komen veel lange weekendjes aan. Dus is het net Pasen, Meivakantie, Hemelvaart of Pinksteren? Blijf dan heerlijk een nachtje slapen en geniet van het vakantiegevoel in eigen land. Slaap bijvoorbeeld in het hart van de Bollenstreek bij Bed & Breakfast De Vier Seizoenen in Lisse en bezoek van daaruit de bollenvelden, bijvoorbeeld met de Flower Tour op de Solex. Of doe eens gek: reserveer een Keukenhof Helikopter Tour om de bloemenvelden van bovenaf te bewonderen. De helikopter is heel populair, reserveer dus van tevoren, zodat je verzekerd bent van een plekje!

Zin gekregen in een tripje door eigen land? Klik hier om je route te plannen. Download de gratis app! Voeg alle leuke stops in de bollenstreek toe, druk op navigatie en Breakzy navigeert je langs jouw gekozen stopplekken.

Breakzy is dol op onze mooie natuur. Daarom vinden we het heel belangrijk dat we er allemaal op een respectvolle manier mee omgaan. In de bollenstreek wordt voor een mooie foto vaak dwars door de bollenvelden gelopen. Hiermee vertrap je veel bloemen en is de kans groot dat je ziektes en plagen overbrengt. Maak dus vooral een foto langs de rand of bezoek een bloementuin waar je wel tussen de bloemen mag lopen. Meer informatie hierover lees je hier.