« Terug naar het blogoverzicht
Beleef de Cinque Terre

Geniet van het paradijselijke Cinque Terre bij zonsondergang, proef de lekkerste lokale wijnen, ga Italiaans dineren bij een local of bekijk de prachtige kust vanuit je kayak. Met deze tours en activiteiten betaal je nooit te veel en beleef je de mooiste momenten. Het kijken waard dus.

Ontdek de prachtige natuur van Cinque Terre National Park met deze eendaagse wandeltour. Trek langs de ruige kust, de wijngaarden en olijfboomgaarden van dorp naar dorp met professionele gids. Proef de lokale wijn en stap op de boot voor een prachtige boottocht (als het weer het toelaat). Deze tour vertrekt vanuit Florence.

Duur: 12 uur

Vanaf: €90,- per persoon

Deze populaire dagtocht laat je in één dag al het moois van Cinque Terre zien. Per bus of minibus vertrek je vanuit Florence naar Cinque Terre. Vervolgens reis je per boot (zomerseizoen) of trein (winterseizoen) tussen de prachtige, vrolijk gekleurde dorpjes. In vier dorpen kan je zelf het gezellige, kleurrrijke en historische centrum ontdekken. Geniet (naar keus) van een typische lunch in één van de dorpjes. Vergeet ook je zwemspullen niet!

Duur: 13 uur

Vanaf €95,- per persoon

Met een ervaren reisleider ga je per trein de pittoreske dorpen van Cinque Terre ontdekken. In Monterosso krijg je een glas Limoncino aangeboden in een traditionele winkel. In verschillende dorpen heb je de tijd om zelf rond te lopen. Ontdek de prachtig gekleurde huizen van Vernazza en de traditionele vissershaven van Riomaggiore. Geniet van de meest adembenemende uitzichten over zee, vanuit de dorpen, maar ook vanuit de trein. Een Cinque Terre treinkaart is inbegrepen bij deze tour.

Duur: 8 uur

Vanaf €49,- per persoon

Deze zeiltocht vertrekt vanuit haven Mirabello in La Spezia en brengt je naar de mooiste plekken in Cinque Terre! Vanuit je zeilboot heb je prachtig zicht op het eiland La Palmaria en de hele kustlijn van Cinque Terre. Bezoek het plaatsje Vernazza (als het weer het toelaat) en neem een duik in zee om te zwemmen en snorkelen (ook alleen als het weer het toelaat). Voel het Ligurisch briesjes door je haren waaien en geniet van deze prachtige dag. Natuurlijk ontbreekt ook een typisch Ligurische lunch met wijn niet.

Duur: 8 uur

Vanaf €130,- per persoon

Houd je van wijn en ben je in Italië, dan mag je een wijnproeverij natuurlijk niet overslaan! En helemaal mooi is om dit te combineren met misschien wel de mooiste streek van Italië: Cinque Terre. Je bezoekt met deze tour de wijngaarden bij het middeleeuwse dorp Manarola, een wijnmakerij en natuurlijk de wijnboeren zelf. Geniet van de lekkerste lokale witte wijnen, geserveerd met typische Italiaanse hapjes. Startpunt is een locatie in Manarola, dus je kan deze tour gewoon doen als onderdeel van je bezoek aan Cinque Terre. Na de wijntocht kan je op eigen gelegenheid verder om de pittoreske dorpjes te ontdekken.

Duur: 1,5 uur

Vanaf €65,- per persoon

Een vakantie in Italië staat gelijk aan heerlijk eten. Hoe kan je dit nou beter ervaren dan met een food tour? Lees even verder en het water loopt je in de mond. Je kan zomaar een ‘sgabei’ op je bord krijgen, een Italiaanse pannenkoek met groente of misschien wel een ‘frisco’, zoiets als een beignet van brooddeeg. Of….wat dacht je van een ‘panigacci’, een Italiaanse pannenkoek met Italiaanse pesto, parmisan, paddenstoelensaus, kaas en gezouten vlees? Uit allerlei gerechten wordt een selectie gemaakt die met water, wijn, fris of bier worden geserveerd. Op vijf verschillende plaatsen eet je één gang. Natuurlijk sluit je de tour af met een echt Italiaans dessert. En desserts maken, dat kunnen de Italianen wel! 

Duur: 3 uur

Vanaf €82,- per persoon

Cinque Terre zien vanuit een heel ander perspectief? Verken deze bijzondere kustregio dan per kayak! Op deze manier ontdek je verborgen baaitjes waar je anders nooit zou komen. Met een professionele gids en in complete kayakuitrusting start je tour op het strand van Monterosso. Je peddelt vervolgens richting Vernazza, het strand van Guvano en Corniglia. Onderweg passeer je de meest prachtige kliffen en rotsen. Natuurlijk is er ook tijd voor een aangename pauze op het strand en een verkoelende duik in het heldere water.      

Duur: 2 - 6 uur

Vanaf €85,- per persoon

Cinque Terre is sowieso al een prachtig gebied met pittoreske dorpen vol gekleurde huizen, een heldere zee, grillige rotsen en prachtige natuur, maar tel er een zonsondergang bij op en je Cinque-Terre-ervaring is echt helemaal compleet! Bij zonsondergang zijn de kleuren nóg mooier dan overdag. Geniet van je drankje aan boord en een hartige, Italiaanse aperitivo met – als je geluk hebt – springende dolfijnen op de achtergrond. Tijdens de tour heb je ook gelegenheid om te zwemmen en te snorkelen. Wat wil je nog meer….?

Duur: 3 uur

Vanaf €145,- per persoon