« Terug naar het blogoverzicht
Beleef Gran Canaria

Een activiteit of een dagje uit op Gran Canaria op de planning? Wij hebben leuke tours voor je verzameld. Variërend van een hele dag tot een paar uurtjes, zo kan je zelf snel en makkelijk beslissen hoe een activiteit op Gran Canaria er voor jou uit moet zien. Van een avonturenpark tot een jeep safari en van een waterpark tot een catamaran tour. Gran Canaria heeft het allemaal! Beleef Gran Canaria met onderstaande tips!

Ga op zoek naar dolfijnen en het onderwaterleven in hun natuurlijke omgeving. Deze tour duurt zo’n 2,5 uur, waarbij je langs de kust van Gran Canaria vaart.  Vanuit Puerto Rico zijn er soms ook walvissen te vinden, waarnaar je ook op zoek gaat. Een warme dag? Gelukkig wordt er onderweg ook nog gestopt bij een strandje om een verfrissende duik te nemen. Kleine tip: ben je snel zeeziek? Neem van te voren even een pilletje in tegen de misselijkheid. Op de oceaan wil het er nog wel eens ruig aan toe gaan. Een droog biscuitje tijdens de tocht wil ook wel eens helpen!

Het dierenpark Palmitos Park ligt midden in de natuur, op zo’n 15 minuten rijden vanaf Maspalomas. Palmitos Park is een zoölogisch, botanisch park. De verschillende soorten dieren en planten komen uit 5 continenten. Er worden dagelijks vele shows georganiseerd, wat gegarandeerd zorgt voor een dag vol plezier.

Met deze tour ga je het prachtige landschap in het zuiden van Gran Canaria verkennen. Je gaat met een jeep (voor maximaal 6 personen) over het eiland scheuren. De tour vertrekt vanuit Playa del Inglés en rijdt naar Lomos de Pedro. Vervolgens rijd je over kronkelende wegen en krijg je prachtig zicht op de valleien en het hoogste punt van het Arguineguín-ravijn. Houdt er rekening mee dat je niet helemaal schoon thuis gaat komen!

Voor een leuk en actief dagje uit kun je je in Aqualand Maspalomas de hele dag vermaken. Met verschillende zwembaden en glijbanen is het leuk voor jong en oud. Het park biedt zowel plekken waar je van de zon kan genieten of waar je een hapje kunt eten en drinken. Handige tip: als je een kaartje koopt in combinatie met het verderop gelegen Palmitos Park ben je voordeliger uit dan met twee losse tickets.

In Sioux City treed je binnen in een nagebouwde stad uit het Wilde Westen. Denk aan: typische gebouwen en personages uit het Wilde Westen. Ook kun je er cowboy- en veedemonstraties meemaken. De vele animatieshows die er gegeven worden zijn erg leuk om te zien. Origineel is het park gebouwd (in 1972) als filmset voor westernfilms.  Handige tip: je kan een kaartje kopen inclusief barbecue, je geniet dan tussen de shows door van een lekkere barbecue!

In het Cocodrilo park ga je ongelooflijke diersoorten ontdekken. In deze dierentuin, die zich uitstrekt over 22.000 vierkante meter, zie je meer dan 500 verschillende dieren, waaronder de grootste tentoonstelling van alligators in Europa. Het allerbijzonderste van dit park? Het wordt compleet onderhouden door vrijwilligers, en het kleine bedrag dat je betaalt voor de entree wordt gestoken in het verzorgen van de dieren. Kortom, in dit park ga je met het hele gezin een onvergetelijke dag beleven.

Met Afrikat ga je de hele middag langs de kust van Gran Canaria varen op een prachtige catamaran. Tussen de middag krijg je een smakelijke lunch op zee. De boottocht gaat via de zuidwestkust, langs dorpjes zoals Mogán, Puerto Rico, Amadores en Anfi. Je gaat de spectaculaire kliffen en verborgen baaien ontdekken, die je normaal vanaf het land niet zomaar ziet. Natuurlijk wordt ook het anker naar beneden gegooid zodat je een frisse duik kunt nemen. Aan boord kun je gebruik maken van de snorkeluitrusting om het échte onderwaterleven te bewonderen. 

Met deze tour ga je twee typisch Canarische dorpjes bezoeken waar op zondag markt is: de boerenmarkt van Vega de San Mateo en de zondagsmarkt van Teror. Smul van plaatselijke lekkernijen en kijk je ogen uit bij de grote verscheidenheid aan het eten dat te koop is. 

Breakzy tipje: verzamel op de markt lekkere hapjes, koop een flesje wijn of wat fris en ga na de markt lekker naar het strand om te genieten van je eigen picknick!

Deze 4 uur durende tour gaat door een kloof van Gran Canaria. Je daalt af in een kloof, waadt door het water en geniet van de wandeling, het springen, zwemmen en abseilen. Je krijgt een duikpak, helm, harnas, karabijnhaak en afdaler. Het is wel aan te raden om zelf stevige schoenen mee te nemen. Je wordt goed begeleid door de gidsen en iedereen kan deze tour dus doen, ervaring is niet vereist. Maar je moet wel van een uitdaging houden, die glibberige rotsen.. voor je het weet lig je in het water.