« Terug naar het blogoverzicht
De plekjes waar niet alle toeristen komen

La Garita ligt in het oosten van het eiland en is populair bij inwoners van de gemeente Telde dankzij de beroemde visrestaurants en het brede zwarte zandstrand. Op zo’n 200 meter van het strand van La Garita bevindt zich het ‘spuitgat’ van El Bufadero. Dit is een bijzonder natuurfenomeen waarbij de golven keer op keer in een gat worden gedwongen om vervolgens tot grote hoogte omhoog te spuiten. Ga een kijkje nemen en laat je verrassen!

In het bergachtige binnenland van Gran Canaria vind je een aantal heerlijk rustige dorpjes. Denk aan schattige witte huisjes, kleine kerkjes, bochtige steile straatjes afgewisseld met her en der een terrasje om even te relaxen. En dat alles in een setting van groene bergen, kliffen en valleien vol palmbomen. Teror is een van die mooie bergdorpjes. Reden genoeg dus om dit charmante dorp een keer te bezoeken.

Aan de noordwestkust van het eiland ligt het vissersdorp Agaete. Het is een historisch dorp met alleen maar witte huisjes. Het dorp heeft ook een mooi stukje strand. (kleine tip: het is een kiezelstrand, dus vergeet je waterschoenen niet). Puerto de las Nieves is gelegen in de gemeente Agaete. Dit is dé plek om de lekkerste vis en schaaldieren te proeven! Puerto de las Nieves ligt aan de vissershaven, van waaruit de vissersboten iedere dag uitvaren om de restaurants van verse vis te voorzien. Daarnaast wordt de haven gebruikt voor de veerdienst tussen Gran Canaria en het eiland Tenerife.

Het rustige Arinaga vind je op 20 minuutjes rijden van de toeristische badplaatsen. Waar je op andere plekken veel toeristen tegenkomt, zul je ze hier bijna niet vinden. Het kleine dorp Arinaga heeft een fijn strand, waar je bij de boulevard meerdere restaurants en barretjes vindt om wat te eten of drinken. Tip: het grootste gedeelte van het strand bestaat uit kiezels. Vergeet dus je waterschoenen niet!

Het strand van Pozo Izquierdo is één van de meest geliefde stranden ter wereld om te windsurfen. Ieder jaar in juli komen de beste surfers naar deze plek om mee te doen aan de grootste windsurfwedstrijden. Aan het strand vind je ook een windsurfschool waar je spullen kunt huren of les kunt nemen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon vanaf het strand kijken naar deze gave sport, of een duik nemen in het verfrissende water.

In het zuiden van het eiland ligt het kleine, dichtbevolkte vissersdorp Arguineguin. Het is een schattig oud dorp, waar je vooral veel lokale bevolking zal tegenkomen. In Arguineguin heb je veel restaurants waar je heerlijke verse vis kunt eten. Ook zijn er leuke winkeltjes en boetiekjes.

Arucas is een authentiek dorp dat in het noorden van Gran Canaria ligt. Arucas heeft een prachtig stadscentrum. Het meest kenmerkende van Arucas is de enorme kathedraal, Iglesia de San Juan Bautista.

Ben je op zoek naar een natuur of wandelgebied op een andere locatie of in een ander land? In onze app die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je nog duizenden andere plekken! Ook talloze andere tips vind je in onze app en planner. Fijne reis, namens Breakzy.